Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

يك مرجع تقليد: اعزام زنان ورزشكار به خارج از كشور مايه شرمساري است

آيت الله صافي گلپايگاني، از مراجع تقليد قم، در واكنشي تند به اعزام ورزشكاران زن به خارج از كشور گفت كه اعزام ورزشكاران زن مايه شرمساري است و بايد از آن جلوگيري كرد.

اين مرجع تقليد محافظه كار كه روز سه شنبه در ديدار با جمعي از اعضاي جامعه روحانيت مبارز شيراز سخن مي گفت، خواستار اجراي «اصل امر به معروف و نهي از منكر» با به گفته وي «زبان و شيوه مناسب» شد.

به گزاري خبرگزاري دانشجويان ايران، اين روحاني گفته كه «انجام معاصي و گناهان و بدحجابي ها در بروز مسئله خشكسالي تاثير زيادي دارد» و در ادامه افزوده است: «بايد به سوي خدا برويم و از ارتكاب گناهان و تظاهر به معاصي كه متاسفانه روز به روز در جامعه بيشتر مي سود، به شدت دوري كنيم.»

آيت الله صافي گلپايگاني ۹۱ ساله از چهره هاي مذهبي سنت گرا است و در دهه ۱۳۶۰ به مدت هشت سال دبيري شوراي نگهبان را بر عهده داشت.

وي پيشتر نيز از آنچه كه «بي توجهي» به وضعيت حجاب در ادارات خوانده بود انتقاد كرد و گفته بود: «وظيفه شرعي همه اين است كه با حجاب كامل در محل كار خود حاضر شوند و اگر حجاب را رعايت نكنند، عذر آنها را بخواهند و سازمان صدا و سيما در اين كار مهم بسيار مسئول است و اينجانب اين سازمان را مقصر مي‌دانم.»

بحث بر سر اعزام زنان ورزشكار ايراني به خارج از كشور در سال هاي اخير از انتقادهاي اصلي برخي از محافل تندروي جمهوري اسلامي به سازمان تربيت بدني بوده و با مخالفت هاي آنها روبرو شده است.

اواخر آبان ماه، يك عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم اعزام ورزشكاران زن به بازي هاي آسيايي گوانجو در چين را به باد انتقاد گرفت و گفت: «به صورت جدي از مسئولان ورزشي خواسته مي شود كه در مورد حضور بانوان در مسابقات جهاني تجديدنظر كنند.»

سيد محمد غروي افزوده بود: « مسابقات جهاني آميخته با يكسري لوازم و ملزومات است كه با ارزش‌هاي اسلامي ما سازگار نيست.»

آيت الله عباس كعبي، ديگر عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، نيز از پخش رقابت هاي زنان در بازي هاي آسيايي انتقاد كرد و آن را «تاسف برانگيز، عجيب و مايه تاثر و تكدر» خواند.

تلويزيون جمهوري اسلامي ايران همزمان با بازي هاي آسيايي چين تصاوير مربوط به مسابقات زنان ورزشكار را پخش كرد كه اوج آن مربوط به مسابقه هاي خديجه آزادپور، ووشوكار ايراني بود كه براي نخستين بار طلاي زنان را براي ايران به ارمغان آورد.

پيشتر نيز در جريان المپيك سال ۲۰۰۸ پكن، حجت الاسلام علم الهدي امام جمعه مشهد در خطبه هاي نماز جمعه، در واكنش به اعزام چند دختر ورزشكار به المپيك پكن و پرچمداري هما حسيني در مراسم افتتاحيه گفته بود: «اين موضوع جنگ با ارزش ها و آماده سازي مردم براي فرج امام زمان است، آيا مي فهميد چه مي كنيد؟»

در بازي هاي آسيايي چين كه ماه نوامبر برگزار شد، ۸۸ زن در كاروان ورزش ايران حاضر بودند كه يك ركورد در تاريخ ورزش اين كشور بعد از انقلاب بهمن ۵۷ محسوب مي شود.

تيم اعزامي ايران به بازي هاي آسيايي توانست بيش از ۲۰ نشان طلا را كسب كند و براي نخستين بار پس از انقلاب ركورد كسب مدال طلا از سوي ايران شكسته شد.

No comments:

Post a Comment