Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

محدودیت سفر دیپلمات‌های آمریکائی به پاکستان

هواپیماهای بدون خلبان آمریکائی بار دیگر با پرتاب موشک در وزیرستان سبب قتل ۴ پاکستانی شدند. همزمان اعلام شد که دولت پاکستان محدودیت‌هائی برای سفر دیپلمات‌های آمریکائی به این کشور تعیین کرده است.



ظرف دو هفته گذشته این دومین بار است که هواپیماهای بدون خلبان آمریکائی مناطق مرزی افغانستان و پاکستان را مورد حمله قرار می‌دهند. در حمله اخیر، یک هواپیمای بدون خلبان به سوی یک خودرو در ۱۵ کیلومتری شهر "وانا" دو موشک پرتاب کرد و سبب قتل ۴ پاکستانی شد. وانا بزرگترین شهر وزیرستان جنوبی است. که بیشتر ساکنان آن را قبایل پشتون تشکیل می‌دهند و دولت پاکستان بر آن کنترل چندانی ندارد.

اواسط ماه ژوئیه نیز، هواپیماهای بدون خلبان آمریکا با پرتاب موشک به سوی مناطق مرزی افغانستان و پاکستان ۶ نفر را کشتند که گفته شد جزو شورشیان بوده‌اند. دولت پاکستان تاکنون بدون آن که اقدامی عملی برای جلوگیری از عملیات هواپیماهای بدون خلبان آمریکا انجام دهد، مخالفت خود را با آن اعلام کرده است. مقامات دولتی پاکستان معتقدند که عملیات این هواپیماها، جان غیرنظامیان پاکستانی را نیز به خطر می‌اندازد.


مناسبات تیره پاکستان و آمریکا


مناسبات سیاسی پاکستان و آمریکا از زمان کشته شدن اسامه بن‌لادن به دست کماندوهای آمریکائی رو به تیرگی نهاده است. زیرا آمریکا بدون اطلاع دولت پاکستان دست به این عملیات زد. طراحان عملیات، معتقد بودند که اسامه بن‌لادن در میان نیروهای امنیتی پاکستان طرفدارانی دارد که ممکن است او را فرار بدهند. در نتیجه نقشه خود را تا آخرین لحظه برای دولت پاکستان فاش نکردند. کماندوها، در آغاز ماه مه امسال، در ابیت‌اباد به ساختمانی که گفته می‌شد محل زندگی اسامه بن‌لادن و بخشی از خانواده وی بوده، حمله بردند و او را کشتند.همزمان با عملیات تازه هواپیمای بدون خلبان آمریکائی در وزیرستان، محافل دیپلماتیک اسلام آباد به خبرگزاری فرانسه گفتند که دولت پاکستان از روز آخر ژوئیه امسال برای سفر دیپلمات‌های آمریکائی به این کشور محدودیت‌هائی تعیین کرده است. منابع رسمی هنوز این خبر را تایید نکرده‌اند.


انفجار در کویته
امروز (دوشنبه اول اوت، ۱۰ مرداد) همچنین یک انفجار در بلوچستان پاکستان باعث مرگ دو کودک شد. به گزارش پلیس، انفجار در محل جمع‌آوری زباله‌ها در شهر کویته (در مرز ایران) اتفاق افتاد و دو کودک را که مشغول جست‌جو در میان زباله‌ها بودند کشت.هنوز روشن نیست که این انفجار تصادفی بوده و یا به وسیله گروه‌های تروریستی صورت گرفته است. بلوچستان پاکستان که با افغانستان و ایران هم مرز است، در سال‌های اخیر شاهد خشونت‌های زیاد بوده است. گرو‌ه‌های بنیادگرای اسلامی تاکنون مسبب این ناآرامی‌ها معرفی شده‌اند. در بلوچستان، تنش میان شیعیان و سنی‌ها نیز تاکنون قربانیان زیادی برجای گذاشته است.


JT/AJ

No comments:

Post a Comment