Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Angående den iranska regimens lobbyister i den svenska riksdagen!


Den iranska regimens lobbyist Reza Khalili Deilami (M)


Till den svenska regeringe och
Samtliga Politiska partier


Angående den iranska regimens lobbyister i den svenska riksdagen!


Under förra veckan har den brutala islamiska regimen i Iran bjudit in alla sina lobbyister världen över till Iran. Dessa lobbyister har under den senaste decenniet verkat, framförallt i USA och Europa, för att försvara regimen och väcka sympati för den. Från Sverige deltog regimens lobbyist, den moderate riksdagsmannen, Reza Khelili Dylami . Dylami är för stunden den mest aktiva lobbyisten som verkar för den iranska regimen bland politikerna i Sverige. Den svenska regeringens hittills mjuka linje gentemot Iran kan förklaras att regimens lobbister har klarat sin uppgift väl! Folkpartisten Bijan Fahimi var en annan aktiv lobbyist för regimen bland politikerna för några år sedan. Men för tillfället är han aktiv i näringslivet och kanske utför sina åtagande genom att underlätta regimens kontakter med företagare i Sverige.


Abbas Hazheer är en tredje lobbyist som har verkat i västerbotten att göra stora affärer och binda upp kontakten mellan svenska företag och den iranska regimen. Hazheer är marknadsansvarig för mellanöstern vid Västerbottens handelskammare. Västerbottens handelskammare har nyligen tecknat avtal med Shiraz (Iran) handelskammare tack vare dessa lobbyister.
Enligt han själv är tanken att det ska sprida sig till resten av Sverige och nå andra företag också.


Det är inget fel med att vara lobbyist och många länder använder sig av lobbyister men att verka som lobbyist för en brutal regim som förtrycker sitt eget folk, arresterar, våldtar och avrättar sina motståndare på ett systematiskt sätt samt verkar för att tillverka kärnvapen och hotar sina grannar med krig är inte acceptabelt. Speciellt om den svenska skattebetalarna ska betala lobbysternas lön. Reza Khalili Deilami får sitt lön från den svenska riksdagen. Jag som skattebetalare med bakgrund i Balochistan (den av Iran ockuperade delen av Balochistan) har rätt att ifrågasätta den svenska regeringen med Reinfeldt och Carl Bild i spetsen att varför de låter sig styras av den brutala regimens lobbyster och inte agerar kraftfullt mot regimens illdåd, avrättningar, kärnvapenprogram, m,m.? Är det rätt att vi svenska skattebetalare ska finansiera lobbyisterna lön dessutom?


Enligt uppgift från betrodda källor har regimen och dess fruktade gardister “Sepah-e Pasdaran” som styr landet och kontrollerar även ekonomin i Iran har skickat 1000-tals av sina medlemmar att verka som företagare i Europa och USA. Dessa företagares uppgift är att hjälpa regimen med att köpa vapen och militär system på den svarta marknaden för att fullfölja sina kärnvapen program. Dessutom är dessa företagare som i själva verket är militärer och företagsspioner är ett hot mot ländernas säkerhet.


Förra veckans seminarium syftade till att ge dessa lobbyister nya instruktioner och riktlinjer för att agera så att regimen kan gå runt de nyligen beslutade sanktionerna som stiftades inom ramen för FN.


Se bilderna på Reza Khalili Deilami under konferensen:

http://baloch-community-sweden.blogspot.com/

Stockholm 2010-08-11


M. Baloch

No comments:

Post a Comment