دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل نسبت به افزایش قاچاق متافتامین و آمفتامین توسط باندهای قاچاق آفریقایی و ایرانی هشدار داده است. بر اساس این گزارش گروههای قاچاقچی در حال گسترش مناطق مقصد قاچاق این مواد هستند.
بنا بر گزارش منتشره از سوی دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل باندهای بینالمللی قاچاق مواد مخدر از آفریقا و ایران در حال ورود به تجارت رو به رشد "متافتامین" در آسیای جنوب شرقی هستند. بر اساس این گزارش، تجارت این ماده در منطقه آسیای جنوب شرقی در حال رشد و توسعه است.
بر اساس این گزارش از دهه ۹۰ میلادی، محرکهای گروه آمفتامین که شامل آمفتامین و متافتامین هستند در منطقه جنوب شرقی و شرق آسیا جای مواد مخدر با ریشه طبیعی مثل هروئین، تریاک و ترکیبات شاهدانه را گرفتهاند.
دفتر مواد مخدر سازمان ملل همچنین گفته این مواد مخدر تحریککننده میتوانند به راحتی و در هر جایی از انواع مواد اولیه ساخته شوند. این مواد شیمیایی ساخته شده، در ازای یک سرمایهگذاری ناچیز، سود هنگفتی را نصیب سرمایهگذاران میکنند.
در بیشترکشورهای این منطقه در سال ۲۰۱۰ مصرف این نوع از مواد مخدر افزایش داشته است. علیرغم کشف ۴۴۲ کارگاه ساخت این مواد و نزدیک به ۱۳۶ میلیون قرصهای روانگردان، ساخت قاچاقی این مواد افزایش داشته است.
باندهای مافیایی آفریقا قبلا در قاچاق کوکائین و هروئین فعال بودند اما حالا کار خود را به قاچاق مواد گروه آفتامین تغییر دادهاند.
گروههای آفریقایی، متافتامین کریستالشده، اکستازی و هروئین را به اندونزی قاچاق کرده و از کامبوج به عنوان مرکز تبادل مالی و ارسال مواد قاچاق شده به اندونزی استفاده میکنند.
حجم متافتامین قاچاق شده به کشور ژاپن از آفریقا از حدود ۷ درصد در سال ۲۰۰۹ به ۳۶ درصد در سال ۲۰۱۰ افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، باندهای ایرانی خطر شناخته شدهای در ترافیک مواد مخدر هستند.
در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ مالزی ۲۲۸ ایرانی، ژاپن ۱۳۵ ایرانی، تایلند ۸۷ ایرانی واندونزی ۲۷ ایرانی را به جرم قاچاق متافتامین بازداشت کردهاند.
منابع رسمی میگویند باندهای قاچاق مواد مخدر ایرانی سعی کردهاند قاچاق مواد ساختهشده از متافتامین را به کشورهای تایلند و مالزی گسترش دهند.
متافتامین و آمفتامین محرکهای عصبی هستند که مصرف آنها باعث توهم، شادی بیش از حد و افزایش تحریکات عصبی میشود. شیشه یا کریستال و کراک از این نوع مواد هستند.
بنا بر گزارشهای رسمی منتشرشده، مصرف این مواد در ایران افزایش چشمگیری داشته است. از آنجا که این دسته از مواد مخدر جزو مواد آزمایشگاهی بوده و به راحتی در یک آزمایشگاه خانگی قابل تولیدند، ارزانتر و در درسترستر از موادی همچون هروئین و تریاک هستند.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15564011,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment