تازهترین فیلترشکن رادیو فردا
daftareghermez.com
سرخط خبرها
در حمله نیروهای بسیجی به مسجد قبای شیراز عده ای زخمی شدند
عده ای از نیروهای بسیجی شب گذشته به حاضران در مسجد قبای شیراز با سنگ حمله کردند که بر اثر آن شماری زخمی شدند. سایت های اینترنتی عکس هایی را از زخمی شدگان منتشر کرده اند. امامت مسجد قبا ی شیراز با آیت الله دستغیب از حامیان اصلاح طلبان است. اما پس از درگیری های هفته های اخیر و حملات طرفداران دولت و آیت الله خامنه ای به آن، آیت الله دستغیب دیگر در آنجا حاضر نشده، با این حال افراد بسیج به حملات شبانه خود و ایجاد مانع برای حضور طرفداران او در مسجد ادامه می دهند.
دهها تن از روشنفکران لبنان از جنبش دمکراسی خواهی در ایران حمایت کردند
به گزارش سایت جنبش راه سبز (جرس): 90 تن از نخبگان و روشنفکران لبنانی با صدور بیانیه ای از جنبش دمکراسی خواهی در ایران حمایت کردند. در این بیانیه آمده است: ما از جنبش سبز مردم ایران برای آزادی، دمکراسی و پلورالیسم حمایت می کنیم. اسامی شمار زیادی از فعالان سیاسی، روزنامه نگاران، نویسندگان، شاعران و ناشران لبنانی همراه چند کارگردان سینما، پزشک ، حقوقدان،مهندس و نماینده سابق مجلس در این بیانیه دیده می شود.
چین انتقادآمریکا از سیاست تجاری و ارزی این کشور را رد کرد
وزارت امور خارجه چین امروز انتقاد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را از سیاست تجاری و ارزی این کشور رد کرد. باراک اوباما روز چهارشنبه چین را متهم کرد که با اتخاذ سیاست حفاظتی، راه صدور کالاهای آمریکایی به چین را بسته است و عمدا با پائین نگه داشتن نرخ برابری پول این کشور "یوان" در برابر دلار، به شرکت ها و صادرکنندگان چینی امتیازات غیر عادلانه می دهد. آقای اوباما تهدید کرد که در صورت ادامه این وضع، تدابیری را برای مقابله با آن اتخاذ خواهد کرد. در هفته های اخیر مسائل تجاری، فروش سلاح از جانب آمریکا به تایوان و موضوع دیدار ِ باراک اوباما با دالایی لاما، رهبر بودائیان تبت، سبب تنش میان دو کشور شده است.
نخست وزیر اوکراين رقيب خود را به تلاش برای تقلب در انتخابات متهم کرد
"يوليا تيموشنکو"، نخستوزير اوکراین و یکی از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور، رقیب خود، "ویکتور یانوکویچ" را به تلاش برای تقلب در انتخابات متهم کرد. فراکسیون ويکتور يانوکوويچ، روز چهارشنبه در پارلمان اوكراين به تغيير قانون انتخابات رای داد. با اين تغيير، حضور نمایندگان نامزدها در حوزه های رای گیری برای نظارت بر شمارش آراء، دیگرضروری نیست. دو رقیب در طی مبارزات انتخاباتی یکدیگر را به تلاش برای تقلب در انتخابات متهم کرده اند. یولیا تیموشنکو امروز تهدید کرد در صورت تقلب در انتخابات، او از طرفداران خود می خواهد برای اعتراض به خیابان ها بیایند. هیچ یک از کاندیداها نتوانستند حد نصاب 50 درصد را در دور اول بدست آورند و انتخابات به دور دوم کشیده شده که روز یکشنبه برگزار می شود.
چین در حال حاضر از تشدید تحریم های ایران حمایت نمی کند
وزیر خارجه چین امروز در کنفرانسی خبری در پکن، هرنوع بحثی درباره تشدید تحریم های ایران را در حال حاضر، مانعی برای حل مسئله از طریق دیپلماتیک دانست. او خواستار ادامه مذاکرات شد. محمود احمدی نژاد سه شنبه در مصاحبه با تلویزیون ایران گفت که دولت او موافق فرستادن اورانیوم غنی شده در ایران به خارج از کشور است، اما به چگونگی آن اشاره نکرد. آمریکا، بریتانیا و آلمان در واکنش گفته اند که اگر جمهوری اسلامی تغییر موضع داده و اکنون توافق ِ رسیده در مذاکرات وین را می پذیرد، باید کتبا آن را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع دهد. از سوی دیگر فرانسه سخنان مقام های ایران را اتلاف وقت توصیف کرده و خواستار وضع تحریم های سنگین علیه ایران شده است. روسیه نیز گفته است اگر سخنان سه شنبه شب احمدی نژاد به معنای پذیرفتن توافق وین است، مسکو از آن استقبال می کند.
