نمایندگان اهل سنت در مجلس از رئیس جمهور خواستند برای برگزاری مراسم نماز عید فطر در تهران ممانعتی ایجاد نشود. نمایندگان کردستان، ترکمنصحرا و سیستان و بلوچستان این درخواست را با ارسال نامهای به احمدینژاد طرح کردند.
"مجمع نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی" در روز شنبه، پنجم شهریور با نوشتن نامهای از احمدینژاد درخواست کردند به پیروان اهل سنت در تهران که تعدادشان بیش از یک میلیون نفر برآورد میشود، اجازهی برگزاری نماز عید فطر داده شود.
در آستانهی عید فطر امسال مسئولین استان تهران در پی ابلاغیهای برگزاری نماز عید فطر اهل سنت در این استان را ممنوع کردند. نمایندگان سنی مجلس از احمدی نژاد خواستند "تا مسئلهی مذکور را پیگیری نموده و دستور مساعدت را به مسئولین ذیربط در استان تهران صادر نماید".
رونوشت متن نامهی نمایندگان اهل سنت در مجلس به دبیر "مجمع تقریب مذاهب"، "مشاور رئیس جمهور در امور اهل سنت" و همچنین به "هیات امنای نمازخانهی غرب تهران (صادقیه)" ارسال شده است.
"احضار رهبران اهل سنت در تهران به پلیس امنیت"
بر اساس گزارش "سایت رسمی جماعت دعوت و اصلاح ایران" هیات امنای اهل سنت غرب تهران (صادقیه) امسال رسما ابلاغیهی ممنوعیت برگزاری نمازعید فطر را دریافت کردند. بدنبال آن هیات امنای نمازخانهی غرب تهران از نمایندگان اهل سنت در مجلس درخواست کردند که به این مشکل آنها رسیدگی کنند.
در بخشی از این نامه آمده است: «سال گذشته بدعت جدیدی تحت عنوان ممانعت از برگزاری نمازعید اهل سنت توسط مسئولین استان تهران بنیان گذاشته شد. امسال نیز متاسفانه هیأت امنا به پلیس امنیت احضار و مراتب ممنوعیت مجددا به آنان ابلاغ گردید».
در بخش دیگری از این نامه اشاره میشود که شهروندان اهل سنت در تهران از مسجدی برخودار نیستند و با راهاندازی نمازخانههای اجارهای در سالهای گذشته آن را جبران کردهاند.
چرا نمایندگان اهل سنت نامه نوشتند؟
حسن امینی، حاکم شرع مردمی استان کردستان در گفتگو با دویچه وله توضیح میدهد که نمایندگان وابسته به پیروان اهل سنت در مجلس برای نخستین بار چنین "اعتراضی" میکنند. وی ضمن انتقاد از عملکرد این نمایندگان خاطرنشان میکند: «نمایندگان ما متاسفانه تابحال کمتر وارد اینگونه مسائل شدند و دراین باره صحبت کردند. من این اقدام را اما به فال نیک میگیرم».
حسن امینی در ادامه اشاره میکند: «طبق قانون، اهل سنت حق دارند مراسم مذهبی خود را اجرا کنند. در تهران جمعیت قابل توجهی از پیراوان اهل سنت زندگی میکنند. این یک تقاضای بسیار ساده و ابتدایی است و نمایندگان هم با درخواست هیات امنای صادقیه موافقت کردند و به رئیس جمهور نامه نوشتند».
"گفتگو با مقامهای ایران شاید موثر باشد!"
در عین حال منابع خبری اهل سنت در ایران گزار ش دادند که ممنوعیت نمازخانهها فقط مربوط به تهران نمیشود و در دیگر شهرهای ایران از جمله در اصفهان، شیراز، کرج و مشهد نیز اتفاق اقتاده است. رهبران دینی اهل سنت این مشکل را تاکنون بارها با مقامهای ایران از جمله رئیس جمهور مطرح کردهاند.
حسن امینی که پیش از این در دیدار با رئیس جمهور ایران مشکلات اهل سنت را مطرح کرده، به دویچه وله در اینباره میگوید: «یک بار با رئیس جمهور نشست داشتیم. ایشان قول مساعد دادند که به مشکلات رسیدگی کنند. شاید اقدامی هم شده باشد چون فشار آورده بودند بر حوزهها و علوم دینی حتما برای حکومت کار بکنند. پس از این نشست گرچه بخشنامهای مبنی بر عدم دخالت دولت صادر نشد، اما فشارها برحوزههای علوم دینی کردستان، سیستان و بلوچستان و همچنین شمال کشور که مستقل ماندهاند و تحت نظارت دولت نیستند، کاهش یافت و شاید بشود گفت که این نشست تاثیر داشته است».
نمازخانهها به اشتباه تحت عنوان مسجد معرفی شدند
احمد اسماعیلی سخنگوی "شورای مرکزی سنت" یک گروه وابسته به اهل سنت ایران، به دویچه وله میگوید، تصمیم به بستن نمازخانههای اهل سنت در تهران از سوی مقامهای بلندپایه کشور اتخاذ شده است. وی دلیل میآورد که شهردار نمیتواند نمازخانهای را که بیش از دو هزار نفر نمازگزار دارد، تعطیل کند.
احمد اسماعیلی اشاره میکند که مسئولین "دعوت اصلاح"، گروه مربوط به اهل سنت در تهران، اشتباه کردند و نمازخانههای خود را به عنوان مسجد معرفی کردهاند. وی در این رابطه چنین توضیح میدهد: «آنها نمازخانههای کوچک پنجاه نفری، دویست نفری و یا بیشتر را هم به عنوان مسجد معرفی کردند. این اشتباه آنها سبب شد که حکومت رسما به آنها ابلاغ کند که نمازخانهها را ببندند».
این کارشناس امور دینی اهل سنت در ایران اما میگوید: «ماه رمضان فرصتی بود شاید تجدید نظری بشود و از تعطیلی نمازخانههای اهل سنت جلوگیری شود به دلیل احترام به این ماه، اما متاسفانه مسئولین حکومتی نه تنها همکاری نکردند، بلکه تهدید هم کردند».
برگزاری نماز در پارکهای تهران انجام خواهد گرفت!
با توجه به ممنوعیت نمازخانههای اهل سنت در تهران، یک منبع اهل سنت که از ذکر نامش خودداری کرد، به دویچه وله گفت که ادامهی روند ممنوعیت فعالیت نمازخانهها، آنها را مجبور میکند که در آینده در پارکهای مختلف تهران نماز دستهجمعی برگزارکنند. بنابه گفتهی او بویژه پس از بسته شدن نمازخانهی صادقیه گروههایی از نمازگزاران تصمیم گرفتهاند که نمازهای جمعه را در پارکهای تهران برگزارکنند.
احمد اسماعیلی سخنگوی شورای مرکزی سنت هم میگوید، این اقدام پیروان اهل سنت در تهران به دلیل اعتراض به سیاست کنونی دولت در قبال اهل سنت است. این کارشناس امور دینی اهل سنت در عین حال تاکید میکند که این اقدام را میتوان "راه حل ممکن و فعلی" هم تلقی کرد.
روز چهارشنبه نهم شهریور رسما در کشور عید فطر اعلام شده است و مقامهای کشور و از جمله رئیس جمهور تاکنون به نامهی "مجمع نمایندگان اهل سنت" مبنی بر آزادی برگزاری مراسم نماز عید فطر برای اهل سنت در تهران پاسخی ندادهاند.
طاهر شیرمحمدی
تحریریه: عباس کوشک جلالی
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15350993,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment