مریکا همچنان در تصمیم های کلیدی حق وتو دارد
اندرو واکر
خبرنگار اقتصادی، سرویس جهانی بی بی سی
وزیران دارایی بیست اقتصاد بزرگ جهان توافق کردند با انجام اصلاحاتی در صندوق بین المللی پول حضور کشورهای در حال توسعه را در تصمیم گیری ها افزایش دهند.
این کشورها در جریان نشست کره جنوبی موافقت کردند ۶ درصد از آرای صندوق بین المللی پول را به کشورهایی بدهند که به سرعت در حال توسعه هستند.
کشورهای در حال توسعه همچنین کرسی های بیشتری در هیات مدیره صندوق بین المللی پول خواهند داشت.
کشورهای غربی دو کرسی خود را از دست می دهند.
اما آمریکا در تصمیم های کلیدی همچنان حق وتو خواهد داشت.
در موضوعات مهم باید ۸۵ درصد از آرا جلب شود.
رای آمریکا به تنهایی ۱۷ درصد وزن دارد.
وزرای دارایی گروه بیست همچنین توافق کردند ارزش پول خود را برای افزایش توان صادراتی کاهش ندهند و در مقابل اجازه دهند نظام بازار بهای ارزها را تعیین کند.
این گفتگوها در شرایطی انجام می شود که بازارهای مالی جهان در شرایط دشواری قرار دارد بطوریکه برخی آن را "جنگ ارزی" نامیده اند.
بسیاری از تحلیلگران، چین و آمریکا را عامل این کشمکش های مالی دانسته اند. روشن نیست که توافق اخیر چقدر برای این کشورها محدودیت ایجاد کند.
چین متهم است که ارزش واحد پول خود، یوان، را پایین نگهداشته تا کالاهایش در بازارهای جهانی بهتر رقابت کند.
در توافق اخیر کشورهای گروه بیست هیچ جدول زمانی برای تغییر بهای ارزها تعیین نشد و به این ترتیب چین توانست همچنان بر موضع همیشگی افزایش تدریجی و دراز مدت ارزش یوان تاکید کند.
نرخ پایین بهره در آمریکا نیز موجب شده بسیاری از سرمایه گذاران برای کسب سود بیشتر به کشورهای در حال توسعه متمایل شوند که این موجب پایین ماندن ارزش دلار می شود.
مقام های آمریکایی می گویند هیچ سیاستی برای پایین نگه داشتن ارزش دلار ندارند، بلکه این تنها جزء تبعات برنامه مشوقهای اقتصادی است.
اما رینر برودرلی وزیر اقتصاد آلمان گفت اگر آمریکا سیاست خود را عوض نکند متهم خواهد شد که بطور غیرمستقیم بهای دلار را تنظیم می کند.
No comments:
Post a Comment