غارت منابع و معادن بلوچستانِ اشغالـی نقض قوانين جهانی و برخلاف موازين بين المللی است. قسمت سوم
در اين بخش از مقالـه در مـورد ذخايــر و معادن فعال زغال سنگ بلوچستان می نويسـم. معادنــی که مستقيما بوسيله حکـام ضدبشـراسلام آبـاد و شرکتهـای خصوصـی متعلــق به پنجابيهــا با حضـور سربازان ارتش سرکوبگــر پاکستان در چمالنگ غارت می شـونــد.
در اين بخش از مقالـه در مـورد ذخايــر و معادن فعال زغال سنگ بلوچستان می نويسـم. معادنــی که مستقيما بوسيله حکـام ضدبشـراسلام آبـاد و شرکتهـای خصوصـی متعلــق به پنجابيهــا با حضـور سربازان ارتش سرکوبگــر پاکستان در چمالنگ غارت می شـونــد.
چمالنگ در شمال شرقــی بلوچستان پهناور درمنطقه لورالايی واقع شده است. باتوجه به اهميت بالای اقتصادی زغال سنگ چمالنگ برای کشور بی اساس پاکستان ارتش خونخوار پنجاب هر روز در بلوچستان جنايت می آفريند. منطقه لورالايی يکی از جبهه های جنگ سرمچاران بلوچ بر عليه ارتش پنجاب بوده است.
شديدترين جنگهای استقلال طلبانه دراواسط دهه هفتاد ميلادی در آنجا بوقوع پيوست. ارتش پاکستان با همکاری ارتش ايران دهها هزار از مردم بيگناه بلوچ را به خاک و خون کشيدند و صدها هزار نفر را به پناهندگی در پنجاب، سند، پشتونستان و مناطق ديگر بلوچستان واداشتند. بعد ازمهـاجــرت هزاران بلوچ از لورالايی و کوهلو پنجابيها و پشتونها بدانجا کوچ داده شدند تا مردم بلوچ را در آن منطقه زرخيزدر اقليت قرار دهند. با وجود اين همچنان حدود ۴۰% جمعيت آنجا را مردم بلوچ تشکيل می دهند.
چمالنگ، لورالايی و کوهلــو شاهـد جنگی خونين و ۳۴ ساله بين مردم بلوچ و قبيله لــونـی پختون ها نيز بوده اند. جنگی که آتش خانمان سوز آن بوسيله ژنرالهای پنجابی و حکام اسلام آباد بر افروخته شد تا خود را در معادن زغال سنگ چمالنگ شريک کنند. در نهايت در ماه دسامبر سال ۲۰۰۶ بين پختونها و بخشی از قبايل بلوچها قرارداد صلحی امضا شد کـه جزئيات آن بدليل چگونگی تقسيم ذخاير ومعادن زغال سنگ در چمالنگ بوسيله ژنرالهای ارتـش و حکام اسـلام آباد همچنان مخفـی نگه داشته شده است. در نتيجه جنگ قبيله ای بين لونی هــا و مـری هــا ژنرالهای پنجابی و حکام اسلام آباد موفق شدنـد تا بـا زور و تزويـرخود را درمعادن زغال سنگ چمالنگ سهيم کنند.
در ضمن ارتش ضدبشرپاکستان موفق شد تا در بين خود بلوچها اختلافی عميق بوجود آورد و بدين ترتيب بازهم ژنرالهای پنجابی با سياست « تفـرقــه بيانداز و حکومت کن » روی خود را از زغال سنگ چمالنگ سياهتر کردند. در نتيجـه تفرقه افکنـی حکام اسلام آباد بين بلوچها بخشی از قبيله مری ساکن لورالايی و کوهلوبه به رهبری آقای ميرهزارخان بجارانی از قبيله خـود جدا شده اند که هم اکنـون در استخراج زغال سنگ چمالنگ با ژنرالهای پنجابی و حکـام چپاولگـراسلام آباد سهيــم هستنـــد.
ذخایر بزرگ زغال سنگ در بلوچستان
انگليسيـها ادعــا دارند که ذخایر بزرگ زغال سنگ بلوچستان در منطقـه کوهستانی چمالنــگ درلورالايی برای اولین بار در سال ۱۸۸۵ توسط ارتش بریتانیا کشف شد.
ذخایر زغال سنگ در شمال شرقی بلوچستان درمناطــق دگـاری، مـَـچ ، همــانی، زيــارت و لورالايــی ( در چمالنگ ) بيش ازدويست و هشتاد و پنج ميليــون تـن ( ۲۸۵۰۰۰۰۰۰ تن) برآورد شده اسـت. ذخاير و معادن زغال سنگ بلـوچستان از نظروزن و حجم رتبه اول را بر روی کره زمين دارند. فقط در چمالنگ ذخاير و معادن فعــال زغال سنگ تقريبا یک هزار وچهارصـد ( ۱۴۰۰ ) کيلومتر مربـع وسعــت دارنــد.
