حس بویایی افراد پس از خوردن غذا اندکی بهتر از زمان گرسنگی آنها عمل می کند
بر اساس یک تحقیق علمی، افراد چاق از حس بویایی بهتری در مورد مواد غذایی برخوردار هستند.
محققان دانشگاه پورتسموث انگلستان می گویند نتایج اولیه تحقیقات آنها نشان می دهد که چرا بعضی از افراد برای لاغر ماندن دچار مشکل هستند.
کارشناسان در حال حاضر از این نکته آگاهند که بخشی از مغز که مسئول به گردش درآوردن اطلاعات مربوط به بو است، با مراکز مربوط به غذا در مغز در ارتباط است.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی "حواس شیمیایی" منتشر شده است.
در حال حاضر یک چهارم جمعیت بریتانیا دچار چاقی هستند و پزشکان معتقدند شمار این افراد در آینده بیشتر خواهد شد.
در حالی که تغذیه فراوان و کم تحرکی از دلایل اصلی چاقی محسوب می شوند، دانشمندان سرگرم تحقیق برای پی بردن به دلایل فراگیر شدن چاقی مفرط هستند.
دکتر لورنزو استفورد و گروه تحقیقاتی او به بررسی این موضوع پرداختند که آیا حس بویایی قوی می تواند در چاقی تاثیر داشته باشد یا خیر.
بویایی قوی
در این تحقیق از ۶۴ داوطلب خواسته شد در یک رشته آزمایش که به توانایی بویایی مربوط می شد شرکت کنند.
بر اساس این تحقیق مشخص شد که حس بویایی افراد پس از خوردن غذا اندکی بهتر از زمان گرسنگی آنها عمل می کند.
دانشمندان هنوز از دلیل اصلی این موضوع اطلاع ندارند اما دکتر استفورد معتقد است که احتمالا این شیوه ای است که از طریق آن بدن انسان غذایی را که دیگر به آن احتیاج ندارد شناسایی و سپس رد می کند تا از طریق ایجاد توازن درست انرژی، مانع از مصرف بیش از اندازه غذا شود.
اعضای این گروه تحقیقاتی پی بردند که افراد چاق به خصوص پس از صرف غذا، نسبت به افراد لاغر حس بویایی بسیار قوی تری در مورد مواد غذایی دارند.
دکتر استفورد معتقد است که این حس بویایی قوی تر موجب می شود فرد حتی پس از سیر شدن، به غذا خوردن ادامه دهد.
او می گوید: "شاید بتوان گفت در افرادی که استعداد چاقی دارند، حس بویایی قوی تر در مورد مواد غذایی نقش مهمی در مصرف بیشتر غذا دارد".
دانشمندان امیدوارند این تحقیق بتواند برای کسانی که سعی می کنند وزن خود را کم کنند مفید باشد.
No comments:
Post a Comment