Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Letter to the Swedish government and political parties and organizations to put pressure on Pakistan to release the kiddnaped Baloch women and children including Dr Allah Nezar's wife and daughter.


Till Svenska regeringen, politiska partier, Svenska Amnesty, Svenska FN, Röda korset och Rädda barnen

Ämne: Kidnappning av kvinnor (fruar) och barn av baluchiska oppositionella av Pakistans militär och säkerhetstjänst ISI

Måndagen den 30:e november 2017 dvs i början av veckan har den Pakistanska brutala underrättelsetjänsten ISI fört bort några baluchiska kvinnor och barn, inklusive Fazila Baloch frun till den balochiske motståndrörelsens ledare Dr Allah Nezar Baloch och deras 4-årige adopterade dottern Popal tillsammans med 2 andra kvinnor och barn. Dessa kvinnor och barn togs, i själva verket, som gisslan för att deras män/pappor är politiskt aktiva mot Pakistans militärs brutala krigsföring i den av Pakistan ockuperade Balochistan. 

De andra offren som också fördes bort under samma dag är Bibi Salma och hennes 18 månader gamla barn Irfan, Hayal och hennes 2-årige dotter Zaheerag och Gowhar.
Under samma raid bortfördes också 7-åriga Guharam Baloch, 9 åriga Flerak Baloch och 17 åriga Beebarg Baloch, 18 åriga Samiullah Baloch och 16 åriga Shahmeer.
Fazila och hennes barn var i Quetta för att söka läkarvård efter att ha skadats av Pakistanska bomber mot deras by i Mashkay, Balochistan tidigare i år."
Tidigare har pakistanska styrkorna bortfört, torterat och dödat baluchiska kvinnor från Kohistan Marri, Dera Bugti, Bolan, Kalat, Awaran och resten av Balochistan.

Balochistan som var en självständig stat fram till 1948 ockuperades av den nybildade Pakistan år 1948 och annekterades samma år av den islamiska terroriststaten Pakistan mot balocherna’s vilja och med vapenmakt.
Balochistan är rik på naturtillgångar och har strategiska hamnar såsom Gwadar. Pakistan exploaterar Balochistans naturtillgångar och balocherna får inte ta del av inkomsterna. Sedan ett decennium har Pakistan överlämnat kontrollen av den strategiska hamnen Gwadar till Kina utan att Balocherna tillfrågats eller får del av inkomsterna. Kina och Pakistan forslar bort naturtillgångarna till Kina eller till resten av Pakistan speciellt till de styrandes provins Punjab. Det minsta protest av balocherna leder till gripande, tortyr och avrättning.

Hittills har tre massgravar hittats i Balochistan där har man hittat lik till baluchiska politiska fångar eller vanliga bybor efter att militären har gått in i byarna, bränt ner deras hus, dödat deras kreatur, förstört deras skördar och gripit alla män och numera även kvinnor och barn där männen flytt byarna innan militärens räder och begravt kropparna i massgravarna.

Under den senaste 10 åren har Pakistan startat ett krig mot balocherna i tysthet där dagligen begås krigsförbrytelser av den Pakistanska armén, underrättelsetjänsten ISI och dess paramilitära milis FC och islamiska jihadister understödda av ISI. Dessa har fört bort ca 20.000 studenter, advokater, journalister, politiker, lärare, barn, kvinnor, gamla, unga, m.fl. Ingen av deras anhöriga vet vad som har hänt med dem, och om dem lever eller var de förvaras!

Dagligen hittas lemlästa och torterade kroppar av dessa fångar/gisslan i utkanterna av städerna. Ett hundratal kända baluchiska fredliga politiker är bland de mördade som har förts bort, torterats och deras lemlästa kroppar har hittats i utkanterna av städer och byar. I en del falla har kropparna kastats ner från helikoptrar i luften!

Vi balocher i Sverige vädjar till den svenska regeringen, politiska partier, Amnesty, Röda korset, Rädda barnen m.fl. organisationer att verka för att dessa kvinnor och barn friges så fort som möjligt.

Att den svenska regeringen sätter press på den Pakistanska regimen att stoppa den brutala kriget i Balochistan och drar tillbaka sina styrkor från Balochistan.

Att den svenska regeringen sätter press på den Pakistanska och kinesiska regimerna att sluta exploatera Balochistan och lämna styret till balocherna.

Att Pakistans krigsförbrytelser tas upp i FN och EU och fördöms av världssamfundet.

Med tack på förhand
Mohim Baloch
Baloch Community Sweden
Baloch.community.se@gmail.com
Länkar:

The Mass Graves of Balochistan | HuffPost

Number of bodies recovered from Balochistan mass grave reaches 17

 UNPO: Balochistan: Four More Bodies Found In Mass Grave

 BBC: Balochistan war: Pakistan accused over 1,000 dumped bodies

 

BBC: Balochistan: The untold story of Pakistan's other war

 

Al Jazeera World - Balochistan: Pakistan's other war

 

Pakistan's Dirty War In Balochistan – Countercurrents


No comments:

Post a Comment