Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

درخواست اقشار مختلف مردمي و مسوولان سيستان و بلوچستان:

آقاي رييس جمهور؛ اشتغال حلال مشكلات استان است
زاهدان- در آستانه سومين سفر رييس جمهوري به سيستان و بلوچستان، نمايندگان مجلس، مسوولان و اقشار مختلف مردمي با مطلوب شمردن مصوبات دولت طي دو سفر قبلي در زمينه ايجاد زيرساخت هاي توسعه، توجه ويژه دولت به اشتغالزايي در منطقه را خواستار شدند.


اجراي طرحهاي بزرگ و زيربنايي مانند راه آهن، گاز رساني، سدسازي، جاده ترانزيتي، بنادر تجاري و صيادي، برقرساني، آبرساني، بهداشت و درمان، حذف مدارس كپري و توسعه مراكز آموزشي و مدارس شبانه روزي از جمله ثمرات و نتايج سفرهاي اول و دوم هيات دولت به استان است.
ساخت كارخانه سيمان، توسعه فرودگاهها، بازارچه هاي مرزي، شهركهاي صنعتي، تاسيس دانشگاهها و ارتقاي مراكز آموزش عالي، ساخت مسكن، بزرگراه، جاده هاي اصلي و روستايي و صدها طرح بزرگ و كوچك از ديگر بركات سفرهاي دكتر احمدي نژاد به استان است.
هر چند رويكرد دولت در دور سوم سفرهاي استاني فرهنگي است اما اساسا توسعه فرهنگي هر منطقه ارتباط مستقيم با رفاه و معيشت مردم دارد.
به سبب پايين بودن ارزش افزوده در سيستان و بلوچستان و قرار گرفتن آن در زمره استان هاي غيربرخوردار، آنچه بيش از همه مردم اين استان را رنج مي دهد، بيكاري و روي آوردن جوانان به مشاغل كاذب است.
يكي از جوانان دانش آموخته دانشگاه زاهدان به خبرنگار ايرنا در اين باره گفت: با توجه به عمق محروميت و ويژگيهاي فرهنگي و اجتماعي حاكم در اين استان پهناور، اجراي پروژه هاي اقتصادي بايد همسو با نياز مردم و فراهم كردن زمينه ايجاد اشتغال پايدار صورت گيرد.
'صادق محمودي' افزود: اختصاص وام هاي كم بهره به طرح خوداشتغالي ممكن است مشكل برخي جوانان را برطرف كند اما بوروركراسي اداري و بسياري سخت گيري ها از سوي بانك ها و ساير دستگاهها، پايداري اشتغال را تحت تاثير قرار مي دهد.
وي بيان كرد: كمبود واحدهاي صنعتي، نبود كارخانجات بزرگ و فراهم نشدن زمينه اشتغال كافي براي مرزنشينان و بروز پديده خشكسالي، بر آمار جوانان بيكار و مشاغل كاذب در استان افزوده است.
'سميه طاهري' يكي ديگر از دانشجويان اين استان گفت: فعال كردن بازارچه هاي مرزي و ايجاد اشتغال پايدار براي مرزنشينان بايد در اولويت مصوبات دولت قرار گيرد.
وي بيان كرد: در مناطقي چون سراوان كه محدوده مرزي گسترده اي دارد، برخي جوانان به قاچاق سوخت روي مي آورند كه نه تنها جان خود را به خطر مي اندازند بلكه سبب هدر رفت سرمايه هاي ملي و تحميل هزينه هاي سنگيني بر دولت مي شود.
او اظهار داشت: به طور قطع توسعه واحدهاي صنعتي و اشتغال پايدار براي مرزنشينان بايد مدنظر اعضاي هيات دولت باشد.
نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي و برخي مسوولان هر يك به نوعي مشكلات اين استان را در بخش اشتغال و بهره گيري ناكافي از ظرفيت هاي اقتصادي بالقوه منطقه مي دانند و تاكنون آن را بارها مطرح كرده اند.
آنان بر اين مهم اتفاق نظر دارند كه سيستان و بلوچستان استاني با ظرفيت هاي منحصر به فرد در بخش هاي مختلف اقتصادي است كه مي تواند به عنوان يكي از گزينه ها، پويايي اقتصاد ايران را رقم زند كه اين امر نيازمند توجه ويژه به مسايل فرهنگي و برقراري امنيت پايدار و اتخاذ تصميمات راهبردي در اين زمينه است.
نماينده مردم شهرستانهاي زابل، زهك و هيرمند در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سفر رييس جمهوري به سيستان و بلوچستان و شرايط خاص اين استان گفت: رويكرد دولت در جريان اين سفر صرفا فرهنگي نيست بلكه فرهنگ را در ساير شاخص هاي كلان اقتصادي لحاظ كرده است.
'عباسعلي نورا' افزود: ايجاد اشتغال اساس توسعه فرهنگي است و از آنجا كه مشكل اصلي مردم سيستان و بلوچستان شغل است تا زماني كه معيشت مردم تامين نباشد، اميدي به توسعه فرهنگي منطقه نيست.
عضو كميسيون برنامه، بودجه و تلفيق مجلس بيان كرد: بيشتر بيكاران سيستان و بلوچستان به قاچاق سوخت و مواد مخدر روي مي آورند و بعضا در درگيريها دستگير يا كشته مي شوند كه اين پديده خود تبعات اجتماعي و فرهنگي بعدي به دنبال دارد.