رئیس جمهوری سودان با احتمال متهم شدن به نسل کشی روبروست
با تغییر نظر قضات مسئول بررسی پرونده عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان در دادگاه کیفری لاهه ، راه برای وارد کردن اتهام نسل کشی به او هموار شده است. قضات مذکور با بررسی مجدد پرونده ، تصمیم قبلی خود را مبنی براینکه دادستانی، شواهد کافی برای تفهیم اتهام نسل کشی به عمرالبشیر ، ارائه نداده، تغییر داده اند. اکنون این پرونده باردیگر به شعبه مربرطه ارجاع می شود تا احتمال وارد کردن اتهام نسل کشی در دارفور به رئیس جمهوری سودان بررسی شود. عمرالبشیر پیش از این در همین پرونده به جنایت علیه بشریت و جرائم جنگی متهم شده است.
رئیس جمهوری افغانستان با پادشاه عربستان درباره طالبان گفتگو کرد
حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان با ملک عبدالله پادشاه عربستان در مورد ترغیب طالبان به پیوستن به روند صلح گفتگو کرد.آقای کرزی خواستار آن است که عربستان سعودی نقش فعال تری را در این زمینه برعهده بگیرد.سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان روز چهارشنبه گفت این کشور تنها زمانی در روند مشارکت دادن طالبان در مذاکرات سیاسی، مداخله خواهد کرد که طالبان ارتباط خود را با القاعده قطع کنند. عربستان سعودی تنها کشوری بود که پس از روی کار آمدن رژیم طالبان در افغانستان، آن را برسمیت شناخت. عربستان همچنین بین حکومت طالبان و جناح های رقیبش میانجگری می کرد.
وزيران دفاع ناتو برای بحث درباره افغانستان در استانبول گردهم آمده اند
وزيران دفاع پيمان ناتو امروز در استانبول تشکيل جلسه می دهند تا چگونگی آموزش بهتر ارتش و پليس افغانستان را بررسی کنند.دبير کل ناتو هشدار داده است که در اين زمينه دستکم به بيش از ۱۰۰ تيم آموزشی ديگر نياز است. خروج بيش از ۱۱۰ هزار نيروی بين المللی از افغانستان به آمادگی نيروهای بومی اين کشور برای مبارزه با شورشيان، مشروط شده است.فرماندهان ناتو در افغانستان روز جمعه به وزيران دفاع می پيوندند.
سازمان بهداشت جهانى مى گويد ۴۰ درصد سرطان ها قابل پيشگيرى هستند
امروز(پنجشنبه) روز جهانى مقابله با سرطان است. در اين روز ، هر سال تلاش هايى براى آگاهى دادن به ملت ها در مورد امكان پيشگيرى ها و رهاوردهاى علمى ِ درمان انواع سرطان صورت مى گيرد.سازمان بهداشت جهانى – وابسته به سازمان ملل متحد – مى گويد زمينه موضوع امسال اين شعار است كه :«سرطان نيز قابل پيشگيرى ست.»سازمان بهداشت جهانى با انتخاب اين موضوع قصد دارد اين موضوع را يادآورى كند كه با رعايت مواردى چون عدم استفاده از دخانيات، انجام ورزش ، دنبال كردن يك رژيم غذايى مناسب و تزريق واكسن هايى كه به افزايش ايمنى بدن كمك مى كنند از جمله واكسن هپاتيت وهمچنين واكسن تورم هاى پوستى مى توان از بروز سرطان جلوگيرى كرد.انجمن بين المللى اتحاد عليه سرطان كه وابسته به سازمان بهداشت جهانى ست مى گويد با رعايت اين موارد مى توان تا ميزان ۴۰ درصد از بروز سرطان ها جلوگيرى كرد.اين انجمن مى افزايد هر سال بيش از ۱۲ ميليون نفر در سراسر جهان مبتلا به سرطان مى شوند و معمولا هفت ميليون و ششصد هزار نفر از آنان بر اثر اين بيمارى مى ميرند.
