Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

ديدار اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر محمود احمدي نژاد (سمت چپ)

 با ملك عبدالله دوم پادشاه اردن براي دعوت او به ايران

ملك عبدالله دوم در دوره رياست جمهوري محمد خاتمي به ايران سفر كرده بود¨

اعتراض منوچهر متكي (نفر ايستاده در عكس) به حضور اسفنديار رحيم مشايي (نفر اول از راست) در اردن و دعوت از پادشاه اين كشور، به عزل او منجر شد


اعتراض نمايندگان مجلس به دعوت پادشاه اردن به ايران

چند تن از نمايندگان مجلس ايران، از دعوت ملك عبدلله دوم، پادشاه اردن به اين كشور براى حضور در جشن نوروز انتقاد كرده اند.
احمد توكلى و عليرضا زاكاني از نمايندگان تهران و حشمت الله فلاحت پيشه نماينده اسلام آباد غرب كه از احتمال حضور پادشاه اردن در ايران انتقاد كرده اند، مى گويند اين دعوت با تحولات منطقه همخوانى ندارد.
اشاره اين دو نماينده مجلس به بالا گرفتن اعتراض شهروندان اردنى به وضعيت سياسى و اجتماعى كشورشان است كه در پى تحولات در تونس و مصر به وقوع پيوسته است.
احمد توكلى كه رئيس دفتر پژوهش هاى مجلس نيز هست گفته "اين روزها مردم اردن كه اكثريتشان را فلسطينيان تشكيل مى‌دهند، دست به تظاهرات زده‌اند، در اين شرايط چه دليلى دارد كه يك دست‌نشانده سازمان جاسوسى آمريكا كه مورد مخالفت مردمش است به بهانه نوروز به ايران دعوت شود."
آقاى توكلى اين دعوت را غيرانقلابى خوانده و حشمت الله فلاحت پيشه نيز خواستار دعوت از "نماينده واقعى مردم اردن" به ايران شده است.

ملك عبدالله دوم پادشاه اردن، چند ماه پيش از سوى محمود احمدى نژاد براى شركت در جشن نوروز كه قرار است در منطقه باستانى تخت جمشيد در نزديكى شيراز برگزار شود، به ايران دعوت شده است.
برخي از منابع خبري در ايران از جمله عليرضا زاكاني ديگر نماينده مجلس اين كشور مي گويند كه پادشاه اردن براي سفر به ايران اعلام آمادگي كرده است.
در صورتي كه اين سفر انجام شود، دومين ديدار ملك عبدالله دوم از ايران است. در دوره رياست جمهوري محمد خاتمي و تنش زدايي از سياست خارجي ايران با كشورهاي عربي، ملك عبدلله دوم كه تازه به سلطنت رسيده بود به دعوت رئيس جمهور وقت ايران از اين كشور ديدار كرد.
اين ديدار روابط دو كشور را بهبود بخشيد اما پس از آنكه ملك عبدلله نسبت به تشكيل "هلال شيعي" و بهره برداري ايران از آن هشدار داد، روابط دو كشور دوباره رو به سردي گذاشت.
محمدرضا پهلوي و شاه حسين (پادشاه فقيد اردن) روابط دوستانه اي با يكديگر داشته اند، وقوع انقلاب اسلامي در ايران روابط دو كشور را سرد كرد اما مناسبات سياسي ايران و اردن طي سه دهه گذشته برقرار مانده است.
پيام دعوت آقاى احمدى نژاد را اسفنديار رحيم مشايى رئيس دفتر او در جريان سفر به امان پايتخت اردن تسليم پادشاه اين كشور كرده بود.
اين سفر در زمان خود باعث بروز ناخرسندى منوچهر متكى وزير امور خارجه وقت ايران شد.
دعوت پر واكنش
برخى از منابع خبرى ايرانى اطلاع داده بودند كه آقاى متكى با انتقاد از حذف وزارت امور خارجه ايران از برخى از تحركات بين المللى دولت اين كشور، از سفير ايران در اردن خواسته بود، نارضايتى وزارت امور خارجه را از سفر آقاى رحيم مشايى به اردن نشان دهد.
همزمان با انجام اين سفر، منوچهر متكى كه در ماموريت ديپلماتيك ديگرى در سنگال در حال ديدار با مقامات اى كشور و ابلاغ پيام آقاى احمدى نژاد به رئيس جمهور سنگال بود، از سمت خود عزل شد.
نحوه عزل آقاى متكى از سوى محمود احمدى نژاد انتقاد هاى داخلى بسيارى برانگيخت و دولت سنگال نيز در اعتراض به عزل وزير خارجه ايران در آستانه ملاقات با رئيس جمهورى اين كشور، سفير خود را از تهران فرخواند كه بعدا با ميانجيگرى تركيه به ايران بازگشت.
هرچند دعوت از پادشاه اردن براى سفر به ايران از مراحل ابتدايى آن خبرساز بوده و واكنش هاى متعددى را در پى داشته است اما مقام هاى دولتى ايران نسبت به احتمال لغو اين دعوت، واكنشى از خود نشان نداده اند.
دولت ايران اعلام كرده است كه از ۲۰ رئيس جمهور و پادشاه براى شركت در جشن نوروز در تخت جمشيد دعوت كرده كه تاكنون ۱۲ شخصيت بلندپايه به اين دعوت جواب مثبت داده اند.

از زمان ثبت جشن نوروز در رديف ميراث معنوى جهانى در سازمان ملل متحد، كه يك سال پيش انجام شد، دولت ايران تلاش كرده تا پيشتاز برگزارى اين جشن به شكل منطقه اى و جهانى باشد.
در سال دوم رياست جمهورى محمد خاتمى، دولت وى در صدد برگزارى جشن نوروز در تخت جمشيد برآمد اما برخلاف اعلام جزئيات اين جشن، آيت الله خامنه اى طى يك سخنرانى عمومى، با برگزارى جشن نوروز در تخت جمشيد مخالفت كرد و عملا مانع از برگزارى آن شد.
از زمان استقرار جمهورى اسلامى ، رهبران ايران ملى گرايى و هرگونه مظاهر آن را در تضاد با اسلامگرايى خوانده اند و با آن مبارزه كرده اند اما دولت محمود احمدى نژاد در سال هاى اخير گرايش كم سابقه اى به آيين هاى باستانى و ملى ايرانى نشان داده است.
برخى از مخالفان دولت و منتقدان آن برگزارى جشن نوروز را در تخت جمشيد با حضور رهبران كشورهاى مختلف، يادآور جشن هاى گراميداشت ۲هزار و پانصدمين سالگرد شاهنشاهى ايران توصيف مى كنند كه در اواخر دوران حكومت پهلوى در تخت جمشيد برگزار شد.






No comments:

Post a Comment