Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

عبدالله گل: دستیابی ایران به بمب اتم بیش از همه تهدیدی برای ترکیه است

دبی –العربیه.نت

عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه گفت که دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح اتمی بیش از همه تهدیدی برای کشورش به شمار می آید و ترکیه اولین معترضان به آن است.

رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه با مجله بین المللی "کریستین ساینس مانیتور" خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی باید درمورد برنامه هسته ای خود شفاف تر عمل کند. او تاکید کرد که آنکارا حاضر است در این خصوص به ایران کمک کند.

عبد الله گل در این مصاحبه که پنجشنبه 30-9-2010 منتشر شده سخنان باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را یاد آور شد که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هفته گذشته درباره برنامه هسته ایران گفته بود: "باب دیپلماسی همچنان به‌روی ایران باز است اما افزود که دولت ایران باید از طریق شفافیت بیشتر، در مورد اثبات اینکه مقاصد برنامه هسته‌ ای‌ اش صلح‌آمیز است، تعهدی روشن و قابل قبول از خود نشان دهد"

او تاکید کرد: "ایران باید به این مساله پاسخ دهد و ما آماده‌ایم برای این کار به آنها کمک کنیم".

ژوئن سال گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد، دور چهارم تحریم های خود را علیه ایران به منظور مقابله با برنامه اتمی این کشور صادر کرد. ترکیه و برزیل دو کشور عضو غیر دائم در این دوره از شورای امنیت، به این قطعنامه رای منفی دادند.

پس از آن آمریکا، اتحادیه اروپا و شماری دیگر از کشورها، تحریم های مضاعف یک جانبه ای علیه ایران اعمال کردند.

بمب اتم ایرانی
رئیس جمهوری ترکیه هم‌چنین در ادامه مصاحبه خود در پاسخ به این سوال که آیا ایران به دنبال دستیابی به بمب اتم است یا نه گفت: "نه می‌توانم بگویم نه، آنها به دنبال بمب نیستند و نه می‌توانم بگویم بله، هستند. ما این را نمی‌دانیم، تنها نهادی که می‌تواند این پرسش را پاسخ بدهد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است".

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی که 6-9-2010 صادر کرده از اینکه فعالیت غنی سازی جاری در ایران به ساخت کلاهک هسته ای منجر شود اظهار نگرانی کرده است.

یوکیا آمانو دبیرکل آژانس بین المللی درگزارش محرمانه خود که در اختیار شورای حکام آژانس قرار گرفت، هشدار داده است که میزان تولید اورانیوم غنی شده در ایران به رغم تحریم ها 15 در صد افزایش داشته است.

آمانو تاکید کرده است که اورانیوم غنی شده در ایران ممکن است در نهایت به صورت کلاهک هسته ای برای قرار گرفتن در موشک مورد استفاده قرار گیرد.

عبدالله گل در پاسخ به این سؤال که ترکیه تا چه اندازه مساله هسته‌ای شدن نیروی نظامی ایران را جدی می‌گیرد گفت که ترکیه همسایه ایران است و جنگ‌افزار هسته‌ای ایران "بیشتر از همه، تهدیدی برای ما به حساب می‌آید و اولین معترضان ما خواهیم بود".

او همچنین با تاکید بر تلاش ترکیه برای حل و فصل مسالمت آمیز و دیپلماتیک نزاع اتمی ایران با توجه با عضویت آنکارا در کشورهای عضو پیمان ناتو گفت: "بدترین چیز برای ما راه افتادن یک جنگ دیگر در این منطقه است. جنگ در عراق مشکلات بزرگی چه از نظر اقتصادی و چه از نظر سیاسی برای ما به‌وجود آورد. این جنگ برای ما مشکلات بزرگ امنیتی و مسئله مهاجران را در پی داشت."


مخالفت با سنگسار
رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که او به عنوان یکی از اعضای حزب اسلام‌گرای عدالت و توسعه که از احزاب خواستار جرم دانستن زنا در ترکیه است، در مورد پرونده حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی چه نظری دارد گفت: "مشخص است که ترکیه چنین چیزهایی را تأیید نمی‌کند، ترکیه برای کمک به آزاد کردن کسانی که در ایران دستگیر شده‌اند اقدام‌های زیادی انجام داده و بسیاری از آن‌ها هم در این باره کتاب نوشته‌اند. وکیل آشتیانی هم برای رسیدن به جای امن به ترکیه آمد و البته الان به میل خود به نروژ رفته‌است".

محمد مصطفایی وکیل سکینه محمدی آشتیانی زن ایرانی که به اتهام زنای محصنه محکوم به سنگسار شده است، در پی تحت پی گرد قرار گرفتن از سوی نهادهای امنیتی ایران، به ترکیه گریخت و هم اینک در نروژ به سر می برد.

No comments:

Post a Comment