Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

۱۴ دانشجو در رابطه با حادثه سال ۸۸ كوي دانشگاه محكوم شدند

دو سال پس از حادثه حمله به كوي دانشگاه تهران، گزارش‌ها حاكي است كه بر اساس جديدترين احكام قضايي، ۱۴ دانشجوي اين دانشگاه محكوم به تحمل حبس، شلاق و پرداخت جريمه نقدي شده‌اند. پيشتر نيز منابع دانشجويي از صدور احكام مشابه براي حدود ۴۰ دانشجو خبر داده‌ بودند.

به گزارش وب سايت خبري «دانشجو نيوز»، بر اساس احكام صادر شده از سوي نهادهاي قضايي جمهوري اسلامي، اين دانشجويان در مجموع به تحمل بيش از هفت سال و نيم حبس محكوم شده‌اند كه به جز دو مورد آن‌‌ها كه حبس تعزيري اعلام شده‌اند، ما بقي آن‌ها، حبس‌ تعليقي، با تعليق چهار و پنج ساله هستند.

دانشجو نيوز افزوده كه ۱۱ تن از اين دانشجويان به پرداخت جريمه نقدي، از ۵۰۰ هزار تومان تا سه ميليون تومان، محكوم شده و يك تن نيز به تحمل ۷۴ ضربه شلاق يا پرداخت سه ميليون تومان جريمه نقدي، محكوم شده است.

مصطفي خسروي، عضو شوراي مركزي سازمان ادوار تحكيم وحدت و از افرادي كه اين پرونده را از نزديك دنبال مي‌كند، در گفت‌وگو با راديو فردا، ضمن تأييد اين خبر گفته است كه در اين پرونده جاي شاكي و متهم عوض شده است.

به گفته وي، اين احكام در حالي عليه دانشجويان صادر شده‌ است كه «اين دانشجويان افرادي بودند كه خودشان شاكيان اين پرونده بودند»، «مورد هجوم قرار گرفته بودند» و به دادگاه رفته بودند «تا حقي را اعاده كنند».

۲۵ خردادماه ۱۳۸۸ و سه روز پس از انتخابات رياست جمهوري كه محمود احمدي‌نژاد پيروز آن اعلام شد، تحصن دانشجويان ساكن كوي دانشگاه تهران در خيابان اميرآباد، با حمله و تيراندازي نيروهاي امنيتي جمهوري اسلامي و لباس‌شخصي‌ها به خشونت كشيده شد.

اگرچه هنوز به طور دقيق مشخص نيست كه اين حمله به فرماندهي چه افرادي صورت گرفته، ويدئوي منتشر شده از آن واقعه به گمانه‌زني‌ها در مورد دست داشتن نيروهاي بسيجي و يگان ويژه، نيروي انتظامي تهران بزرگ، در اين سركوب مطرح شد.

منابع خبري در حالي از محكوميت ۱۴ دانشجوي دانشگاه تهران خبر داده كه اوايل خرداد ماه نيز منابع دانشجويي از محكوميت نزديك به ۴۰ تن از دانشجويان به احكام حبس تعزيري و جريمه نقدي گزارش داده بودند؛ مدتي پس از آنكه دادستان كل كشور از صدور احكام جزايي براي «۴۰ نفر» در رابطه با حوادث كوي دانشگاه و ساختمان سبحان خبر داده بود.

با اين‌حال، بر اساس اخبار منتشر شده و اظهارات منابع آگاه، تا كنون به جز دانشجويان، هيچ مسئول دولتي و افراد نزديك به نيروهاي شبه نظامي كه از آنها به عنوان «لباس شخصي» نام برده مي شود در ارتباط با اين پرونده محكوم نشده است.

در پرونده حمله به كوي دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸ نيز، كه بر اساس گزارش‌هاي رسمي در آن يك دانشجو كشته، يك نفر زخمي و تعداد زيادي نيز مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند، تنها يك سرباز وظيفه به اتهام دزديدن يك ريش تراش محكوم شد و عاملان اصلي آن حملات هرگز محكوم نشدند.

No comments:

Post a Comment