کشته شدن شماری از ساکنان اردوگاه اشرف در تیراندازی نیروهای عراقی
به روز شده: 14:18 گرينويچ - جمعه 08 آوريل 2011 - 19 فروردین 1390
تیراندازی نیروهای امنیتی عراق به اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در اردوگاه اشرف در عراق، شماری کشته و زخمی بر جای گذاشته است.
در ساعات اولیه بامداد جمعه، ۱۹ فروردین (۸ آوریل)، نیروهای امنیتی عراق به اردوگاه اشرف، محل اقامت شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، حمله کردند و براساس گزارش های رسیده، بین آنان و ساکنان این اردوگاه درگیری هایی روی داد.
موضوعات مرتبط
در مورد تلفات این درگیری گزارش های متفاوتی مخابره شده است.
یک مقام بیمارستان در شهر بعقوبه، مرکز استان دیاله، که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که در این درگیری، ده نفر نفر کشته و شانزده نفر زخمی شدهاند. به گفته این مقام، پنج سرباز و یک پلیس عراق هم در بین زخمیها هستند.
در حالی که سایت سازمان مجاهدین خلق، با متهم کردن نیروهای عراقی به اقدامات خشونت آمیز و دست زدن به "کشتار"، تعداد قربانیان این واقعه را بیش از سی نفر ذکر کرده و گفته است که حال تعدادی از زخمی های این واقعه وخیم است.
یکی از فرماندهان عراقی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که دستور حمله به اردوگاه اشرف پس از دو روز سنگ پرانی ساکنان این محل به سوی سربازان عراقی، که در نزدیکی این محل مستقر شده بودند و اقدام آنان در انداختن خود در برابر خودروهای نظامی صادر شد.
از این عملیات چند فیلم ویدیوئی، با نشان سازمان مجاهدین خلق، در شبکه یوتیوب منتشر شده که گروهی از نظامیان مسلح را هنگام ورود به اردوگاه اشرف نشان می دهد در حالی که شعارهای ساکنان و صدای شلیک به گوش می رسد هر چند مشخص نیست که آیا این صدا مربوط به شلیک گاز اشک آور است یا گلوله.
سایت مجاهدین خلق نیز فیلم هایی در باره این حمله منتشر کرده که در آنها، انتقال افراد زخمی و اجساد کسانی به عنوان کشته شدگان این حمله نشان داده شده است.
واکنش ها و تجمعهای اعتراضی اعضای سازمان مجاهدین
علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق، استفاده نیروهای دولتی از اسلحه در عملیات سحرگاه جمعه و بروز تلفات در عملیات ورود نظامیان به اردوگاه اشرف را تکذیب کرده و گفته است که پس از چند ساعت، آرامش در این محل برقرار شد.
این مقام عراقی گفته است هدف از این عملیات، استقرار نفرات دولتی در داخل و اطراف اردوگاه اشرف بوده است. وی علیه هر اقدامی در "نقض قوانین عراق در این محل" هشدار داد.
در اظهار نظری دیگر مشاور رسانهای نخست وزیر عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که بغداد دیگر چنین سازمانی را که در 'فعالیتهای تروریستی' دخیل بوده و باعث 'آسیب زدن به روابط با همسایگان عراق' میشود، تحمل نخواهد کرد.
علی الموسوی، مشاور آقای مالکی از سفرای اتحادیه اروپا در عراق خواسته که "این گروه (مجاهدین خلق) را هر کجا که میخواهند اسکان دهند، چرا که عراق نمیتواند بیش از این آنها را تحمل کند."
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا که از عراق دیدن می کند، ضمن ابراز نگرانی در مورد تلفات این واقعه، از دولت عراق خواست تا از خود "خویشتنداری" نشان دهد.
سازمان عفو بینالملل نیز از مقامهای عراقی خواسته است که بلافاصله تحقیقات مستقلی را درباره گزارشهای منتشرشده از کشته و زخمی شدن ساکنان اردوگاه اشرف توسط سربازان عراقی آغاز کند.
