Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

'هشت عضو گروه خلق عرب' در خوزستان دستگیر شدند

یک مقام نیروی انتظامی خوزستان از دستگیری هشت نفر به اتهام دست داشتن در حملات مسلحانه در اهواز خبر داده است.

روز پنجشنبه، ۱ اردیبهشت (۳۱ آوریل)، جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان خوزستان، در جنوب ایران، اعلام کرد که هشت نفر اعضای گروه خلق عرب در ارتباط با کشتن سه تن از شهروندان اهوازی، دستگیر شده اند.

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، این مقام نیروی انتظامی گفته است که دستگیری این هشت نفر در ساعات اولیه بامداد پنجشنبه و در جریان "یک عملیات اطلاعاتی" با همکاری ماموران وزارت اطلاعات و یگان اطلاعاتی نیروی انتظامی اهواز صورت گرفت.

جانشین نیروی انتظامی خوزستان دستگیری این هشت نفر را با حادثه حمله به یک پاسگاه ایست و بازرسی نیروی انتظامی در منطقه ملاشیه اهواز مرتبط دانسته است.

به گفته او، روز ۲۶ فروردین ماه سال جاری، دو راکب یک دستگاه موتور سیکلت به این پاسگاه نزدیک شدند و به سوی ماموران تیراندازی کردند که در جریان آن، یک مامور نیروی انتظامی کشته و دو مامور دیگر زخمی شدند.

این مقام نیروی انتظامی خوزستان افزوده است که این حادثه به کشته شدن یک عابر غیرنظامی و زخمی شدن یک غیرنظامی دیگر هم منجر شد اما در مورد قربانی سوم این تیراندازی اطلاعی نداده است.

در مورد نحوه شناسایی این افراد و ارتباط آنان با دو موتور سیکلت سوار مسئول حادثه تیراندازی روز ۲۶ فروردین نیز جزئیات بیشتری در دست نیست.

در گذشته گاه مقامات امنیتی یا قضایی جمهوری اسلامی کوتاه مدتی پس از وقوع حملات مسلحانه یا بمب گذاری در نقاط مختلف، از شناسایی، دستگیری و در مواردی حتی محاکمه و مجازات عاملان این حملات خبر داده اند.
برخورد خشونت آمیز

این نخستین بار است که رادیو و تلویزیون دولتی ایران به نقل از یک مقام رسمی استان خوزستان از وقوع حمله مسلحانه منجر به تلفات در روزهای اخیر خبر می دهد هر چند پیشتر، برخی گزارش های غیررسمی از نا آرامی در خوزستان حکایت داشته است.

شیرین عبادی از کشته و زخمی شدن چندین نفر در تظاهرات اهواز خبر داده است

روز ۲۷ فروردین، خبر گزاری فارس به نقل از امام جمعه موقت اهواز تلویحا بروز ناآرامی هایی را در خوزستان گزارش کرد.

به گزارش فارس، امام جمعه موقت اهواز گفت که اگرچه در خوزسنان نیز، به گفته وی، افراد ضد انقلاب مانند سایر استان ها وجود دارند اما اکثر مردم این استان از نظام حکومتی حمایت می کنند و افزود "نباید فعالیت و عملیات این گروه معدود ضد انقلاب به حساب اکثر مردم و عشایر خوزستان گذاشته شود."

این خبرگزاری همچنین به نقل یکی از مقام های انتظامی استان خوزستان از کشته شدن یک نفر و زخمی شدن دو نفر "به دست اشرار مسلح" خبر داد بی آنکه در این مورد جزئیات بیشتری ارائه داده باشد.

در عین حال، در روزهای اخیر، برخی سایت های خبری از برگزاری تظاهراتی در شهر اهواز و واکنش خشونت آمیز نیروهای انتظامی نسبت به آن خبر دادند.

ظاهرا این تظاهرات در روز ۲۶ فروردین به دعوت چند گروه و سازمان سیاسی محلی به مناسبت سالگرد تظاهرات اعتراضی سال ۱۳۸۴ برگزار شد و تظاهرات پراکنده برای چند روز ادامه داشت.

انگیزه تظاهرات سال ۱۳۸۴ انتشار نامه یکی از مقامات دولت وقت بود که برخی گروه های محلی در استان خوزستان آن را به تصمیم حکومت "در تغییر بافت جمعیتی" استان تعبیر کردند.

اگرچه در سال های گذشته هم ظاهرا برخی گروه های محلی مخالف دولت به همین مناسبت از مردم برای شرکت در تجمع های اعتراضی دعوت به عمل می آوردند، اما در سال جاری، این دعوت با توجه به جنبش های اعتراضی در برخی کشورهای منطقه صورت گرفت.

شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی برنده جایزه نوبل، در گزارشی به سازمان ملل متحد پیرامون حوادث اخیر خوزستان گفته است که تظاهرات مسالمت آمیز گروهی از ایرانیان در شهر اهواز توسط نیروهای دولتی "به شدت سرکوب" شد.

خانم عبادی گفته است که در جریان تظاهرات روز ۲۶ فروردین و روزهای بعد، بیش از دوازده تن از تظاهرکننذگان کشته، بیست نفر زخمی و دهها تن بازداشت شدند.

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2011/04/110421_l03_ahvaz_arrests.shtml

No comments:

Post a Comment