Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Pressmeddelande - Stoppa MQM:s våld mot balocherna i Karachi, Pakistan

Stor demontration mot MQM:s attacker mot oskylidga balchiska familjer i Karachi.


Några av de döda från MQM:s attack mot balocher i Karachi.



Pressmeddelande - Stoppa MQM:s våld mot balocherna i Karachi, Pakistan

Under de senaste veckorna har den pakistanska paramilitära organisationen, MQM, utfört attacker mot områden i Karachi som befolkas av etniska balocher. Under attackerna har ett tiotal personer (män, kvinnor och barn) mördats. MQM är en beväpnad terror organisation i Pakistan som består av muslimska immigranter som flydde Indien under den inbördes krig som ledde till Pakistans bildande i slutet på 40 talet. Denna terrorgrupp används av den Pakistanska militären och underrättelsetjänsten ISI mot olika minoritetsgrupper. MQM har också kopplingar till det styrande partiet PPP (Pakistans folkparti) som ledds av den mördade Benazir Bhuttos make och nuvarande presidenten Asef Ali zardari.

We balocher i Sverige fördömer Pakistans systematiska terrordöd på den balochiska befolkningen och vädjar till den internationella samfundet och speciellt till den svenska regeringen att agera kraftfullt och kräva ett stopp folkmorden som pågår i Balochistan sedan ett antal år.

Balochistan som är ett område lika stor som Frankrike är delad mellan länderna Iran, Pakistan och (en mindre del i) Aghanistan. Den Iranska delen ockuperades under 20-talet. Den Pakistanska delen som var då en suvären stat ockuperades av den bybiöldade staten Pakistan 1948. Sedan dess har balocherna utsatts för fem stora krig av den Pakistanska militären. Den senaste mililtära operationen började för ca 5 år sedan på order av dåvarande militärdiktarorn Pervez Musharraf. Syftet med operationen var/är att slå ner all balochisk motstånd och krav på en rättviss fördelning av balchistans naturtillgångar som idag kontrolleras av den Pakistanska militären. Vinsterna från tillgångarna går till att utveckla kärnvapen medan balocherna saknar sjukhus, tillgång till rent vatten, väggar, arbete och tak över huvudet.

Balochistan är den största provinsen i Pakistan som har mycket naturtillgångar såsom gas, marmor, olja och uran. Hela Pakistans behov av gas tillgodoses från från Balochistan som distribueras till hela Pakistan utom till själva Balochistan. Det gör att balocherna protesterar. Regimen svarar med mord, terror, bomber och ekonomisk eftersatthet. Det internationella samfundet är medveten av vad som pågår i Pakistan och vilken våld de använder mot oss balocher men blundar eftersom Pakistan (utåt) visar sig vara en allierad stat med väst och speciellt med USA för att bekämpa talibanerna och Alqaeda. Sanningen är att Talibanerna i själva verket stöds av delar av den Pakistanska militären och underrättelsetjänsten ISI. Talibanerna är en produkt av Pakistans ISI och CIA som utvecklades under kalla kriget för att bekämpa kommunismen och ryssland i Afghanistan. De var barn av Afghanska Mojahedin (muslimsk helig krig kämpe) som bekämpade Ryssland. Talibanerna (= Quran elever) sattes in i Pakistanska Quranskolor och utbildades i extremism och självmordsbombare med väst och CIA:s bistånd! Även svenska Sidas bistånd via svenska Afghanistan kommitten (medvetet eller omedvevetet) bidragit till skapandet av fenomenet Talibanerna! När kommunisterna lämnade Afghanistan tog inte väst och CIA sitt ansvar för att avveckla Talibanerna och bidra till stabilitet och ekonomiskt tillväxt i området. Det ledde till att Talibanerna tog makten i Afghanistan och utbildade terrorgrupper från hela världen. Nu betalar väst med CIA och USA i spetsen för att bekämpa sitt eget verk nämligen "Talibanerna"! Pakistan i sin tur använder pengarna och de avancerade militätära utrustningen från väst för att bomba och kuva balchernas stärvan efter frihet och rättvisa.

Här nedan nämner jag bara några av de senaste målinriktade attackerna på balochiska politiker som genomförts av den Pakistanska militären, underrättelsetjänsten ISI och dess paramiltära terrorgrupper såsom MQM.

