Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Minnehøytidlighet for Professor Saba Dashtyari

Den Balochiske samfunnet i Norge holdt en Minnehøytidlighet den 26. juni 2011 i forbindelse med det politiske drapet på Professor Saba Dashtyari i Shal ( Quetta ). Professor Saba var en forfatter, poet, kunnskapsrik vitenskapsman i Baluchistan universitetet . Han ble drept 1.juni da han var på vei hjem fra universitetet.

Vi baluchere bosatt i Norge betaler hyllest av Professor Saba Dashtyari som martyr av Baluchistan.

Vi fordømmer drapet på Professor Saba Dastyari på det sterkeste og viser avsky over brutaliteten til den pakistanske statsterrorismen, pakistanske hær og panjabi etterretningstjenester i Baluchistan.
Det er åpenbart at staten Pakistan er en teokratisk og terrorist stat.

Den pakistanske hæren, paramilitære styrker og dødskvadroner som har okkupert Baluchistan, terroriserer baloch befolkningen hver eneste dag. Baluchiske ledere som Nawab Nourozkhan, Nawab Akbar Bogthi, Gholam mohamad Baloch, Balaach Baloch, Professor Saba Dashtyari og Murid Bogthi blir drept brutalt.

Vi baluchere bosatt i Norge ber FN, Sikkerhetsrådet, Europa Unionen og andre vestlige land spesielt USA til å reagere mot statsterrorisme i Pakistan som har rammet baluch befolkningen siden okkupasjon av Baluchistan i mars 1948.

Vi appelerer også til den norske staten, politiske partier og menneskerettighets organisasjoner til å engasjere seg for å stoppe terror og etnisk rensing i Baluchistan.



Baluch Komite - Norge

juni 2011

No comments:

Post a Comment