زغال سنگ بلوچستان در توليد الکتريسيته به ويژه در ايالت پنجـاب، آجرپزی و توليد فولاد ارزانترين و مهمترين آلترناتيو منبع انرژی برای شرکتهای چپاولگر خصوصی و صنايع پاکستان است. بـر اساس محاسبات موجـود وبا توجه به آماردستگاه تبليغی ارتش پاکستان زغال سنگ چمالنگ سالانه بيش از چهار و نيـم ميليـارد دلار( ۰۰۰ ۰۰۰ ۵۰۰ ۴ دلار) در آمـد مستقيم برای حکام غارتگر اسـلام آباد دارد. می توان به يقيـن گفت که بدون زغال سنگ و گازطبيعـی بلوچستان، اقتصاد ورشکسته پاکستان حتی يک روز هـم قادر به ادامــه حيـات نخواهد بود.
اگرچه دهها سال است که زغال سنگ چمالنگ با حمايت مستقيم ارتش پاکستان غارت می شود اما استخراج سيستماتيک زغال سنگ مرغوب و سرقت آشکار در چمالنگ که بخشی قابل توجه از سرمايه های ملی بلوچستان است دراوايل سال ۲۰۰۷ ميلادی شروع شد.
بر اساس آمار و ارقام سايت ارتش پاکستان تقريبا ۲۰۰۰ تــن زغال سنگ از چمالنگ هر روز به تاراج می رود . آنهم زير نظارت و حراست مستقيم ارتش خونخوار و سيه روی پنجاب.
علاوه بر غارت بيرحمانه زغال سنگ در چمالنگ دهها هزار کارگر معادن به بدترين شيوه ممکن استثمار می شوند. کارگران بلـوچ که عمدتا از قبيله مــری هستنــد بدون حداقل امکانات ايمنی، با تحقير و دستمزد بخورو نميری به کار گماشته می شوند.
از مقدار دقيق زغال سنگ غارت شده در بلوچستان آمار مستقل و دقيقی در دست نيست. طبق شواهد موجود و منابع مردمی روزانه بين ۲۵۰ تا ۳۰۰ کاميون از چمالنگ بار گيری کرده و به مقاصد مختلف در پاکستان و چين روانه می شوند. در آمد حاصل از فروش زغال سنگ بلوچستان به جيب های گشاد حکام اسلام آباد ، مهاجرين نو کيسه هندی و حسابهای پرنشدنی ژنرالهای پنجابی سرازير است. سهم بسيار اندکی به نخست وزير ايالتی بلوچستان و استاندار بلوچستان نيز داده می شود. مبلغی ناچيز هم به قبيله لــونی پختون و مير هزار خان بجارانی مری پرداخت می شود تا همچنان در تاراج سرمايه های ملی بلوچستان دستيار و هم پيمان ارتش جنايتکار پنجاب باشند.
معادن غنی و ذخاير زغال سنـگ در لورالايی بخشی از سرمايه ملی متعلق به ملت بلوچ است. نه ارث پدری ژنرالهای پنجابی و مهاجرين هندی است و نه مهريه مادری حکام اسلام آباد. مردم ستمديـده بلـوچ و نمايندگان واقعی اش هرگزاجازه نداده وهيچ قراردادی برای استخراج معادن چمالنگ امضا نکرده اند. به همين دليل است که فرزندان بلوچستلن بطرق مختلف ندا سرمی دهند که غارت و چپاول داراييهای ملی بلوچستان غير قانونی است و جرمی نابخشودنی به حساب می آيد.
سرزمين بلوچستان وطن ملـت بلوچ است. منابع غنی، معادن با ارزش و آنچه در بلوچستان يافت می شود بر اساس قوانين جهانی و موازين بين المللی متعلق به ملت بلــوچ است. معادن زغال سنـگ چمالنگ سرمايه ملی و جزيـی از دارايی های مشترک ملت بلوچ است.
پروشـت ءُ پـروش باتنـت ايـران ءُ پاکستـان
آزات ءُ آبــاد بــات گنجيــــں بلوچستـــــــان
محمــد کريــم بلــوچ
مــارچ ۲۰۱۱
بــرای اطـلاع بيشتـر از ذخايـر ومعـادن زغـال سنـگ بلوچستـان می توانيـد به لينکهــای زيــر مراجعـه کنيــد:
http://www.balochistan.gov.pk/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=73
http://www.syedfazlehaider.com/2007/12/10/demand-for-balochistan-coal/
http://forum.pakistanidefence.com/lofiversion/index.php/t64648.html
http://www.dawn.com/2007/03/09/nat11.htm
http://pakistantimes.net/2006/12/14/national4.htm
http://www.thebalochhal.com/2010/03/editorial-rental-power-projects-for/
http://www.moip.gov.pk/
http://www.balochunity.org/economy/231/
http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2010%5C07%5C06%5Cstory_6-7-2010_pg7_21
http://pakistantimes.net/2006/12/14/national4.htm
Source:
http://www.zrombesh.org/Farsi/karim2011mar07.htm
No comments:
Post a Comment