وي بيان كرد: بايد با واكاوي مسايل فرهنگي كه باعث مبادرت بيكاران به مشاغل كاذب و غير قانوني مي شود در راستاي توسعه اقتصادي سيستان و بلوچستان كه منتج به ارتقاي شاخص هاي فرهنگي مي شود گام برداشت.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: دولت به اين نتيجه رسيده است كه براي حصول يك وضعيت فرهنگي مطلوب در سيستان و بلوچستان بايد سطح رفاه و معيشت مردم منطقه ارتقا يابد.
نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي گفت: اشتغالزايي بايد در اولويت مصوبات دور سوم سفرهاي استاني رييس جمهوري و هيات دولت به سيستان و بلوچستان قرار گيرد.
'حسينعلي شهرياري' افزود: حل مشكلات و چالش هاي سيستان و بلوچستان نيازمند رفع مشكل بيكاري جوانان استان است.
وي گفت: با وجود تمام كارهاي خوبي كه طي چند سال گذشته توسط دولت در سيستان و بلوچستان انجام شده است، متاسفانه اين استان همچنان رتبه نخست كشوري را در مشكل اشتغال با خود يدك مي كشد.
وي اظهار داشت: با توجه به اصلاح بخش هايي از اصل 44 قانون اساسي از جمله اينكه 'دولت نمي توانست 49 درصد بيشتر در طرح هاي اقتصادي سرمايه گذاري كند'، ضروري است دولت راه اندازي پروژه هاي عظيم در استان هاي محروم و دور افتاده مانند سيستان و بلوچستان را بيش از پيش در اولويت كاري خود قرار دهد.
شهرياري گفت: اكنون دست دولت براي سرمايه گذاري در ايجاد صنايع بزرگ باز است و مي تواند در برخي مناطق كه ريسك پذيري بخش خصوصي كمتر است، ابتدا اقدام به ساخت طرحهاي بزرگي مانند كارخانه سيمان سيستان كرده و سپس به مردم واگذار كند.
نماينده اهل سنت مردم ايرانشهر در مجلس شوراي اسلامي گفت: ايجاد اشتغال و جذب نيروهاي متخصص بومي در دستگاه هاي دولتي سيستان و بلوچستان از درخواست هاي مردم از رييس جمهوري و هيات دولت در سفر سوم به استان است.
'محمدقيوم دهقاني' افزود: اجراي عدالت در بخش استخدام هاي ادارات و سازمانهاي دولتي مناطق مختلف سيستان و بلوچستان با كاهش آمار جذب نيروهاي غير بومي موجب اشتياق بيشتر جوانان به فعاليت هاي اجتماعي و ايجاد اشتغال مي شود.
وي با اشاره به اينكه سيستان و بلوچستان بالاترين رقم بيكاري را در سطح كشور دارد و به لحاظ همجواري با كشور پاكستان و افغانستان هرلحظه در تهديد هجمه فرهنگي بيگانگان است از رييس جمهوري خواست در رفع مشكل بيكاري جوانان و اجراي طرحهاي مهم فرهنگي در استان ويژه اي داشته باشند.
نماينده مردم ايرانشهر در مجلس شوراي اسلامي ساماندهي مرز، افزايش گذرگاه ها و بازارچه هاي مرزي، ارتقاي گمركات مرزي استان به شكل بين المللي، توجه به مرزنشينان به عنوان حافظان و مرزبانان كشور را از مهمترين درخواست هاي مردم منطقه دانست.
رييس چند طايفه نيز خواستار توجه رييس جمهوري و هيات دولت به موضوع اشتغال در استان شدند.
آنان با تقدير از خدمات ارايه شده توسط دولت مهرورز، گفتند: با وجود خدمات گسترده زير بنايي متاسفانه به سبب محروميت هاي بجاي مانده از گذشته و بروز خشكسالي هاي يك دهه اخير هنوز اين استان با برخي مشكلات از جمله اشتغال رو به رو است.
مدير كل كار و امور اجتماعي استان نرخ بيكاري در استان را براساس اطلاعات مركز آمار ايران در آذرماه 1389، 10 درصد اعلام كرد و افزود: ضروري است براي كاهش نرخ بيكاري در منطقه، تسهيلات قرض الحسنه بانكي براي افراد فاقد شغل در سفر سوم هيات دولت مصوب شود.
'محمد عرب كنگان' افزود: با اجراي نهضت اشتغالزايي در كشور و طرح بنگاههاي اقتصادي زودبازده و كارآفرين توسط دولت نهم و دهم 68 هزار و 500 فرصت شغلي در اين استان ايجاد شد.
وي اظهار داشت: از سال 1385 تاكنون و از ابتداي اجراي طرح بنگاههاي اقتصادي زودبازده، 501 هزار ميليارد تومان تسهيلات اشتغالزايي در اين استان پرداخت شده است.
او بيان كرد: با پرداخت اين ميزان تسهيلات، 27 هزار فرصت شغلي در بخش هاي كشاورزي، صنعت و خدمات در استان ايجاد شده است.
وي اظهار داشت: همچنين در اجراي طرح نهضت اشتغالزايي كه از سال گذشته در كشور اجرا و سهم 36 هزار فرصت شغلي به اين استان واگذار شد، 41 هزار و 500 فرصت شغلي در منطقه به وجود آمد.
عرب كنگان درباره پيشنهادات اين نهاد براي دور سوم سفرهاي استاني رييس جمهوري به سيستان و بلوچستان گفت: حمايت از برخي بنگاههاي اقتصادي زوبازده در بخش معافيت هاي مالياتي، انرژي، تشريفات گمركي و اختصاص تسهيلات بانكي از جمله اين پيشنهادات است. ك/4
7315 / 653

No comments:

Post a Comment