Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

دادستان دادگاه هیگ به نیروهای مخالف نیز هشدار داد که اگر آنها دست به جنایت بزنند، مورد تحقیقات قرار خواهند گرفت



دادگاه کیفری بین المللی درباره قذافی تحقیق می کند

دادگاه کیفری بین المللی در هیگ اعلام کرده که تصمیم گرفته است در باره احتمال وقوع جنایت علیه بشریت درلیبی تحقیق کند و در فهرست کسانی که مورد تحقیق قرار خواهند گرفت نام سرهنگ قذافی و نزدیکانش را قرار داده است.

در این کشور و احتمال وقوع جنایت علیه بشریت تحقیق کند.

لوئیس مورنو اوکامپو، دادستان این دادگاه، روز پنجشنبه (3 مارس)، گفت برای معمر قذافی، پسرانش و روسای سازمان های مختلف امنیتی لیبی تذکرنامه صادر شده و اگر نتیجه تحقیقات دادگاه نشان دهد که نیروهای تحت فرمانشان در جریان نبرد با معترضان دست به جنایت علیه بشریت زده اند، به طور قانونی تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

در عین حال، آقای مورنو اوکامپو به نیروهای مخالف هشدار داد که اگر آنها نیز دست به جنایت بزنند، مورد تحقیقات این دادگاه قرار خواهند گرفت.

دفتر دادستانی دادگاه گفته است که گزارش آقای مورنو اوکامپو شامل کلیاتی پیرامون جرایم صورت گرفته در لیبی از زمان آغاز قیام اعتراضی مردم در روز 15 فوریه و اسامی نهادها و افرادی است که پیگرد قانونی آنان در این ارتباط وجود دارد.

دادگاه بین المللی انتظار دارد افرادی که اسامی آنان در این اطلاعیه انتشار شده است به منظور جلوگیری از سنگین تر شدن پرونده اتهامی خود از ارتکاب جرایم بیشتر خودداری کنند.

لیبی از امضاکنندگان معاهده رم مربوط به تاسیس دادگاه کیفری بین المللی نیست و صلاحیت این دادگاه را به رسمیت نمی شناسد و پرونده مربوط به نحوه برخورد حکومت این کشور با اعتراضات مردم براساس قطعنامه مصوب شورای امنیت به دادگاه ارجاع شده است.

روز یکشنبه این هفته، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ای را در محکومیت اقدامات دولت لیبی در مقابله با تظاهرات مخالفان در این کشور تصویب کردند که علاوه بر وضع تحریم های بین المللی، از دادگاه کیفری بین المللی خواسته تا احتمال وقوع موارد جنایت علیه بشریت در جریان برخورد با تظاهرات اعتراضی مردم را بررسی کند.

دادستان دادگاه پیشتر گفته بود که براساس گزارش هایی که دریافت شده، نیروهای وفادار به معمر قذافی، رهبر لیبی، تظاهرکنندگان را هدف حمله مسلحانه قرار داده اند.

دفتر دادستانی دادگاه بین المللی گفته است که این نهاد در زمینه تشکیل پرونده علیه متهمان به جنایت علیه بشریت در لیبی با سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب، پلیس بین الملل و سایر کشورهای همکاری داشته است.

حملات هوایی

جنگنده های لیبی دور تازه ای از حملات به شهر بریقه در شرق این کشور را که تحت کنترل نیروهای مخالف معمر قذافی است، آغاز کرده اند.

یکی از سخنگویان مخالفان دولت در لیبی گفت که هواپیماها فرودگاه بریقه را بمباران کرده اند. در بریقه یک ترمینال مهم نفتی قرار دارد و نیروهای شورشی در اجدابیه نیز در بریقه مستقر هستند.

از آمار تلفات احتمالی گزارشی در دست نیست.

 این منطقه روز چهارشنبه (دوم مارس)، هدف حملات نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی قرار گرفت اما نیروهای مخالف توانستند بار دیگر کنترل این شهر را در دست بگیرند.

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، در اظهارات روز پنجشنبه (سوم مارس)، خود اهمیت زیادی به پیشنهاد مسدود کردن حریم هوایی لیبی نداد.

آقای گیتس گفت در باره گزینه های نظامی علیه رژیم معمر قذافی گفتگوهای منسجمی صورت نگرفته و اولین لازمه تحمیل مقررات پرواز ممنوع علیه این کشور، تخریب دفاع هوایی لیبی است.

در همین حال، هزاران مهاجر که در لیبی کار می کرده اند هنوز هم در پی راه فراری از خشونت ها در لیبی هستند.

تلاش بین المللی برای خارج کردن مهاجران از لیبی از طریق مرز تونس افزایش یافته است

سازماندهی پروازهای امداد توسط دولت های بریتانیا، فرانسه و تونس از جمله تدابیری است که برای این منظور در نظر گرفته شده است.

فرانسه و مصر به این منظور کشتی هم اعزام کرده اند.

در یک هفته گذشته بیش از نود هزار پناهجو، از جمله دهها هزار نیروی کار مهاجر مصری وارد تونس شده اند.

اما گزارشگر بی بی سی در منطقه مرزی تونس با لیبی می گوید که شکل هجوم پناهجویان تغییر کرده است: شمار مصری ها در موج پناهجویان روز چهارشنبه در مقایسه با قبل کمتر بود.

شمار پناهجویان بنگلادشی که روز چهارشنبه وارد تونس شدند (بیش از پنج هزار نفر)، از آمار پناهجویان سایر کشورها بیشتر بود، همچنین برای اولین بار شمار قابل توجهی لیبیایی - نزدیک به ششصد نفر - در میان پناهجویان روز چهارشنبه دیده می شد.

تفنگداران هلندی

مقامات هلند می گویند با دولت سرهنگ قذافی سخت در مذاکره هستند تا اجازه دهد نیروهای تفنگدار این کشور که در جریان عملیات نجات نیروی کار اروپایی از بندر سرت لیبی اسیر شده اند، آزاد شوند.

مردان مسلح این نیروهای تفنگدار را محاصره کردند و بعد از آن که آنها با هلیکوپتر به بندر سرت رفتند، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یکی از سخنگویان وزارت دفاع هلند اذعان کرد که هلیکوپتر تفنگداران برای فرود در بندر مجوز دیپلماتیک نداشته است.

او به بی بی سی گفت که دو نفر که خواهان خروج از لیبی بوده اند اجازه یافته اند لیبی را ترک کنند.

گفته می شود که یکی از آنها هلندی و دیگری نیز اروپایی است.

BBC

No comments:

Post a Comment