عیسی سحرخیز در نامهای خطاب به گزارشگر ویژه سازمان ملل از استراتژی نظام ایران برای کشتن تدریجی زندانیان خبر داده است. شیرین عبادی با موثر دانستن چنین نامههایی از همگان میخواهد برای تهیه گزارش سازمان ملل یاری رسانند.
عیسی سحرخیز زندانی سیاسی با نوشتن نامهای خطاب به احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، از استراژی حکومت ایران برای مرگ خاموش زندانیان سیاسی خبر داده است. آقای سحرخیز که از ۱۲ تیرماه سال ۸۸ زندانی است در نامه خود به گذشت نصف بیشتر دوران محکومیتاش و نداشتن حتی یک روز مرخصی اشاره کرده و تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ایران را سبب دلگرمی زندانیان سیاسی ایران دانسته است.
بشنوید: گفتوگو با شیرین عبادی و مهدیسحرخیز
#عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در نامه خود استراتژی نظام در مواجهه با زندانیان سیاسی را کشتن بیصدا و تدریجی آنان دانسته و افزوده است: « آنچه امروز در زندانهای جمهوری اسلامی میرود، جنایت علیه بشریت است و چیزی کمتر ازاقدامات ضد انسانی استالین در اردوگاههای کار اجباری سیبری ندارد. حتما مرگ ناگوار هدی صابر، زندانی اعتصاب غذا کرده در اثر ضرب و شتم زندانبانان را شنیدهاید و قبلتر نیز از جزییات مرگ محسن دگمهچی خبر دار شدهاید. اما هدف از نگارش این سطور آن بوده که به شما گوشزد نمایم که اوضاع آن چنان نابسامان است که هر آن میتوان انتظار وقوع رویدادهای دلخراش دیگری را داشت.»
پاره شدن پرده گوش عیسی سحرخیز در زندان و عدم رسیدگی پزشکی
در این نامه، عیسی سحرخیز به پرونده پزشکی خود نیز اشاره کره که اجازه بستری شدن و مداوا را به او ندادهاند. مهدی سحرخیز فرزند عیسی سحرخیز در گفتوگو با دویچه وله به پاره شدن پرده گوش آقای سحرخیز و قولهایی که مسئولان زندان برای رسیدگی به پرونده پزشکی پدرش دادهاند اشاره میکند و میگوید: «پدرم به خاطر مشکلات متعدد جسمی، نیاز به دکتر متخصص دارند که در زندان نیست. پرده گوش ایشان پاره شده که باید دکتر متخصص ایشان را معاینه میکرد اما در زندان امکان چنین کاری نبود. قول داده بودند که دکترها ایشان را معاینه خواهند کرد اما این کار انجام نشده است.»
فرزند عیسی سحرخیز درباره نامه پدر خود به احمد شهید که عدم رسیدگی به زندانیان "عمدی" دانسته شده میگوید: «زندانیان سیاسی را در شرایطی قرار میدهند که باعث خراب شدن وضعیت جسمیآنان شود و گاهی اوقات نیز همین وضعیت به مرگ زندانیان منجر میشود. واضح است این کارها عمدی است. چون از حرف زدن زندانیان میترسند و فکر میکنند اگر یکی از آنها کم شود برای آنها بهتر خواهد بود.»
احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران کار خود را از اول آگوست ۲۰۱۱ آغاز خواهد کرد. با این حال برخی نمایندگان مجلس و مسئولان قوه قضاییه ایران از عدم اجازه ورود او به ایران خبر دادهاند.
اگر احمد شهید نتواند برای تهیه گزارش حقوق بشر به ایران سفر کند، این گزارش چگونه تهیه خواهد شد؟
شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح در پاسخ به این سوال میگوید: «اگر دولت ایران مشاوران دلسوز و مجربی داشت که متاسفانه ندارد، به او توصیه میکردند حتما به گزارشگر ویژه سازمان ملل ویزای ورود به ایران را بدهد. اما اگر ویزای ورود احمد شهید صادر نشد، ایشان از راههای مختلف مثل گزارشهایی که مدافعان حقوق بشر برای ایشان تهیه میکنند و همچنین از طریق مکاتبات خانوادهی زندانیان و مصاحبه با افرادی که خارج از ایران هستند اطلاعات خود را تکمیل میکنند و گزارش را ارائه خواهند داد. اینکه به احمد شهید اجازهی ورود به ایران و تحقیق آزادانه داده نشود یک نقطهسیاه برای پروندهی حقوق بشر ایران است. همین امر ثابت میکند دولت ایران سعی در پنهان کردن مطالب فراوانی دارد.»
در خواست یاری رساندن به گزارشگر ویژه سازمان ملل
با نزدیک شدن به آغاز کار رسمی گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، برخی نهادهای امنیتی ایران همچون روزنامه کیهان به مدیر مسئولی حسین شریعتمداری از تاثیر شیرین عبادی بر گزارشی که قرار است گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل تهیه کند خبر دادهاند.
شیرین عبادی دراینباره میگوید: «ادعاهایی که روزینامههایی چون کیهان عنوان میکنند احتیاجی به پاسخگویی ندارد. ولیکن من و سایر مدافعان حقوق بشر در ایران برای سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر و بعد از آنها برای گزارشگر ویژه یعنی آقای احمد شهید گزارشهایی را تهیه و ارسال میکنیم. فقط من نیستم، سایر مدافعان حقوقبشر هم این کار را میکنند مثل نامههای زندانیان سیاسی و خانواده آنان خطاب به گزارشگر ویژه سازمان ملل.»
خانم عبادی با اشاره به تاثیرگذاری نامه عیسی سحرخیر و دیگر زندانیان خطاب به احمد شهید، از زندانیان، خانواده آنان و هر کس که در جریان نقض حقوقبشر در ایران است میخواهد گزارشگر ویژه سازمان ملل را یاری کنند و اطلاعات مستند خود را برای احمد شهید بفرستند.
حسین کرمانی
تحریریه: فرید وحیدی
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6570690,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment