Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Shutter i Gwadar, Ormara mot arresteringen av Baloch student, protest i Karachi

Ockuperade Balochistan: A Complete slutaren ner strejk observerades i Gwadar, Ormara och angränsande township på söndagen för andra dagen i rad förlamande liv, verksamhet och aktiviteter handel i protest mot gisslandramat av kamrat Qayyum Baloch, högt uppsatt medlem av Baloch Studentorganisation ( BSO-Azad).

Studenter, inklusive kvinnor i stort antal, tog fram ett rally från Baloch Mohallah och tågade genom olika delar av Gwadar stad. De protesterande studenter brända däck och satte upp barrikader på flera vägar avbryta trafiken för dagen. Den arga demonstranter bombarderade även kommersiella banker och officiella byggnader med stenar uttrycka sin ilska mot regeringen och dess funktionärer för utomrättsliga gripanden och mord i officiella förvar. De skanderade slagord mot säkerhetsstyrkorna och hemliga byråer och anklagade dem för att vispa bort oskyldiga Baloch människor.

En protestdemonstration hölls framför den Gwadar Press Club där talare hård kritik säkerhetsstyrkorna säger att det inte finns någon lag som reglerar de oroliga människor i statlig tjänst. Information sekreterare BSO-Azad och släktingar till Abdul Qayyum hävdade att personalen i civila kläder tillsammans med Frontier Corps soldater utförs räd i ett hus i Gwadar och whisked bort honom.

Pappa Bakhsh, bror till Abdul Qayyum, lämnat in en FIR antal 152/0/0 i Gwadar Polisstation mot FC personal anklaga dem för att vispa bort Abdul Qayyum.

Källor sade att arga människor hade belägrat residens fiskeministern Hammal Kalmati som sedan trycksätts den berörda polis att lämna in ärendet. Studenterna meddelade att strejken kommer att fortsätta i dag på måndagen. Det kan nämnas att Frontier Corps kategoriskt hade förnekat anklagelserna om att utföra razzior och vispa bort folket och kallade den grundlösa och bara propaganda.

Samtidigt medlemmar i BNF höll en protest rally på i Nuski mot bortförandet av Comerade Qayum Baloch och andra. De skanderade slagord mot pakistanska säkerhetsstyrkorna och krävde att den pågående militära operation i Balochistan måste upphöra omedelbart.

Karachi Protest: medlemmar och anhängare av BSO-azaad tog också till gatorna i Karachi mot bortförandet av Qayum Baloch. Ett stort antal Baloch kvinnor och barn deltog i protest rally och skanderade slagord mot kidnappningar och återvinning av stympade kroppar Baloch ungdomar.

Courtesy: Balochistanexpress & DailyTawar

http://www.balochwarna.com/modules/news/article.php?storyid=2987

No comments:

Post a Comment