Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

حل مساله کرد در چارچوب دموکراسی و کمربند ملی!

اخبار روز: مرکز مطبوعات حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) با انتشار اطلاعیه ای تاکید کرده است: روشنفکران ایرانی باید در راستای مطالبات دموکراتیک خلق‌ها مسئولانه برخورد نمایند:

این روزها در نشریات و سایت‌های اینترنتی شاهد برخی گفتارها و مباحث روشنفکری حول مسئله‌ی کُرد و کل خلق‌های ایران می‌باشیم. متأسفانه برخی افراد که روشنفکر جلوه می‌کنند چه در داخل کشور و چه خارج، بدون آنکه دغدغه‌های خلق‌های ایران و مطالبات دموکراتیک آن‌ها را اساس قرار دهند، مباحثی را پیش می کشند که در آن‌ها سیاست‌های سرکوب‌گرانه و ناعادلانه‌ را مباح می‌شمارند.

این قشر از روشنفکران هر نوع سیاست امنیتی را به بهانه‌ی حفظ کمربند ملی روا شمرده و چشم بر مطالبات آزادی‌خواهانه‌ی خلق‌های ایران و به‌ویژه خلق کُرد بسته‌اند. یعنی وقتی از وجود ستم در شرق کردستان بحث می‌شود اینان یا مدام آمار و ارقام رسمی می‌خواهند تا به وجود آن باور کنند یا اینکه گفتمان کُرد را خشونت‌طلبانه تلقی می‌کنند. حال آنکه اگر به راستی به تحلیل مسئله‌ی کُرد و جنبش آزادی‌خواهی بپردازند خواهند دید که خلق کُرد همیشه برای حل مسائل خود از راه دیالوگ و دموکراسی آماده بوده است. طی دو سال گذشته حزب حیات آزاد کردستان(PJAK) هم به کرّات مرحله‌ی خودداری از عملیات نظامی را اعلان نموده و هم اخیراً منشوری هفت ماده‌ای جهت حل مسالمت‌جویانه و دموکراتیک مسئله‌ی کُرد ارائه نموده است.

ما به‌مثابه‌ی مرکز مطبوعات PJAK که در راستای فعالیت‌های روشنگری و روشنفکریِ آزاد و دموکراتیک فعالیت می‌کنیم از تمامی این روشنفکران دعوت می‌نماییم که پیش از آنکه یک‌طرفه قضاوت نمایند ابتدا سیاست‌های جنبش ما و مطالبات خلق کُرد را به‌درستی بررسی نمایند و آنگاه نظرات خود را بازتاب دهند. زیرا از مباحث آنان چنین برمی‌آید که هنوز هم با پیش‌فرض‌هایی کلاسیک مسئله‌ی کُرد را مورد گفتگو قرار می‌دهند. PJAK نه‌تنها هرگز به مبارزه‌ی صرفاً مسلحانه باور نداشته بلکه به‌طور جدی بر پیشبرد دموکراسی در ایران از طریق ایجاد فضای باز سیاسی و مذاکره اصرار می‌ورزد. یعنی تنها وقتی که ناچار به دفاع مشروع از خود بوده به پاسخ‌گویی پرداخته است. همچنین پروژه‌ی مد نظر PJAK جهت حل مسئله‌ی کُرد، مرزهای سیاسی و کمربند ملی کشور ایران را هدف قرار نمی‌دهد. آنچه PJAK در راستای آن فعالیت می‌کند موزاییک فرهنگی‌‌ـ اتنیکی‌ـ مذهبی ایران را قوی‌تر ساخته و در واقع گام عظیم دموکراتیکی است که به پویایی هرچه بیشتر سرتاسر ایران می‌انجامد.

بایستی خطاب به این روشنفکران گفت که هیچ جامعه یا خلقی نمی‌تواند بدون سیاست، فرهنگ، زبان و اقتصاد موجودیت خود را ادامه بخشد. لذا نادیده‌گرفتن این حقوق از جانب فعالین و روشنفکرانی که خود بخشی از همین جامعه یا خلق‌ها می‌باشند، عملی پذیرفتنی و شایسته نیست. به‌طور نمونه اخیراً هرگونه آموزش زبان مادریِ خلق‌های ایران در مدارس و دانشگاه‌ها از سوی یکی از مسئولین ممنوع اعلان گردید و تخلف از آن را نیز مشمول مجازات شمرد. روشنفکرانی که در عرصه‌ی سیاسی‌ـ فرهنگی‌ـ اجتماعی ایران قلم می‌زنند اگر اندک تعهد روشنفکرانه‌، اخلاقی‌ و سیاسی داشته باشند باید این موارد را نیز به نقد و بررسی گذاشته و در مقابل این برخوردها ساکت ننشینند.

PJAK جهت رسیدن خلق کُرد و سایر خلق‌های ایران به حقوق طبیعی خود تلاش می‌نماید. در همین راستا به‌طور آشکار در منشور هفت‌ماده‌ای خود از نیاز به حل مسئله‌ی کُرد از طریق دموکراسی در فضای باز سیاسی و به‌دور از تنش و درگیری بحث می‌نماید. به همین دلیل ما به‌مثابه‌ی مرکز مطبوعات PJAK بار دیگر خطاب به روشنفکران و فعالین سیاسی‌ـ مدنی سرتاسر ایران اعلان می‌داریم که اگر خود را در قبال جامعه و خلق‌های ایران متعهد و مسئول می‌دانند بایستی در این مرحله وارد عرصه گردیده و فعالیت نمایند و در جهت پیشبرد دموکراسی و‌ آزادی‌ در ایران هم‌سو گردند. کم نیستند روشنفکران، روزنامه‌نگاران و هنرمندانی که در گذشته جهت ادای تعهدات خود در قبال جامعه همه نوع ایثاری نمودند و تا پای مرگ فعالیت کردند؛ نمونه‌ی تازه‌ی آن نیز شهید فرزاد کمانگر است که الگوی هر روشنفکر حقیقت‌جویی است.

در پایان بار دیگر به‌مثابه‌ی مرکز مطبوعات PJAK برخورد نامسئولانه‌ی برخی افراد به‌ظاهر روشنفکری که تنها از موضع قدرت حمایت می‌کنند و عملاً مطالبات دموکراتیک و حقوق فرهنگی‌ـ سیاسی خلق‌های ایران و به‌ویژه خلق کُرد را نادیده می‌گیرند، محکوم می‌نماییم و آنان را دعوت می‌نماییم که بیش از این خود را تسلیم ذهنیت قدرت‌گرای دولت‌ـ ملت ننمایند و تعهدات روشنفکری‌، اخلاقی‌ و سیاسی خود را در قبال جامعه به انجام رسانند.

مرکز مطبوعات حزب حیات آزاد کردستانPJAK-
۱ـ ۱۱ـ ۲۰۱۰

No comments:

Post a Comment