Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

استقبال بان کی مون از 'دعوت' کمیساریای عالی حقوق بشر به ایران

دبیرکل سازمان ملل متحد تا چند ماه دیگر باید گزارش دیگری از وضع حقوق بشر ایران ارائه کند

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ، از اقدام جمهوری اسلامی در دعوت کردن از کمیساریای عالی حقوق بشر برای بازدید از ایران استقبال کرده است.

بان کی مون روز جمعه (۱۹ نوامبر) در مقر سازمان ملل متحد در شهر نیویورک آمریکا با محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران دیدار و گفتگو کرد.

جزئیات زیادی از این دیدار منتشر نشده، اما وب سایت دبیرکل سازمان ملل متحد می نویسد که بان کی مون از اینکه ایران از کمیساریای عالی حقوق بشر دعوت کرده که در سال ۲۰۱۱ میلادی به این کشور سفر کند استقبال می کند.

آقای لاریجانی روز چهارشنبه در نیویورک گفته بود: "در شرایط طبیعی از آمدن هر گزارشگری به ایران مانند گذشته استقبال می کنیم اما زمانیکه احساس کنیم زیر فشارهای غیر طبیعی سیاسی قرار گرفته ایم در برابر آن می ایستیم."

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با صدور قطعنامه ای از "نقض مکرر و جاری حقوق بشر در ایران" عمیقا ابراز نگرانی کرد و از جمهوری اسلامی خواست که به طور جدی به تعهدات بین المللی خود در زمینه حقوق بشر عمل کند.

به گزارش سایت ستاد حقوق بشر ایران، محمد جواد لاریجانی در دیدارش با دبیرکل سازمان ملل متحد، قطعنامه مذکور را سیاسی دانسته و رد کرده است. وی پیشتر این قطعنامه را "ضد ایرانی" توصیف کرده بود.

کمیته سوم مجمع عمومی از ایران می خواهد: "به آزار و اذیت، ارعاب و سرکوب مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر، رهبران اتحادیه های کارگری، دانشجویان، دانشگاهیان، روزنامه نگاران، نمایندگان مطبوعاتی، وبلاگ نویسان، روحانیون، هنرمندان و وکلا پایان دهد."

این کمیته به ویژه خواهان منسوخ شدن مجازات های سنگسار، قطع عضو و شلاق در ایران شد.

محمد جواد لاریجانی ضمن انتقاد از رسانه های غربی در پوشش خبری مسائل مربوط به حقوق بشر ایران، به دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است: "شما می توانید پاسخ های مستند ما را بی واسطه همواره از طرف ما دریافت کنید."

در قطعنامه ای که علیه ایران تصویب شد، آمده است ایران با وجود دعوت رسمی از نمایندگان ویژه سازمان ملل متحد برای بررسی وضع حقوق بشر در این کشور، هیچگاه در عمل امکان سفر آنها به این کشور را فراهم نکرده و به بسیاری از نامه های سازمان ملل در این رابطه پاسخ نداده است.

قطعنامه کمیته سوم از دبیرکل سازمان ملل متحد خواست که طی ماه های آینده گزارش مقدماتی دیگری از وضع ایران به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مستقر در ژنو ارائه کند.

"قطعنامه مضر"

وب سایت محمد جواد لاریجانی گزارش می دهد که او به بان کی مون گفت، قطعنامه صادر شده علیه ایران "برای پیشبرد حقوق بشر بسیار مضر است."

الهه شریف پور هیکس، از فعالان حقوق بشر که در جریان رای گیری درباره قطعنامه در مقر سازمان ملل متحد حضور داشت، به بی بی سی فارسی گفته است که آقای لاریجانی در کمیته سوم به جای پرداختن به وضع حقوق بشر در کشورش به موضع گیری و شعارهای سیاسی علیه اسرائیل و غرب پرداخت.

این فعال حقوق بشر گفت قطعنامه ای که علیه حکومت ایران تصویب شده قدرت اجرایی ندارد، "ولی از نظر مردم ایران، از نظر آنهایی که در زندان ها هستند، (اهمیتش) این می شود که سازمان ملل شکایت آنها را شنیده و محکوم کرده است."

کمیته "اجتماعی، بشردوستانه و فرهنگی" مجمع عمومی سازمان ملل که به کمیته سوم شهرت دارد، عصر پنجشنبه به وقت نیویورک این قطعنامه را تصویب کرد.

قطعنامه کمیته سوم با ۸۰ رای موافق، در برابر ۴۴ رای مخالف تصویب شد و ۵۷ کشور هم به آن رای ممتنع دادند.

انتظار می رود که این قطعنامه پیش از پایان سال میلادی جاری به تصویب نهایی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز برسد.

در قطعنامه تازه این کمیته، به "تحولات منفی" در عرصه حقوق بشر ایران از جمله "تشدید سرکوب مدافعان حقوق بشر، استفاده بیش از حد از زور، بازداشت های خودسرانه، محاکمات غیرمنصفانه و اتهام های شکنجه" اشاره شده است.

در این سند، شلاق و قطع عضو که در موارد خاصی در نظام حقوقی ایران قانونی هستند، به عنوان مصادیق شکنجه و مجازات های غیرانسانی و بی رحمانه ارزیابی شده اند.

آقای لاریجانی در نیویورک گفت که ایران از پیچیده ترین و دقیق ترین سیستم های قضایی در دنیا برخوردار است.

در این قطعنامه افزایش شمار اعدام ها در ایران، ادامه اعدام افرادی که پیش از ۱۸ سالگی مرتکب جرمی شده اند که مجازات آن مرگ است و نیز در نظر گرفتن اعدام برای جرائمی مانند محاربه که "تعریف مشخص و صریحی ندارد" از موارد مغایر با حقوق و آزادی های اساسی اعلام شده است.

آقای لاریجانی در نیویورک گفت که ۷۰ درصد اعدامی ها در ایران از قاچاقچیان مواد مخدر هستند و علت بالا بودن میزان اعدام ها در خط مقدم بودن ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدری است که پس از عبور از ایران به کشورهای غربی فرستاده می شود.

این قطعنامه از ایران می خواهد که اعدام در ملاء عام و اعدام با استفاده از چوبه دار را منسوخ و به طور عملی و در قوانین کشور "تبعیض" علیه زنان و اقلیت های قومی ، دینی - مذهبی را بر طرف کند.

کمیته سوم مجمع همچنین جمهوری اسلامی را به ادامه نقض حقوق اقلیت های آذری، عرب، بلوچ و کرد، مسیحی، صوفی، یهودی و اهل تسنن متهم کرده است.

کمیته سوم همین طور ایران را به افزایش آزار و اذیت گروه های دینی که از رسمیت برخوردار نیستند، به ویژه بهائیان متهم کرده و خواهان "رهایی" جامعه بهائیان ایران و اعطای حقوق قضایی لازم به هفت تن از سرپرستان سابق آن شده که از سال ۲۰۰۸ زندانی بوده اند.

بسیاری از این افراد پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته دستگیر و محاکمه شده اند.

این در حالیست که ایران تاکید دارد در پی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ با "اغتشاشگران" برخورد قانونی داشته است.

BBC

No comments:

Post a Comment