ارتش سوریه با تانک و توپخانه به شهرهای تلبیسه و رستن حمله کرد
بر اساس گزارشهای رسیده، برای اولین بار در سوریه ساکنان دو شهر تلبیسه و رستن در مقابل پیشروی نیروهای نظامی دست به مقاومت مسلحانه زدند. سازمان ملل با اعزام هیاتی به سوریه خواهان رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در این کشور است.
نیروهای نظامی سوریه در حمله به شهرهای تلبیسه و رستن برای نخستین بار با مقاومت مسلحانه ساکنان شهر مواجه شدند. دو تن از فعالان سیاسی سوری در استان حمص ضمن ارسال گزارش مشابهای از مقاومت مسلحانهی مخالفان در این دو شهر، گفتند که ارتش و نیروهای امنیتی موفق به اشغال نقاط مرکزی شهرها نشدهاند. از این دو شهر گزارش میشود که تانکها و خودروهای ارتش به آتش کشیده شدهاند.
تهاجم نیروهای نظامی به این دو شهر که ازروز دوشنبه (۳۰ مه / ۹ خرداد) آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد. بنا بر گزارش کمیته هماهنگی اعتراضات که سازماندهی تظاهرات در سوریه را برعهده دارد، از بامداد سهشنبه شهر تلبیسه هدف توپخانه ارتش سوریه قرار گرفته است. نیروهای امنیتی میکوشند که با استقرار تکتیراندازها بر بام مساجد از حضور مردم در خیابانهای جلوگیری کنند.
به گفته منابع مخالف دولت، تاکنون دستکم ۹ نفر در حملهی اخیر نظامیان کشته شدهاند. تلویزیون دولتی سوریه تایید کرد که در درگیرهای خونین تلبیسه ۴ سرباز سوری کشته و ۱۴ تن دیگر زخمی شدهاند.
به دلیل اخراج خبرنگاران مستقل خارجی از سوریه به سختی میتوان تعداد کشتهشدگان را تایید یا تکذیب کرد. اما اغلب خبرگزاریها گزارش مخالفان رژیم اسد مبنی بر مقاومت مسلحانه در دو شهر رستن و تلبیسه را تایید و منتشر کردهاند.
موج جدید بازداشتها
مصطفی اسو، یکی از فعالان حقوق بشر، اعلام کرد که در روز یکشنبه (۸ خرداد / ۲۹ مه) صدها نفر در شهرهای استان حمص دستگیر شدهاند. این فعال حقوق بشر نیز گزارش میدهد که صدای انفجار نارنجک و رگبار مسلسل در شهر رستن و تبلیسه به گوش میرسد.
تظاهرات مخالفان اسد در شهر حمص
حمص و دیگر شهرهای استان حمص یکی از مناطق مهم مقاومت معترضان علیه رژیم بشار اسد بودهاند. تظاهرات و اعتراضات در شهرهای مختلف استان حمص از اواسط ماه مارس ۲۰۱۱ تاکنون بیوفقه ادامه داشته است. حال منابع مختلف خبر از نخستین مقاومتهای مسلحانه در این منطقه میدهند.
ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، اعلام کرد که خشونت و ابعاد سرکوب در سوریه و لیبی تکاندهنده است. به گفتهی او،حمله به مخالفان نشانهی آشکار نقض حقوق پایهای انسانها در این دو کشور است.
خانم پیلای از دولت سوریه خواست که با سفر کمیتهای از سوی سازمان ملل متحد به این کشور موافقت کند. کمیته سازمان ملل متحد از تاریخ ۶ مه امسال همچنان در انتظار پاسخ دمشق است. سازمانهای حقوق بشری اعلام کردند، از آغاز ناآرامیهای اخیر تاکنون بیش از هزار نفر در سوریه کشته و بیش از ۱۰ هزار نفر دستگیر شدهاند.
دیدار نصرالله با اسد
از سوی دیگر حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، در روز دوشنبه (۹ خرداد / ۳۰ مه) در دمشق با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، دیدار کرد. حزبالله همچون جمهوری اسلامی ایران یکی از متحدان رژیم اسد به شمار میآید. حمایت نصرالله از حکومت سوریه سبب خشم معترضان و به آتشکشیدن تصاویر نصرالله از سوی تظاهرکنندگان در شهرهای مختلف سوریه شده است.
نصرالله در سخنانی ادعا کرد: «سرنگونی نظام سوریه به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی (اسراییل) است.» به گفته وی، مخالفان در صددند که نظام سوریه را به نظام کشورهای میانهرو عرب تبدیل کنند. نصرالله بیاعتنا به تظاهرات و اعتراضات مستمر مردم سوریه، بار دیگر تکرار کرد که بیشتر مردم سوریه همچنان نظام این کشور و شخص بشار اسد را تایید میکنند.
SI/BB
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15118748,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment