ایرانشهر- حسین سپاهی: اهالی روستای 250 خانواری بغدانیه از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی محرومند. رئیس شورای اسلامی بغدانیه با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: این روستا از سال 1352 دارای منبع آب هوایی و لوله کشی بوده که بیشتر لوله ها و منبع فلزی هوایی آب و لوله ها پوسیده است.
وی افزود: فاصله چاه تا کنتور برق نیز 650 متر و با کابل به یک شناور وصل است که موجب افت ولتاژ برق شده و هر از گاهی به مدت 8 تا 10 روز بر اثر سوختگی پمپ شناور مردم بغدانیه که از اقشار کارگر و کشاورز هستند بی آب می شوند و ناچار آب مورد نیاز خودشان را پای پیاده با گالن از موتورهای آب کشاورزی که غیربهداشتی است، تأمین می کنند.
ابراهیم بیجارزهی گفت: با توجه به اینکه منبع آب فلزی و قدیمی سوراخ است، بیشتر آب ذخیره به هدر می رود و این امر موجب شده که برخی از اهالی دور تا دور منبع جمع شده و فرشها و لباسهای خود را بشویند.
در واقع زیر منبع آب به قالیشویی و لباسشویی و حمام صحرایی تبدیل شده و در تابستانها با گرمای بالای 50 درجه بچه ها و نوجوانان در آنجا استحمام می کنند!
وی اضافه کرد: با اینکه در بعضی از روستاهای عشایری دوردست مردم با کمبود آب آشامیدنی مواجهند، اما متأسفانه در روستای بغدانیه که در 700 متری شهر ایرانشهر قرار دارد نباید آب به آسانی هدر رود و کسی هم نیست که در این زمینه چاره اندیشی نماید؟!
وی گفت: لوله ها از منبع آب تا چاه و کنتور برق از چند جا سوراخ شده و هنگام قطع برق و خرابی شناور، گل و لای از داخل لوله های آب جاری می شود که برخی معتقدند عده ای از اهالی که مبتلا به سنگ کلیه شده و چند نفری که کلیه هایشان را از دست داده و مرتب دیالیز می شوند، به علت همین وضعیت است.
رئیس شورای اسلامی روستای بغدانیه می گوید: بعد از انقلاب اهالی دورترین روستاها از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، برق، تلفن و راه برخوردار شده اند و حتی در مسیر شهر دراز به ایرانشهر روستاهای جدیدی مثل علی آباد، سرزه، سرکهوران و رسول آباد ایجاد و آباد شده و خوشبختانه مردم این روستاها از نعمت آب، برق و راه بهره مند شده اند، ولی روستای بغدانیه با داشتن 1800 نفر جمعیت و اینکه مردم این روستا از قدیمی ترین طوایف بلوچستان به نامهای برهان زهی، بیجارزهی، دامنی و ملازهی هستند، از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بی بهره مانده اند.
بیجارزهی افزود: با پیگیریهای مردم و همکاری نماینده مردم ایرانشهر و سرباز و بخشهای بنت، لاشار و فتوج در مجلس شورای اسلامی، مشکل راه اهالی حل شده و از جاده آسفالته بهره مند هستیم.
رئیس شورای اسلامی بغدانیه گفت: شایع است که مسؤولان قصد دارند مجدداً لوله ها را به همین منبع هوایی فلزی و قدیمی که مثل جگر زلیخا سوراخ است، وصل کنند که در این صورت باز هم مشکل آب آشامیدنی مردم حل نخواهد شد و مردم بیشتری مبتلا به سنگ کلیه می شوند.
وی گفت: فاصله روستای بغدانیه تا مرکز شهر از طریق غریب آباد 500 متر و فاصله آن تا شاه لوله اصلی که از طریق سرکهوران به ایرانشهر کشیده شده، کمتر از 700 متر است.
اهالی بغدانیه از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی توقع دارند همان طوری که در رابطه با مشکل راه و لوله گذاری روستا تلاش کرده، در این زمینه نیز پیگیری جدی نماید تا آب این روستا از شاه لوله اصلی شهر تأمین شود. ...
No comments:
Post a Comment