Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

اخراج تمامي پرسنل سفارت ايران از گامبيا

دولت گامبيا با اعلام اينكه تمامي روابط سياسي و اقتصادي خود را با ايران قطع مي كند ، به پرسنل سفارت ايران 48 ساعت مهلت داد تا خاك اين كشور را ترك كنند.

به گزارش عصر ايران و به نقل از رويترز، وزارت امور خارجه گامبيا روز دوشنبه بدون اشاره به دليل اين اقدام خود به كادر ديپلماتيك جمهوري اسلامي ايران و تمامي شهروندان ايراني كه به نمايندگي از دولت جمهوري اسلامي در گامبيا فعاليت مي كنند ، 48 ساعت مهلت داد تا خاك گامبيا را ترك كنند.

وزارت امور خارجه گامبيا با انتشار بيانيه اي با اعلام اين موضوع افزود : " تمامي پروژه ها و برنامه هاي دولت گامبيا كه قرار بوده است با همكاري و معاونت دولت جمهوري اسلامي ايران به انجام برسد ، لغو شده است ".

هنوز دليل و انگيزه اصلي دولت گامبيا از اين اقدام به طور رسمي اعلام نشده است اما برخي رسانه هاي غربي گمانه هايي درباره ارتباط اين موضوع با كشف اخير مقاديري سلاح قاچاق در نيجريه مطرح كرده اند.

بر اين اساس مقامات نيجريه اوايل ماه جاري ميلادي اعلام كرده اند كه تحقيقات آنها نشان مي دهد كه اسلحه هاي بارگيري شده از ايران كه در بندر لاگوس نيجريه كشف شده ، قرار بوده از اين بندر نيجريه به مقصد گامبيا حمل شود.

گامبيا كشوري كوچك و فقير در سواحل غرب آفريقا است كه مساحت كلي آن اندكي بيش از 11 هزار كيلومتر مربع مي باشد. متوسط درآمد سرانه مردم اين كشور در حدود 350 دلار است.

اين اقدام دولت گامبيا در اولين سالگرد سفر سال گذشته محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران به بانجول ( مركز گامبيا ) صورت گرفت . رييس جمهوري اسلامي ايران در 2 آذر 1388 در نخستين سفر خود به اين كشور كوچك آفريقايي روابط دو جانبه ايران و گامبيا را خوب و در حال توسعه خوانده بود.

احمدي نژاد همچنين قبل از اين دو مرتبه در مسير پرواز به سمت نيويورك براي حضور در سازمان ملل متحد، در پايتخت گامبيا توقف كوتاه مدت داشت و در فرودگاه بانجول با رئيس جمهور گامبيا ديدار كوتاه كرده بود.

ايران و گامبيا

براساس گزارشي كه پيش از اين در 12 دي ماه 86 در مطبوعات ايران منتشر شد ايران دو ميليون دلار به گامبيا براي تامين كشتي صيادي و تهيه و اجراي طرح هاي كشاورزي به عنوان كمك بلاعوض داده بود.

بر اساس سايت رياست جمهوري ايران، احمدي نژاد در دوم آذرماه ۱۳۸۸ در سفر به بانجول، پايتخت گامبيا، روابط ايران و گامبيا را "برادرانه و بسيار خوب و مثبت" ارزيابي كرده بود.

احمدي نژاد در كنفرانس خبري مشتركي كه يحيي جامه، رئيس جمهوي گامبيا، در آن حضور داشت، گفته بود: "جمهوري اسلامي ايران مصمم است روابط و همكاري هاي خود را در همه زمينه ها با گامبيا گسترش دهد و هيچ محدوديتي هم براي توسعه اين روابط نداريم!"

وي همچنين گفته بود: جمهوري اسلامي ايرن مصمم است روابط و همكاري هاي خود را در همه زمينه ها با گامبيا گسترش دهد و هيچ محدوديتي هم براي توسعه اين روابط نداريم.

گامبيا كجاست؟

گامبيا واقع در غرب آفريقا و پايتخت آن بانجول است.

گامبيا با ۱۱ هزار و ۲۹۵ كيلومتر مربع مساحت در ساحل غربي قاره آفريقا قرار گرفته و يك ميليون و 700 هزار نفر جمعيت دارد گامبيا همچون باريكه‌اي در طول شرقي ـ غربي در داخل سنگال قرار دارد و از طريق باريكه‌اي در غرب با اقيانوس اطلس هم مرز است‌.

گامبيا در رديف يكي از كشورهاي فقير جهان قرار دارد. حدود ۹۰ درصد مردم اين كشور مسلمان سني مذهب هستند.

روابط ايران با كشورهاي قاره سياه

علاوه بر گامبيا، ايران هم اكنون با كشورهاي مصر و مراكش نيز رابطه ديپلماتيك ندارد.

مراكش كشور عربي واقع در شمال غربي آفريقا در اسفند 87 به طور يكطرفه روابط ديپلماتيك با ايران را قطع كرد و خواستار خروج تمامي كاركنان سفارت ايران در رباط از مراكش شد.

هم اكنون هيچ كشوري مسئوليت حفاظت از منافع ايران و مراكش در پايتخت هاي يكديگر را برعهده ندارد و دفاتر حفاظت از منافع نيز در تهران و رباط فعاليت ندارند.

ايران و مصر از 30 سال پيش نيز روابط ديپلماتيكي ميان يكديگر ندارند و سفارتخانه هاي ايران و مصر در پايتخت هاي يكديگر به سطح دفتر حفاظت از منافع كاهش سطح داده اند.

با اين حال نمايندگاني از دولت هاي ايران و مصر در سطوح بالا بارها باهم ديدار كردند و اخيرا نيز توافقنامه اي براي ازسرگيري پروازهاي هوايي ميان تهران و قاهره بين دو كشور امضا شد.

البته مصر دو ماه پيش در اعتراض به اظهارات منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان درباره مشاركت مصر در روند صلح فلسطين و اسرائيل، با احضار رئيس دفتر حفاظت از منافع ايران، سفر متكي به قاهره را لغو كرد.

No comments:

Post a Comment