خبر گزاري مهر : هشدارهاي پي در پي مديران وزارت بهداشت در خصوص شيوع "ايدز" از طريق رفتارهاي جنسي در كشور نشان از اين واقعيت تلخ دارد كه وضعيت چندان مناسبي در اين زمينه نداريم و مي بايست نگران افزايش موارد ابتلا به اين بيماري به خصوص از طريق رفتارهاي جنسي پرخطر و كنترل نشده بود.
به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال اظهارنظر وزير بهداشت از وضعيت ايدز در كشور و تشبيه آن به كوه آتشفشان، اين بار رئيس اداره ايدز اين وزارتخانه از افزايش شيوع ابتلا به ايدز از طريق رفتارهاي جنسي در بين زنان ابراز نگراني كرده است.
بروز چنين نگرانيهايي از سوي مديران ارشد حوزه بهداشت و درمان كشور كه متولي سلامت جامعه است، مي تواند حاوي پيامهاي مختلفي به جامعه و مسئولان باشد كه مي بايست بيش از پيش متوجه پيامدهاي ناگوار شيوع ايدز در كشور باشند.
دكتر عباس صداقت، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت در خصوص برنامه هاي اين وزارتخانه براي مصون نگه داشتن زنان از خطرات و آسيبهاي بيماري ايدز در كشور، اظهار داشت: در برنامه سوم كنترل ايدز بر توجه به زنان آسيبپذير جامعه تاكيد شده است چنانچه تا كنون 5 مركز مشاوره و ارائه خدمات به زنان آسيب پذير راه اندازي شده و قرار است تا پايان امسال 10 مركز ديگر در ساير استانها راهاندازي شود.
به گفته وي، قرار است در اين مراكز به زنان معتاد و زناني كه به رفتارهاي جنسي پرخطر مبادرت ميورزند و همچنين همسران معتادان و زندانيان خدمات مشاورهاي و درماني ارائه ميشود.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، افزايش شيوع ابتلا به ايدز در زنان از طريق روابط جنسي را نگران كننده دانست و گفت: در طول هشت سال اخير شيوع اچ آي وي - ايدز در مصرف كنندگان مواد مخدر و زندانيان كاهش يافته اما شيوع ابتلا به اين بيماري در زنان از طريق جنسي در حال افزايش است.
وي با اشاره به ثبت يك هزار و 38 بيمار مبتلا به ايدز در كشور در سال 1380 كه 75 نفر آنها از طريق روابط جنسي مبتلا شده بودند، افزود: اين آمار در سال گذشته به 259 مورد ابتلا از طريق جنسي از مجموع يك هزار و 476 بيمار مبتلا به ايدز افزايش يافت.
سردار اسماعيل احمديمقدم، فرمانده نيروي انتظامي نيز به تازگي از عبارت جديد "كارگر جنسي" براي نشان دادن معضلات و آسيبهاي اجتماعي تن فروشي كه حداقل تبعات آن شيوع ايدز در جامعه است استفاده كرد و گفت: روسپي گري پديده امروزي نيست اما برخوردها و اظهار نظرها درباره آن همواره بسيار متفاوت بوده است.
رئيس پليس تهران بزرگ نيز با بيان اينكه هيچ سازماني متولي نگهداري از زنان خياباني نمي شود گفت: پليس تنها مسئول جمع آوري زنان خياباني است و بايد دستگاهي ديگر نگهداري از آنان را به عهده بگيرد.
سردار حسين ساجدي نيا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر زنان خياباني به دغدغه و معضلي براي مردم تبديل شده اند كه بايد هرچه سريعتر فكري براي حل اين معضل كرد. البته پليس آمادگي دارد ظرف چند روز تمامي زنان خياباني را از سطح شهر تهران جمع آوري كند اما انجام اين اقدام مستلزم وجود يك نهاد براي نگهداري از اين افراد است.
رئيس پليس پايتخت اظهار كرد: به دليل اينكه هيچ سازماني متولي نگهداري از اين زنان نمي شود نمي توان اقدامي براي دستگيري آنان انجام داد.
وي با بيان اينكه پليس تنها مسئول جمع آوري زنان خياباني است و بايد سازماني ديگر متولي نگهداري از آنان شود تصريح كرد: سازمانهاي مردم نهاد مي توانند در اين زمينه وارد عرصه شوند. البته اين زنان اگر مرتكب خلافي شوند مجرم هستند اما در حال حاضر موضوع زنان خياباني يك مشكل اجتماعي است و بايد به اين ناهنجاري اجتماعي متناسب با شكل آن نگاه كرد.
وزير بهداشت نيز چندي پيش اعلام كرد كه 50 درصد زنان روسپي به بيماري ايدز مبتلا هستند.
اعلام اين آمار از سوي مقام ارشد وزارتخانه اي كه مي بايست برنامه هاي كنترلي و پيشگيري در مقابله با بيماريها را تدوين و ارائه كند، نشان مي دهد كه وضعيت خوبي در بحث ايدز و انتقال اين بيماري از طريق رفتارهاي جنسي نداريم.
تغيير الگوي انتقال ايدز از راه تزريق مخدر به ارتباط جنسي كنترل نشده يكي از دلايل توجه مسئولان به واقعيت زنان خياباني است. به طوري كه دكتر مينو محرز، رئيس كميته كشوري ايدز بارها نسبت به پنهان ماندن اخبار و اطلاعات در مورد افزايش بيماري ايدز در كشور انتقاد كرده و عنوان داشته كه صدا و سيما نتوانسته تاكنون در زمينه آگاهي رساني به مردم درباره موج سوم ايدز از طريق رفتارهاي پرخطر جنسي موفق عمل كند.
از سوي ديگر وزير بهداشت با اعلام اينكه از 80 هزار بيمار مبتلا به ايدز در كشور تنها 25 درصد آنها شناسايي شده اند از افزايش رفتارهاي پرخطر در آينده به مثابه آتشفشان ايدز در كشور ياد كرده و گفته است كه زماني نگران انتقال ايدز از طريق خون آلوده و اعتياد تزريقي بوديم اما امروز رفتارهاي پرخطر جنسي و روسپي ها موجب افزايش موارد ابتلا به HIV ايدز شده است. به طوري كه سالانه 5 تا 10 نفر از طريق روسپي ها مبتلا به HIV ايدز ميشوند.
بر همين اساس ، وزارت بهداشت بسته هاي آموزشي پيشگيري و كنترل ايدز را براي كودكان، نوجوانان و جوانان تهيه كرده و قرار است در اختيار خانوادهها قرار گيرد. در اين بسته آموزشي به خانواده ها آموزش داده شده كه چگونه قدرت انتخاب درست، پرهيز از نوع رفتارهاي پرخطر و ساير موارد را به فرزندان خود آموزش دهند تا در دام اين بيماري مهلك گرفتار نشوند.
دكتر مينو محرز، نايب رئيس انجمن حمايت از بيماران عفوني كشور با بيان اينكه موارد جديد حاكي از ابتلا به ويروس اچ آي وي از طريق تماس جنسي محافظت نشده است، عنوان داشته كه وقتي سن ازدواج بالا مي رود و آمار طلاق هم رو به افزايش است به تبع تماس جنسي محافظت نشده افزايش يافته و در نتيجه شيوع موارد ابتلا به بيماري ايدز از طريق اين شكل از تماسهاي جنسي شدت مي يابد.
بررسيها و شواهد امر حاكي از آن است كه امروز معتاد تزريقي و خون آلوده نمي تواند تهديد جدي براي انتقال ايدز در جامعه باشد. بلكه بايد قبول كرد كه با توجه به بروز ناهنجاريهاي اجتماعي كه ناشي از مسائل مختلفي است ابتلا به ايدز از طريق رفتارهاي پرخطر جنسي و زنان روسپي بيش از پيش سلامت جامعه را تهديد مي كند و مي توان گفت كه زنان خياباني زنگ خطر شيوع ايدز را به صدا در آورده اند.
No comments:
Post a Comment