ملکوم اسمارت، مدیر بخش خاور میانه و شمال آفریقا در عفو بینالملل گزارشهای منتشر شده را 'بسیار نگرانکننده' خوانده و گفته است: "مقامهای عراقی، چه بخواهند چه نخواهند، مسئول تامین امنیت و آسایش ساکنان اردوگاه اشرف هستند و این شامل فراهم کردن دسترسی فوری و مناسب به امکانات درمانی مورد نیاز است."
در اعتراض به حمله به اردوگاه اشرف، شماری از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در برابر سفارت آمریکا در لندن تجمع کردند.
بنا بر گزارش فرداد فرحزاد، خبرنگار بی بی سی فارسی از مقابل سفارت آمریکا در لندن، تجمع کنندگان بسیار منقلب بودند و نسبت به 'اقدام نکردن دولت آمریکا در قبال حمله نیروهای عراقی به کمپ اشرف' اعتراض داشتند.
گزارشهایی از تجمع اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در شهرهای دیگر اروپا ا زجمله اسلو، پایتخت نروژ نیز منتشر شده است.
اردوگاه اشرف
در جریان جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ میلادی، گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان به عراق پناهنده شدند تا به فعالیت مسلحانه علیه جمهوری اسلامی مبادرت کنند اما پس از حمله نیروهای خارجی و سقوط حکومت صدام حسین، رئیس جمهوری عراق در سال ۲۰۰۳، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیر متخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.
در سال ۲۰۰۹، مسئولیت حفاظت از این اردوگاه به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از اقدام به استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری ورزد.
اردوگاه اشرف همچنان محل سکونت بیش از سه هزار تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است. دولت نوری المالکی، نخست وزیر عراق، تحت فشار جمهوری اسلامی قرار داشته است تا اردوگاه را تعطیل و ساکنان آن را اخراج کند یا به ایران تحویل دهد اما از آنجا که این افراد در صورت استرداد به ایران، احتمالا با خطر مرگ مواجه می شوند، فشارهای بین المللی مانع از آن شده است که دولت عراق به چنین اقدامی دست بزند.
جمهوری اسلامی چند نفر از کسانی را که در ارتباط با اعتراضات به نتیجه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بازداشت کرده بود به اتهام سفر به عراق و تماس با ساکنان اردوگاه اشرف به اعدام محکوم کرده است.
در عین حال، مساله انتقال امن این افراد، که بعضی از آنان در همین اردوگاه به میانسالی رسیده اند، به کشورهای دیگر هنوز حل و فصل نشده است و پیشنهاد دولت عراق برای منتقل کردن ساکنان اردوگاه به محل دیگری نیز مورد قبول آنان قرار نگرفته است.
این نخستین بار نیست که گزارشی از برخورد نیروهای دولتی عراق با ساکنان اردوگاه اشرف مخابره می شود.
در ژوئیه سال ۲۰۰۹، گزارش هایی از حمله نیروهای دولتی به اردوگاه اشرف و زخمی شدن و بازداشت گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق منتشر شد، در ماه دسامبر سال بعد نیز، خبرهای مشابهی منتشر شد و اوایل سال جاری هم گفته شد که افراد ناشناس به ساکنان این اردوگاه هجوم برده و به ضرب و شتم آنان پرداخته اند.
گزارش جدیدترین مورد حمله به اردوگاه اشرف یک روز پس از آن انتشار می یابد که یکی از سخنگویان مجاهدین خلق در آمریکا در یک مصاحبه مطبوعاتی اظهار داشت که مدارکی در اختیار این سازمان قرار دارد که نشان می دهد دولت ایران یک تاسیسات مخفی تولید قطعات سانتریفیوژ را در نزدیکی تهران به کار انداخته است.
سانتریفیوژها در غنی سازی اورانیوم به کار می روند. قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل فعالیت جمهوری اسلامی در این زمینه را ممنوع کرده است.
No comments:
Post a Comment