Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

بغداد اجازه كمك انساندوستانه به 
اردوگاه اشرف را نمي‌دهد 



يك سخنگوي نيروهاي نظامي آمريكا روز يك‌شنبه گفت كه بغداد درخواست ارتش آمريكا براي رساندن كمك‌هاي پزشكي به مجروحان حمله به اردوگاه اشرف را رد كرده‌است.

به گزارش عفو بين‌الملل و خبرگزاري‌هاي بين‌المللي، نيروهاي امنيتي عراق بامداد جمعه با نفربرهاي خود وارد اردوگاه اشرف كه محل سكونت حدود سه هزار تن از اعضاي سازمان مجاهدين خلق است شده و به سوي كساني كه در برابر آنها مقاومت مي‌كردند شليك كرده‌اند كه بر اثر آن تعدادي از اعضاي سازمان مجاهدين كشته و زخمي شده‌اند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، سرهنگ بَري جانسون، سخنگوي نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق گفت كه ارتش آمريكا از دولت عراق خواسته‌است تا اجازه دهد اين ارتش به ساكنان اردوگاه اشرف، واقع در شمال بغداد، كمك‌هاي انساندوستانه پزشكي ارسال كند اما دولت عراق اين درخواست را رد كرده‌است.

منابع امنيتي عراق تلفات حمله به اين اردوگاه را «سه تن» اعلام كرده‌اند اما «شوراي ملي مقاومت ايران» در اطلاعيه‌اي شمار كشته‌شدگان اين حمله را ۳۳ تن و شمار زخمي‌ها را بيش از ۳۰۰ تن اعلام كرده‌است.

سازمان مجاهدين خلق روز شنبه در بيانيه‌اي گفت: «با توجه به كمبودهاي جدي كه در اثر دو سال تحريم پزشكي اردوگاه اشرف پديد آمده، زخميان هم‌اينك در شرايط وخيمي به‌سر مي‌برند و تعدادي از آنها پس حمله ديشب فوت كرده‌اند.»

به گفته عفو بين‌الملل، يك كميته امنيتي عراقي مسئله ورود و خروج دارو و تجهيزات پزشكي به اين اردوگاه و اجازه خروج مجروحان از آن را در كنترل خود دارد.

مَلكوم اسمارت، مدير برنامه خاورميانه و شمال آفريقاي عفو بين‌الملل، روز شنبه با ابراز نگراني از اين حادثه در بيانيه‌اي گفت: «مقام‌هاي عراقي، چه بخواهند و چه نخواهند، مسئوليت آسايش و امنيت ساكنان اردوگاه اشرف را برعهده دارند و اين امر در موارد لازم شامل فراهم آوردن شرايط دسترسي به درمان فوري و نيازهاي پزشكي نيز مي‌شود.»

با وجود ابراز نگراني سازمان عفو بين‌الملل از وضعيت زخميان اين رويداد، علي‌اكبر صالحي، وزير خارجه ايران روز جمعه در يك نشست خبري از حمله تازه نيروهاي امنيتي عراق به اردوگاه اشرف تقدير كرد.

علي‌اكبر صالحي در ارتباط با اين حمله خونين گفت كه «اين اقدام دولت عراق كه از سوي ما قابل تقدير است اقدامي در جهت عملياتي كردن قانون اساسي و تصميمات قضايي آن‌هاست».

از سوي ديگر نهاد حقوق بشري «گزارشگران بدون مرز» روز شنبه آنچه را «تحريم خبري» اردوگاه اشرف از سوي مقام‌هاي عراقي ناميد، محكوم كرد.

گزارشگران بدون مرز، به خبرگزاري‌ها گفت كه «مقام‌هاي امنيتي عراق از دسترسي خبرنگاران به اردوگاه اشرف جلوگيري مي‌كنند تا خشونت‌هايي را كه عليه غيرنظاميان مرتكب شده‌اند پنهان بماند.»

گزارشگران بدون مرز مي‌افزايد: «هر كس كه سعي كند از اين درگيري‌ها عكسي بگيرد خود به طور سيستماتيك و هدفمند مورد حمله واقع مي‌شود.»

پس از حمله روز جمعه به اردوگاه اشرف، ايالات متحده اعلام كرد كه «در بالاترين سطح ديپلماتيك» از مقام‌هاي عراقي خواسته‌است تا در اين خصوص از خشونت بپرهيزند و خويشتن‌داري نشان دهند.

به دنبال درگيري‌هاي روز جمعه اتحاديه اروپا از دولت عراق خواسته است، با اعزام بازرسان بين‌المللي به اين اردوگاه موافقت كند.

پيشتر نيز سازمان عفو بين‌الملل، از دولت عراق خواسته بود، درباره درگيري‌هاي روز جمعه ميان نيروهاي عراقي و ساكنان اردوگاه اشرف، «بي‌درنگ» تحقيقات مستقلي انجام دهد. 



No comments:

Post a Comment