1. I august 2006 mördades Akbar Bughti en balochisk politisk ledare. Bughti har bl.a. varit ledamot i den Pakistanska parlamentet, inrikesminister, Governor i provinsen Balochistan samt partiledare för en av de storsta partierna i Balochistan. Han mördades tillsammans med ett 10 tal av sina anhängare och livvakter på order av den Pakistanska diktatorn Musharaf. Han motsatte sig Pakitans exploatering av Balochistan och därför mördades.

2. Den 23:e februari 2009 försökte den Pakistanska underrättelsetjänsten att mörda Jan Mohammad Dashti i staden Quetta huvudstaden i provinsen Balochistan. Jan Mohammad och hans förare blev svårt skadade av skotten från ISI. Jan Mohammad är en känd balochisk politiker, poet, författare och chefredaktör av tidskriften Daily Asaap som skrev artiklar av den Pakistanska militära operationen och deras våld mot balocherna. Han hotades av ISI att sluta skriva mot militären men han vägrade lyda order och därför utsattes för terror för att tysta ner den fria orden.

3. I slutet av maj 2008 mördas tre balochiska politikerna, Ghulam Mohammad Baloch, Sher Mohammad Baloch och Lala Muneer Baloch. Enligt lokala källor har dessa tre politiker hämtats med tvång och vapenhot av ISI agenter från Kachkol Ali’s advokatbyrå i staden Turbat den 3:e april 2009. De har förts över till ett okänt ställe och torterats. Sedan har deras kroppar kastats ner från en militär helikopter i bergområdet Peedark ca 20 Km från staden Turbat där de hämtades.

Dessa är bara några kända fall av Pakistansk våld mot balocherna. Under den pågående militära operationen har 1000-tals balchiska män, kvinnor och barn mist livet eller skadats av flyplansbomber. 1000-tals balocher är spårlöst försvunna som har förts bort av militären och underrättelsetjänsten till tortykammare i Pakistanska militärens lägger i Balochistan. Balochiska flickor används som sexslavar av militären i militärförlängningar.

Vi vädjar till den svenska regeringen, FN:s kommission för mänskliga rättigheter, Amnesty International, Internationella Röda korset, Läkare utan gränser, Reportrar utan gränser och andra nationella och internationella människorättsorganisationer att sätta press på den Pakistanska regimen att stoppa våldet mot balocherna och börja en dialog med balcohiska partier och ledare med FN:s medling för att lösa konflikten. Pakistan kan aldrig kuva balochernas kamp för rättvisa och självbestämmande med militära medel. Väst måste vakna upp och se till att dess miljardbistånd till Pakistan inte används av militären för att tillverka atombomber eller mörda minoritetsgrupper!

Stockholm 2010-01-13

M. Baloch

Baloch Community - Sweden

Kontakt: http://baloch-community-sweden.blogspot.com/
baloch.community.se@gmail.com
baloch_community@yhoo.com

Kopia till:
- Svenska regeringen och utrikesministern Carl Bildt
- FN:s kommission för mänskliga rättigheter
- Amnesty International
- Internationella Röda korset
- Läkare utan gränser
- Reportrar utan gränser
- Olof Palme International Center

--------------------------------------------------------------

Länkar till ovanstående nämnda fallen:
1. Remembering Akbar Bugti

http://www.dawn.com/wps/wcm/connect/dawn-content-library/dawn/news/pakistan/provinces/16-remembering-akbar-bugti-hs-04

2. Jan Mohammad Dashti en balochisk författare och politiker är skjuten av den fruktade Pakistanska militära underrättelsetjänsten ISI

http://baloch-community-sweden.blogspot.com/2009/05/jan-mohammad-dashti-en-balochisk.html

http://www.ifex.org/pakistan/2009/02/25/newspaper_owner_and_writer_jan/

3. Tre politiska aktivister mördades kallblodigt av den fruktade Pakistanska underrättelsetjänsten ISI

http://baloch-community-sweden.blogspot.com/2009/05/tre-politiska-aktivister-mordades.html

4. Police confirm they are holding missing Baloch journalist in custody

http://www.ifex.org/pakistan/2009/12/21/shaheen_arrested/

No comments:

Post a Comment