تلويزيون دولتى ايران اعتراف يك متهم وقايع روز عاشورا به داشتن ارتباط با سفارت آلمان را پخش كرد
يكى از متهمان پرونده حوادث روز عاشورا در جلسه ديروز - چهارشنبه - دادگاه به ارتباط خود با ديپلمات هاى سفارت آلمان در تهران اعتراف كرد و وكيل مدافعش گفت كه موكلش به دليل «ناپختگى بازيچه دست چند ديپلمات آلمانى شده كه از آنان شاكى است». به گزارش خبرگزارى جمهورى اسلامى «ايرنا»، اين متهم زن در جلسه روز چهارشنبه دادگاه كه به رياست قاضى صلواتى در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامى تهران برگزار شد گفت با ديپلمات هاى آلمانى از طريق ايميل در ارتباط بوده و يك بار نيز از آن ها كيسه هاى حاوى دستبندهاى سبز دريافت كرده است. او افزود در يكى از رستوران هاى تهران همراه دوستش با دو تن از كارمندان سفارت آلمان آشنا شد كه اين آشنايى ادامه يافت بطورى كه در جشن ها و ميهمانى هاى آنها شركت مى كرده است. پيش از اين نيز جمهورى اسلامى ايران سفارتخانه ها و اتباع خارجى را متهم به دخالت در اعتراض هاى پس از انتخابات خرداد كرده بود. نهادهاى بين المللى مدافع حقوق بشر حكومت ايران را متهم مى كنند كه به زور و تهديد از متهمان نا آرامى هاى اخير اعتراف گيرى مى گيرد.بنا به گزارش خبرگزارى آلمانى «دويچه وله » به نقل از هفتهنامهى آلمانى اشپيگل، چهارشنبهى گذشته، ۲۷ ژانويه، دولت آلمان خواستار بازگشت دوتن از ماموران پليس اين كشور شد كه در سفارت آلمان در ايران كار مىكردند. اين در حالى است كه دستگاه اطلاعاتى ايران اعلام كرده بود اين دو بازداشت شدهاند. به گزارش «دويچه وله» مى نويسد سبب آنچه مسئولان ايرانى «بازداشت دو پليس آلمانى» ناميده اند، دراصل رابطهاى خصوصى ميان يكى از پليسهاى آلمان و يك دختر ايرانى بود توجه وزارت اطلاعات را به خود جلب كرده بود. بنا بر اين گزارش ،وزارت خارجهى آلمان قصد دارد تمام كاركنان سفارت را دربارهى چنين مسائلى آگاه كند كه روابط خصوصى مىتوانند در اوضاعى همانند ايران ابعاد سياسى پيدا كنند.
يك ديپلمات ارشد ايرانى گفت مبادله سوخت نشان دهنده انعطاف ديپلماسى هسته اى ايران است
ديپلمات ارشد ايرانى و كارشناس مسائل هسته اى، ابوالفضل ظهره وند با اشاره به اظهارات شب گذشته رئيس جمهورى اسلامى در زمينه مبادله سوخت هسته اى ، اين حركت را نشان دهندۀ ميزان انعطاف پذيرى جمهورى اسلامى ايران در ديپلماسى هسته اى توصيف كرد.ابوالفضل ظهره وند سفير سابق جمهورى اسلامى ايران در ايتاليا در گفتگو با خبرگزارى جمهورى اسلامى «ايرنا» با بيان اين مطلب تاكيد كرد: به منظور خارج ساختن حركت ديپلماسى از - به توصيف او - «بن بستى كه برخى كشورهاى غربى ايجاد كردند»،اين فرصت مجدد در اختيار كشورهاى طرف مذاكره قرار گرفته است. او با اشاره به اينكه ايران اجازه نخواهد داد غرب دور تازه اى از بازى هاى سياسى را عليه برنامه هاى – به گفتۀ وى - صلح آميز ِ ايران آغاز كند، گفت: اگر تضمين هاى لازم داده شود خروج اورانيوم از كشور ميتواند اتفاق بيفتد .جموورى اسلامى ايران مى گويد فعاليتهاى هسته اى ايران توليد برق است. كشورهاى غربى مى گويند ايران در تلاش براى دستيابى به سلاح هسته اى است.
استراليا از توقيف كشتى هاى به مقصد ايران خبر داد
نخست وزير استراليا «كِوين رادKevin Rudd » گفت مسئولان اين كشور به دليل مشكوك بودن محموله چند كشتى به مقصد ايران كه ممكن بود در پيشبرد برنامه دستيابى ايران به سلاح هسته اى موثر باشند اقدام به توقيف اين كشتى ها كرده است.حد اقل سه مورد از صدور احكام توقيف محموله اين كشتى ها به درخواست وزير دفاع استراليا بوده است ولى گفته نشده كه اين كشتى ها چه محموله هايى را قرار بوده به ايران حمل كنند.نخست وزير استراليا گفت بى اعتنايى ايران به درخواست هاى سازمان ملل متحد در توقف برنامه هاى هسته اى اش تهديدى براى صلح جهانى ست و فشارهاى جهانى براى وادار ساختن ايران به توقف اين برنامه ها بايد تداوم يابد.تهران همواره برنامه هاى هسته اى ايران را صلح آميز توصيف كرده و اعلام كرده در تلاش براى توليد تسليحات هسته اى نيست.
