Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

آغازی بر هنر نویسندگی در بلوچستان

آنچه که علاقمندان به تاریخ و تمدن و فرهنگ این مرز و بوم را امیدوار ساخته گرایش جوانان به نوشتن است و اگر این جرقه تدام یابد می توان دوره کنونی را آغازی بر هنر نویسندگی در بلوچستان قلمداد نمود.تاریخی که بخشی از آن در سینه گذشتگانمان به خاک سپرده شد و بخشی دیگر نیزهمچنان در سینه ها محفوظ مانده و اگر به موقع سراغی از آن نگیریم شاید برای همیشه دیر شود و آیندگان ما را به کم کاری مهتم نمایند

آغازی بر هنر نویسندگی در بلوچستان

سه شنبه 24 آبان 1390
روزدرآ:بشر از قرن ها پیش با ترسیم اشکال مختلفی بر روی سنگ و سفال لذت نوشتن را به نوعی تجربه کرد و این پیش مقدمه ای شد جهت شکل گیری رسم الخط های مختلف و تاریخ مکتوب ملل و فرهنگ ها تا بتوانند اندیشه و افکار خود را از این طریق مصور و مکتوب نمایند.
ترس انسان از فراموشی و نیاز آنها به ثبت وقایع مهمترین محرکی بود که بشر را دست به قلم نشاند تا به یاری نوشتن از زوال تاریخ و فرهنگ و تمدن جلوگیری نماید.
باید اذعان نمود که پیشینه شکل گیری تاریخ مکتوب در میان مردم بلوچ نسبت به سایر اقوام ایرانی از عمر کوتاه تری برخوردار بوده است و محدود بودن منابع و اطلاعات مکتوب خلاء است که در حال حاضر با توجه به پیشرفت سطح علم و دانش نیاز جامعه بلوچ را به این مهم دوچندان نموده است.
یکی از مهمترین علل فقدان کتابت و تاریخ مکتوب پیشینیان بلوچستان بی بهره ماندن آنها از موهبت سواد و بی مهری با این امر است که تاریخ و فرهنگ ما را با فقر کتابت مواجه ساخته و همچنان آنرا بکر و دست نخورده باقی گذاشته است.
با این اوصاف می طلبد روشنفکران و نویسندگان بلوچ به یاری تاریخ و فرهنگ خود شتافته تا با تراوش اندیشه ها مانع تدفین وقایع تاریخی گذشتگان و معاصر خود گردند.
تاریخی که بخشی از آن در سینه گذشتگانمان به خاک سپرده شد و بخشی دیگر نیزهمچنان در سینه ها محفوظ مانده و اگر به موقع سراغی از آن نگیریم شاید برای همیشه دیر شود و آیندگان ما را به کم کاری مهتم نمایند.
پس وظیفه همه نخبگان،روشنفکران،نویسندگان و جامعه دانشگاهی بلوچ امروز خطیر تر از قبل گشته و اگر کاستی و کم تحرکی در این زمینه رخ دهد هیچ وقت خسارات را نمی تواند جبران نمود و اگر این سهل انگاری تداوم یابد همانطور که ما گذشتگانمان را متهم به کم کاری می کنیم حال انگشت اتهام آیندگان به سوی نسل ما نشانه خواهد رفت که چرا با وجود سطح سواد و گسترش فرهنگ علم و دانش مرتکب چنین رخوتی شده اید؟ براستی شاید ما کم کاری گذشتگانمان را در آن برهه زمانی بپذیریم اما این سستی در عصر کنونی و وضعیت فعلی قابل پذیرش نیست.
اگر ما به نسبت جمعیت خود محاسبه ای سرانگشتی از نویسندگان بلوچ داشته باشیم در می یابیم که همچنان از قافله سایر اقوام در این گروه عقب مانده ایم و در گرد و غبار ناشی از سرعت آن دچار ضعف دید و نوعی سردرگمی شده و باید برای رساندن خویش به این گروه آذوقه جمع آوری نماییم و در کنار آن به سرعت و تعداد انگشت شمارخود نیز بیفزایم.
البته تنها سرعت ملاک نیست و باید در کنار سرعت از وجود فرصتها ودقتها نیز بهره جسته تا با صحت و سلامت به سرمنزل گاه مقصد برسیم و خداییی ناکرده در در پستی و بلندی های مسیر گرفتار نشویم.

اما آنچه که علاقمندان به تاریخ و تمدن و فرهنگ این مرز و بوم را امیدوار ساخته گرایش جوانان به نوشتن است و اگر این جرقه تدام یابد می توان دوره کنونی را آغازی بر هنر نویسندگی در بلوچستان قلمداد نمود.

http://roozdara.mihanblog.com/post/149

No comments:

Post a Comment