نیروگاه اتمی بوشهر
دبی – العربیه. نت
منابع دولتی ایران سه شنبه 17-8-2010 از سقوط یک فروند هواپیمای جنگی در نزدیکی نیروگاه اتمی بوشهر که قرار است هفته آینده سوخت گیری شود خبر داده اند.
در همین حال جان بولتون نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که اسرائیل تنها هشت روز فرصت دارد و تا پیش از سوخت گیری نیروگاه بوشهر وقت دارد با حمله نظامی جلوی دستیابی ایران را به یک تاسیسات اتمی فعال بگیرد.
غلامرضا کشتکار مدیرکل حوادث غیرمترقبه استانداری بوشهر از سقوط یک فروند هواپیمای جنگی F4 در بوشهر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری "فارس" کشتکار درباره این حادثه گفت: " این هواپیما نزدیکی جزیره شیف (بوشهر) دچار حادثه شد و سقوط کرد ولی خوشبختانه وضعیت جانی خدمه این هواپیمای جنگی تا این لحظه سالم گزارش شده و خلبانان قبل سقوط از هواپیما خارج شدهاند و هم اکنون نیز به بیمارستان بوشهر انتقال داده شدهاند."
او همچنین ادامه داد که دو نفر از سرنشینان این هواپیما به دلیل مصدومیت به بیمارستان منتقل شدهاند و طبق آخرین خبرها وضعیت جسمانی آنها مطلوب بوده است. هنوز از علل سقوط این هواپیمای جنگی خبری منتشر نشده است.
بولتون: فرصت 8 روز اسرائیل
از سوی دیگر بولتون که دوشنبه 16-8-2010 با شبکه تلویزیونی فاکس بیزینس نتورک گفت و گو می کرد با اشاره به سوخت گیری نیروگاه اتمی بوشهر در هفته آینده گفت که زمان دیگر برای حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران بسیار دیر خواهد بود، زیرا هر گونه حمله علیه این تاسیسات در آینده باعث انتشار تشعشعات اتمی می شود واین به غیرنظامیان آسیب خواهد رساند.
او همچنین افزود: "به محض اینکه اورانیوم میله های سوخت به راکتور نزدیک شود، به طور حتم حمله به ان نیروگاه اتمی بوشهر به معنای انتشار تشعشعات خواهد بود و هیچ شکی در این خصوص وجود ندارد."
او در ادامه خاطر نشان کرد که اگر اسرائیل می خواهد علیه تاسیسات بوشهر انجام دهد، باید در عرض هشت روز آینده وارد عمل شود. بولتون در سخنان خود تأکید کرد: "در صورتی که اسرائیل حمله نکند ایران به چیزی دست خواهد یافت که هیچ کدام از دشمنان اسرائیل و آمریکا در منطقه خاورمیانه در اختیار ندارند."
بولتون در عین حال در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمله اسرائیل به ایران ظرف هشت روز آینده گفت: " فکر نمی کنم اینگونه باشد؛ متاسفم که آنها این فرصت را از دست داده اند."
این نماینده جنجال برانگیز سابق آمریکا در سازمان ملل همچنین از نقش روسیه در ساخت نیروگاه اتمی بوشهر انتقاد کرد و با بیان این که روسها در حال ایفای نقشی دوسویه هستند افزود: "فرو کردن انگشت به چشم آمریکا همواره اهمیت زیادی برای مسکو داشته و دارد."
تهران: اسرائیل حمله نمی کند
از سوی دیگر وزارت خارجه ایران احتمال حمله از سوی اسرائیل را رد کرده است.
رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه روز سه شنبه 17-8-2010 اعلام کرد این تهدیدها دیگر تکراری شده و معنای خود را از دست داده است.
مهمان پرست که در یک کنفرانس خبری در تهران سخن می گفت به خبرنگاران گفت: "براساس قوانین بین المللی، تاسیساتی که سوخت واقعی داشته باشند به علت پیامدهای انسانی آن نمی توانند هدف حمله قرار بگیرند."
مقام های ایرانی تاکید می کنند که این تدابیردفاعی خود نیروگاه بوشهر افزایش یافته است تا از این نیروگاه در برابر حملات احتمالی محافظت شود."
روسیه از اواسط دهه نود میلادی تاکنون در حال ساخت نیروگاه اتمی بوشهر است ولی این پروژه با تاخیرهایی مواجه شده است. اجرای طرح نیروگاه اتمی بوشهر نخستین بار در دهه هفتاد میلادی در زمان رژیم سابق ایران با همکاری پیمانکارانی از شرکت آلمانی زیمنس آغاز شد. ولی این طرح پس از سرنگونی نظام شاه سابق ایران در جریان انقلاب اسلامی سال 1979 کنار گذاشته شد. اما ساخت نیروگاه بوشهر پس از درگذشت آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی در سال 1989 با حمایت آیت الله خامنه ای جانشین او و همچنین اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت این کشور از سر گرفته شد. ایران موفق شد در سال 1995 موافقت روسیه را برای تکمیل احداث نیروگاه اتمی بوشهر جلب کرد.
http://www.alarabiya.net/articles/2010/08/17/116902.html
No comments:
Post a Comment