شاهزاده ترکی الفیصل، رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی، نسبت به حمله به ایران شدیدا هشدار داد و گفت، این اقدام میتواند فاجعهآفرین بوده و پیامدهایی جهانی داشته باشد.
رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی نسبت به اقدام نظامی علیه برنامه هستهای ایران هشدار داد و گفت، اقدام نظامی علیه ایران ممکن است دستیابی این کشور به سلاح اتمی را به تأخیر بیاندازد، ولی جمهوری اسلامی را برای ساخت سلاح اتمی مصممتر خواهد ساخت.
به گزارش رویترز، ترکی الفیصل روز سهشنبه (۱۵ نوامبر) در واشنگتن حمله به ایران را اقدامی «احمقانه» خواند که نه تنها به «پایان یافتن برنامه اتمی ایران نخواهد انجامید» بلکه ممکن است موجب حمایت مردم از جمهوری اسلامی شود.
وی هشدار داد که پیامدهای چنین اقدامی میتواند «تأسفبار» و «فاجعهآمیز» باشد.
افزایش تنشها بعد از انتشار گزارش آژانس
تنشهای بینالمللی در ماه جاری پس از انتشار گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی در باره برنامه هستهای ایران افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است که طبق مستنداتی که در اختیار آژانس است، جمهوری اسلامی تا سال ۲۰۱۰ پروژهها و آزمایشهای گوناگونی را برای ساخت کلاهک انفجاری هستهای دنبال کرده است.
یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در این گزارش نوشته است که بخشی از فعالیتهای ایران برای ساخت کلاهک هستهای میتواند همچنان نیز ادامه داشته باشد.
آمریکا به تازگی فشار بر ایران را با تلاش برای گسترشتحریمهای این کشور افزایش داده است. اما رسانههای اسراییلی از احتمال حمله نظامی این کشور به مراکز هستهای ایران نوشتهاند.
در همین حال نامزدهای حزب جمهوریخواه آمریکا برای انتخابات ریاست جمهوری آینده، لحن شدیدتری نسبت به ایران اتخاذ کردهاند.
میت رومنی، نامزد جمهوریخواه و فرماندار سابق ایالت ماساچوست، در بیانیهای از پرزیدنت باراک اوباما خواست، برای وادار کردن جمهوری اسلامی به قطع برنامه هستهای اقدامهای جدیتری علیه این کشور به عمل آورد. وی عملیات نظامی علیه ایران را از جمله اقدامهایی نامید که در صورت لزوم باید به آن مبادرت ورزید.
ابراز نگرانی الفیصل در باره برنامه اتمی و «دخالتهای» ایران
شاهزاده ترکی الفیصل که در سال ۲۰۰۶ بازنشسته شده اما همچنان در خانواده سلطنتی عربستان بانفوذ است، با اشاره به اقدامهایی مانند حمله آمریکا به عراق تأکید کرد که اتخاذ چنین تصمیمی علیه ایران میتواند پیامدهای «غیر قابل پیشبینی» به دنبال داشته باشد.
وی همچنین به سنگین بودن احتمالی بهای چنین حملهای برای غیر نظامیان اشاره کرد و در ادامه گفت، پاسخ ایران میتواند مناطق مختلفی از جهان را درگیر سازد.
رئيس سابق سازمان اطلاعات عربستان در عین حال با اشاره به «دخالت» ایران در سایر کشورها مانند «توطئه ترور سفیر عربستان در واشنگتن» و ارتباط با «مظنونان به انجام عملیات تروریستی در بحرین» ابراز نگرانی کرد و برنامه اتمی ایران را نگرانکننده خواند.
ایران این اتهامها را رد کرده و هدف از مطرح کردن آنها را ایجاد رعب و وحشت در منطقه نامیده است.
شاهزاده ترکی الفیصل در ادامه گفت، عربستان در عین اینکه از حمله نظامی به ایران پشتیبانی نمیکند خواستار افزایش فشار بر این کشور، از جمله از طریق سازمان ملل متحد است. وی همچنین حمایت خود را از تشدید تحریمها و راههای قاطعانه دیپلماتیک ابراز داشت.
شاهزاده ترکیالفیصل در ماه ژوئن سال جاری نیز نگرانی شدید خود از ادامه برنامه هستهای ایران را ابراز داشته بود.
بنا بر گزارش روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال"، وی در پایگاهی نظامی در حومه لندن گفته بود، اگر ایران برنامه اتمی خود را متوقف نسازد، ریاض میتواند با تولید بیشتر سهم ایران را در صادرات نفت برعهده گیرد.
وی افزوده بود که عربستان سعودی آماده است، از تمام ظرفیتهای اقتصادی، امنیتی و
دیپلماتیک خود برای مقابله با بلندپروازیهای منطقهای ایران استفاده کند.
FV/BM
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15534902,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment