Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

'ماموریت استاکس‌نت: احتمالا خرابکاری در برنامه غنی‌سازی ایران' -- شهریار صیامی بی‌ بی سی

در ابتدا این احتمال داده می‌شد که استاکس‌نت برای جمع‌آوری اطلاعات صنعتی طراحی شده باشد

اریک چین، یکی از پژوهشگران شرکت سیمانتک روز جمعه ۲۱ آبان ۱۳۸۹، گزارشی منتشر کرد که نشان می دهد هدف کرم کامپیوتری استاکس نت، احتمالا ایجاد اختلال در سانفریفوژهای گاز است که برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود.

شرکت سیمانتک، یکی از بزرگترین سازندگان نرم افزارهای امنیت کامپیوتر در جهان، روز ۳۱ تیرماه امسال برای نخستین بار از آلودگی کامپیوترهای جهان به این کرم خبر داده بود.

شصت درصد کل آلودگی به این کرم در ایران گزارش شده بود.

کارشناسان در ابتدا این احتمال را مطرح کردند که استاکس نت ماموریت جاسوسی داشته باشد، اما پس از تحقیقات بیشتر گفته شد که ماموریت این کرم احتمالا خرابکاری است.

براساس گزارش اخیر سیمانتک که به تایید فدراسیون دانشمندان آمریکا هم رسیده است، کرم استاکس نت در سیستم های کنترل سانتریفوژهای گاز که با فرکانس بسیار بالا کار می کنند اختلال ایجاد می کند. این گونه سانتریفوژها بیشتر برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود.

پژوهشگر سیمانتک می گوید که استاکس نت پس از آلوده کردن سیستم های کنترل این سانتریفوژها، فرکانس دستگاه را درطول یک ماه بالا و پایین می برد و با این کار در روند غنی سازی اورانیوم اختلال ایجاد می کند.

به گفته او، این کرم برنامه تبدیل فرکانس در دو نوع سانتریفوژ را هدف قرار داده است؛ دستگاه های واکون که فنلاندی هستند و دستگاهای فرارو پایا که ساخت ایران هستند.

سیمانتک هنوز به طور قطعی تایید نکرده است که سانتریفوژهای ایران هدف اصلی این کرم هستند، اما با توجه به آلودگی گسترده کامپیوترهای ایرانی به استاکس نت، این احتمال داده می شود که هدف اصلی استاکس نت، سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران است.

بنا به گزارش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، حدود ۴۰۰۰ سانتریفوژ در ایران در حال فعالیت و غنی سازی اورانیوم هستند که بیشتر آنها در مرکز غنی سازی اورانیوم نطنز نصب شده اند.

درصورتیکه سانتریفوژهای ایران به این کرم آلوده شده باشند، برنامه غنی سازی اورانیوم ایران با مشکل روبرو خواهد شد.

کارشناسان معتقدند این کرم کامپیوتری پیچیده ترین بدافزاری است که تاکنون شناخته شده است، اما طراحان آن هنوز شناسایی نشده اند.

رمزگشایی از این کرم کامپیوتری توسط کارشناسان مختلف منجر به کشف کدهایی شد که عده ای با اشاره به آنها، این احتمال را مطرح کردند که این کرم در اسرائیل طراحی شده است.

ایران می گوید که این کرم کامپیوتری را به طور کامل مهار کرده است.

BBC

No comments:

Post a Comment