Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

گشایش لویه جرگه افغانستان تحت تدابیر شدید امنیتی

لویه جرگه یا نشست بزرگان افغانستان تحت تدابیر شدید امنیتی در کابل آغاز به کار کرد. توافق‌نامه مشارکت استراتژیک با آمریکا و مذاکرات صلح با طالبان دو محور اصلی گفت‌وگوهای این نشست است.


خبرگزاری‌ها از ورود حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان، برای گشایش لویه جرگه در کابل خبر می‌دهند.

در این نشست که از روز چهارشنبه (۲۵ آبان، ۱۶ نوامبر) به مدت ۴ روز ادامه دارد بیش از ۲۰۰۰ تن از رهبران مدنی و سیاسی افغانستان حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مهم‌ترین و حساس‌ترین مسایل افغانستان، از جمله حضور نیروهای آمریکایی پس از سال ۲۰۱۴ و مذاکرات صلح با طالبان از موضوع‌های محوری در اجلاس لویی جرگه است.

نیروهای امنیتی افغانستان در آستانه برگزاری این نشست در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفته‌اند.

تمامی خیابان‌های منتهی به محل برگزاری نشست به روی خودروهای عادی بسته شده است.

ده‌ها مأمور امنیتی در خیابا‌ن‌های کابل در حال گشت زدن هستند و از مردم بازرسی بدنی به عمل آمده و موارد مشکوک به جاسازی بمب نیز کنترل می‌شود.

از مردم خواسته شده خودروهای خود را در خانه‌ها بگذارند و برای رفتن به محل کار از دوچرخه استفاده کنند یا پیاده بروند.

در لویه جرگه قانونی تصویب نخواهد شد و تصمیم‌های اتخاذ شده باید در نهایت به تصویب پارلمان افغانستان برسد.

تهدیدهای طالبان

گروه طالبان که سال‌ها است علیه نیروهای خارجی در افغانستان می‌جنگد اعلام کرده که تصمیم‌های این نشست را به رسمیت نمی‌شناسد.

طالبان شرکت‌کنندگان در این نشست را تهدید به حمله کرده است. طالبان همچنین ادعا کرده که نسخه‌ای از طرح امنیتی این نشست را در اختیار دارد. مقام‌های افغان این ادعا را رد کرده‌اند.

همزمان با ادعاهای طالبان روز دوشنبه (۲۱ آبان) یک مهاجم انتحاری که قصد داشت کمربند انفجاری خود را در نزدیکی محل برگزاری لویه جرگه منفجر کند به ضرب گلوله مأموران امنیتی از پا در آمد.

مشارکت استراتژیک با آمریکا

رنگین دادفر سپنتا، مشاور ملی حامد کرزای، رئیس‌ جمهور افغانستان، در توضیح این نشست گفته است: «در لویه جرگه دو موضوع مهم به بحث گذاشته خواهد شد، نخست، توافق‌نامه مشارکت استراتژیک با آمریکا و دوم روند صلح.»

جزئیات مشارکت استراتژیک افغانستان با آمریکا هنوز اعلام نشده است. اما محافل ‌آگاه می‌گویند، هدف آمریکا دائر کردن پایگاه‌های نظامی متعدد در افغانستان است.

در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان مستقر هستند. اما قرار است که این نیروهای طبق توافق‌های قبلی تا سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک کنند.

بنا بر اظهارات همین محافل، مشارکت استراتژیک با افغانستان به آمریکا این امکان را می‌دهد که پس از این تاریخ نیز در افغانستان باقی بماند. هدف از این تصمیم جلوگیری از قدرت گرفتن مجدد طالبان و القاعده است.

جرگه در زبان پشتو به معنای بزرگ است و لویه جرگه به طور سنتی در مورد مسایلی تصمیم‌گیری می‌کند که به تمام گرو‌ه‌ها و قبایل این کشور مربوط می‌شود.

گزارش‌های اخیر در مورد کمک‌های مالی ۱۳۳ میلیون و ششصد هزار دلاری صندوق بین‌المللی پول به افغانستان موقعیت حامد کرزای را که سال گذشته تحت تأثیر اخبار فساد بانک‌ها تضعیف شده بود در این نشست مستحکم‌تر کرده است.

یکی از سازمان‌دهندگان لویه جرگه به رویتزر گفته است که در این نشست علاوه بر توسعه‌اقتصادی و حضور نیروهای خارجی در افغانستان حملات شبانه نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

حملات شبانه یکی از تاکتیک‌های نیروهای خارجی است که به شدت مورد مخالفت مردم افغانستان قرار دارد. حملات شبانه با مخالفت شدید کرزای نیز روبرو شده است. رئیس جمهور افغانستان از نیروهای خارجی خواسته هر چه سریع‌تر این حملات را متوقف سازند.

در ماه سپتامبر تحقیقات گروه‌های مدنی نشان داد که یورش‌های شبانه نیروهای خارجی مردم افغانستان را به خطر انداخته و ‌آسایش ‌آنها را سلب کرده است.


FV/FW

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15534529,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf

No comments:

Post a Comment