هيلارى كلينتون مبادله زندانيان با ايران را رد كرد
وزير امور خارجه آمريكا «هيلارى كلينتون» پيشنهاد رييس جمهورى اسلامى مبنى بر مبادله سه كوهنورد آمريكايى ِ دربند در ايران با چند ايرانى كه در آمريكا زندانى هستنند را رد كرد.خانم كلينتون گفت سه كوهنورد آمريكايى و ساير آمريكايى هايى كه در ايران زندانى هستند بايد سريعا به دلايل انسان دوستانه آزاد شوند. او افزود هيچ دليلى براى ادامه بازداشت اين افراد وجود ندارد.وزير امور خارجه آمريكا همچنين گفتۀ محمود احمدى نژاد را مبنى بر اين كه مذاكراتى براى احتمال مبادله زندانيان با آمريكا در جريان است، رد كرد.اظهارات خانم كلينتون يك روز پس از آن بيان مى شود كه محمود احمدى نژاد رييس جمهورى اسلامى ايران گفت سه كوهنورد آمريكايى ِ زندانى در ايران مى توانند با تعدادى از ايرانيانى كه به گفته جمهورى اسلامى ايران در آمريكا زندانى هستند مبادله شوند.
فرمانده نظامى آمريكا در خاورميانه درباره پيامدهاى حمله احتمالى به ايران هشدار داد
در حالى كه يك مقام اسرائيل، از احتمال استفاده از گزينه نظامى براى توقف برنامه هسته اى سخن گفته است، ژنرال ديويد پترايوس مى گويد: پيامد ناخواسته حملۀ احتمالى به ايران، دامن زدن به احساسات ملى ايرانيان بوده و به سود دولت ايران خواهد بود.موشه يالون، وزير امور استراتژيك اسرائيل، روز چهارشنبه گفته بود: « شايد طرح دولت ايران [براى توليد بمب هسته اى] از طريق تغيير رژيم متوقف شود و اگر گزينۀ ديگرى در ميان نباشد، بايد با استفاده از نيروى نظامى، جلوى توانايى هاى آن براى توليد سلاح هسته اى را سد كرد.» وزير امور استراتژيك اسرائيل همچنين از جامعۀ جهانى خواست تا در برابر آنچه بلندپروازيهاى اتمى دولت ايران نام داد، تحريم هاى هرچه سخت تر را عليه جمهورى اسلامى ايران اعمال كنند.همزمان با سخنان وزير اسرائيلى، ژنرال ديويد پترايوس، فرمانده نظامى آمريكا در خاورميانه گفت: « يك حملۀ احتمالى، مى تواند گرايش هاى ملى گرايانه را دامن بزند. تاريخ در ساير كشورها گواهى مى دهد كه رژيم هاى استبدادى حوادثى را به وجود مى آورند كه احساسات ملى را شعله ور مى كنند.»مقام هاى آمريكايى و از جمله رابرت گيتس وزير دفاع، بارها هشدار داده اند كه هرگونه يورش نظامى به ايران، موجب توقف جمهورى اسلامى ايران در پيگيرى توليد سلاح هاى هسته اى نخواهد شد و اين برنامه را تنها به تاخير خواهد انداخت. ديدگاهى كه ژنرال پتريوس نيز با آن موافق است.
۱۱۱ پژوهشگر و استاد ايرانى خارج از كشور به موضع چين در قبال حوادث ايران اعتراض كردند
۱۱۱ پژوهشگر و استاد ايرانى خارج از كشور در نامه اى خطاب به سفيران چين در سازمان ملل متحد و آمريكا به انتشار مطلبى در روزنامه «خلق» ارگان حزب كمونيست چين درباره حوادث پس از انتخابات اعتراض كرده اند.روزنامه «خلق» در سرمقاله شماره روز ۵ بهمن خود حوادث پس از انتخابات ايران را يك «توطئه آشكار سياسى» از جانب آمريكا دانسته است.۱۱۱ دانشگاهى ايرانى دانشگاه هاى سراسر جهان در واكنش به اين مطلب نوشته اند كه از مطلب منتشر شده در روزنامه خلق كه از تظاهرات عليه تقلب در انتخابات و حمايت از شفافيت و حكومت دمكراتيك در ايران به عنوان «توطئه آشكار سياسى» توسط آمريكا ياده شده است، شگفت زده شده اند.وانگ زيا يانگ، نويسنده سرمقاله روزنامه خلق، تصريح كرده بود: «در پس آنچه آمريكا حق آزادى بيان مى خواند يك توطئه عريان سياسى نهفته است». اين دانشگاهيان ايرانى در نامه خود تصريح كرده اند: «دلايل نويسنده اين سرمقاله درباره علل اين تظاهرات، توهين آميز و نابخردانه است. آيا اين نويسنده چنين تصور مى كند كه ايرانيان به اين سادگى تحت تاثير قدرت هاى خارجى قرار مى گيرند؟ » حسين ضيايى، منصور معدل، ميثاق پارسا، آصف بيات، سعيد رهنما، ارسلان كهنمويى پور، اكبر مهدى، آرش نراقى و احمد صدرى از جمله امضا كنندگان اين نامه هستند.
ايران تلاش مى كند تا از تاثير تحريمهاى پيش رو بكاهد
رئيس اداره اطلاعات ملى آمريكا، روز سه شنبه گفت كه ايران به منظور كاهش تاثير مخرب تحريم هاى احتمالى آينده جهان و ايالات متحده، به دنبال منابع جديد بنزين در چين و ونزوئلا ست.به گزارش خبرگزارى فرانسه، «دنيس بلر»، خطاب به قانونگذاران آمريكايى گفت ساخت سلاح هاى اتمى براى ايران هنوز به عنوان يك گزينه وجود دارد، «اما تحريمهاى حاضر به اقتصاد آسيب ديده جمهورى اسلامى ايران خسارت وارد كرده است.»به عقيده آقاى بلر «امنيت، اعتبار و نفوذ ايران » در تصميم گيرى رهبران جمهورى اسلامى ايران در مورد نحوه پيشبرد برنامه اتمى تاثير دارد. او افزود براى برونرفت از اين بن بست جهانى هنوز راه حلى هست.اين اظهارات در حالى مطرح شد كه كنگره ايالات متحده به تازگى مصوبه تحريمهاى گسترده عليه ايران را كه تحريم ورود فرآوردههاى نفتى نظير بنزين به ايران نيز جزو آن است، به تصويب رساند.
دادستان تهران اجرای حکم اعدام ۹ نفر به اتهام محاربه را قطعی ندانست
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، گفت اجرای حکم اعدام برای ۹ نفر دیگر به اتهام محاربه هنوز قطعی نیست و باید به تایید دادگاه تجدید نظر برسد.ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه، روز دوشنبه گفته بود ۹ نفر دیگر بزودی به جرم محاربه اعدام خواهند شد.پیش از این روز پنج شنبه ۸ بهمن ماه دو تن به نام های آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی به همین جرم اعدام شده بودند.مقامات قضایی ایران می گویند این دو در جریان اعتراضات پس از انتخابات بازداشت شده بودند اما وکلای آنها می گویند موکلان شان پیش از انتخابات دستگیر شده اند.
فرانسه برای وضع "تحریم های سنگین" علیه ایران تلاش می کند
فرانسوا فیون، نخست وزیر فرانسه می گوید، کشورش از سازمان ملل می خواهد تا قطعنامه جدیدی را حاوی "تحریم های سنگین" علیه ایران به خاطر برنامه هسته ایش تصویب کند.آقای فیون روز چهارشنبه گفت: "رژیم ایران پیشنهاد مذاکره را نپذیرفته ... از این رو زمان برای واکنش فرا رسیده است."محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، سه شنبه شب در مصاحبه ای گفت، برای اجرای توافق مبادله اورانیوم غنی شده با سوخت هسته ای برای رآکتور پژوهشی تهران مشکلی وجود ندارد.کشورهای غربی با احتیاط به این گفته واکنش نشان داده اند چرا که مقامهای تهران تا کنون بارها در این باره اظهارات ضد و نقیضی کرده اند.
یک مقام اسراییلی ایران را به استفاده از زور تهدید کرد
موشه یالون، وزیر امور استراتژیک اسراییل، ایران را به استفاده از نیروی قهریه برای توقف برنامه هسته ایش تهدید کرد.آقای یالون روز چهارشنبه در یک کنفرانس امنیتی در اسراییل گفت: "توانایی ایران برای تولید سلاح های اتمی یا بواسطه تغییر رژیم متوقف می شود و یا اگر چاره دیگری نباشد بواسطه استفاده از زور."اسراییل و کشورهای غربی بر این باورند که ایران در پشت برنامه هسته ایش بدنبال دستیابی به فن آوری ساخت بمب اتمی است، اتهامی که ایران آن را رد می کند.
No comments:
Post a Comment