دبى - العربيه.نت
امروز چهارشنبه 3-8-2011 احمد شهيد وزير امور خارجه سابق مالديو كه به عنوان گزارشگر ويژه پرونده حقوق بشر در ايران از سوى سازمان ملل متحد انتخاب شده است از تهران خواست با وى همكارى كاملى داشته باشد تا او بتواند ماموريت بين المللى خويش را به نحو احسن انجام دهد.
اين مسئول بين المللى با صدور بيانيه اى در نخستين روز ماموريتش در بررسى پرونده حقوق بشرى ايران، ابراز اميدوارى كرد كه اين ماموريت "فرصتى باشد براى پرداختن صحيح به موضوعى بحث انگيز و نگران كننده". وى افزود: به مقامات تهران اطلاع داده ام كه مايل به ديدار از ايران در اولين فرصت ممكن هستم تا به ماموريتم در زمينه حقوق بشر عمل كنم.
شهيد على بر ضرورت بكارگيرى تمامى تلاشها جهت كمك به مسئولان ايرانى در امر رعايت حقوق بشر و انجام تعهدات بين المللى از سوى آنان تاكيد كرد. وى همچنين هدف ديگر ماموريت و تلاش خود را پرداختن به شكايت هاى اشخاص و جرياناتى دانست كه به گفته او معتقدند مورد ظلم واقع شده و حقوق آنان پايمال گشته است.
گزارشگر ويژه ملل متحد در پرونده حقوق بشر ايران خاطر نشان ساخت كه تمايل دارد پيش از اجلاس آتى جمعيت عمومى سازمان ملل در نيويورك، با نمايندگان دولت ايران در ژنو ديدار كند تا بتواند زمينه را براى همكاريهاى دو طرف طى ماههاى آينده فراهم سازد.
يادآور مى شود پس از قطع همكارى ايران در سال 2002 با شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد در تهيه چنين گزارشهايى، اين شورا در ماه مارس گذشته گزارشگر ويژه جديد خود را براى اوضاع حقوق بشر در ايران برگزيد. اين شورا رسماً از به قهقرا رفتن و خشن تر شدن اين اوضاع ابراز نگرانى كرد. شوراى بين المللى مذكور همچنين از اينكه تهران پاسخ مثبت به تقاضاهاى بين المللى در زمينه حقوق بشر نداده و با شفافيت در اين امر همكارى نمى كند ابراز تاسف نمود.
تهران در سال 2002 از تجديد ويزاى گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل براى ديدار از ايران خوددارى كرد و پس از آن نيز به ساير نمايندگان منتخب شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد رواديد نداد.
از سوى ديگر بعضى از مخالفان دولت ايران از وجود "مدارك و شاهدان كافى" در خارج از ايران مى گويند و معتقدند كه "هزاران ايرانى مهاجر پس از حوادث انتخابات" مى توانند شهادتها و اطلاعات و مدارك خود را عليه دولت ارايه كنند".
"هادی قائمی" هماهنگ کننده کمپین بین المللی حقوق بشر برای ایران آن گونه كه مهدى تاجيك در وبگاه جرس نقل كرده است در اين زمينه مى گويد: "مسلما به لحاظ متدولوزیک مهم است که ایشان با حضور در ایران گزارش خود را تهیه کند اما همان طور که می دانید طی 2 سال گذشته هزاران نفر از قربانیان نقض حقوق بشر ناگزیر به ترک کشور شده اند و روایت های دست اولی از شیوه های سرکوب حکومتی دارند که می توانند در اختیار آقای شهید قرار دهند. آنها شاهدان و روایان عینی سرکوب های حکومتی هستند و استنادهایشان برای گزارشگر حقوق بشر مهم و معتبر خواهد بود".
http://www.alarabiya.net/articles/2011/08/03/160709.html
No comments:
Post a Comment