Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Demonstranter dödade i Iran

Oppositionella och regimanhängare i tumult för et par veckor sedan, under begravningen av storayatollan Hossein Ali Montazeri.

Polis uppges ha skjutit ihjäl tre demonstranter i Irans huvudstad Teheran.

Ytterligare två personer uppges ha skadats.

Dödsskotten följde efter två dagar av oroligheter i huvudstaden.

Sammandrabbningarna mellan oppositionsanhängare och tungt beväpnade säkerhetsstyrkor startade på lördagen. På söndagsförmiddagen hördes skottlossning i flera delar av staden.

”Slår demonstranter”
Tre personer uppges ha skjutits till döds av polisen, uppger Reuters och hänvisar till den reformvänliga nyhetssajten al Jaras.

"Det finns en massiv närvaro av demonstranter. Deras antal växer", skrev Jaras, vars rapporter inte kan bekräftas av oberoende källor eftersom internationella medier är förbjudna att rapportera om oroligheterna.

– Polisen slår demonstranter som sökt skydd i hus nära Imam Hossein-torget, sade ett vittne till AFP.

Torget ligger i östra änden av Enqelab-gatan, som korsar Teheran i öst-västlig riktning.

Jagas med motorcyklar
Ett annat vittne sade att poliser på motorcyklar jagade demonstranter på Enqelab-torget längre västerut, men att "folk återsamlades på en gata i närheten och att fler kommer för att stödja dem".

Demonstranterna är en blandning av unga och medelålders, och många uppges vara kvinnor. Många ropar "död åt diktatorn", uppger AFP:s vittne.

Nyhetsbyrån rapporterar samtidigt att tusentals regimtrogna motdemonstranter är på väg in i centrala Teheran. Skaran samlades i mitten av Enqelab-gatan sedan oppositionsanhängarna jagats bort.

Karin Henriksson
Erik Wiman
TT


www.Aftonbladet.se

No comments:

Post a Comment