آقای حمیدی گفته که چهار نفر ضمن پناه دادن تروریست ها آنها را برای انجام عملیات راهنمایی کرده اند
ابراهیم حمیدی، رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان گفت که برای چهار متهم عملیات تروریستی روز تاسوعا درخواست حکم اعدام شده و یک عضو جندالله نیز پیش از عملیات انتحاری دستگیر شده است.
آقای حمیدی گفته که تحقیقات مقدماتی از چهار متهم پرونده تاسوعا به پایان رسیده و دادستان در کیفرخواست "تقاضای مجازات اعدام به اتهام محاربه" را کرده و پرونده را به مجتمع ویژه جرایم امنیتی دادگاه انقلاب زاهدان ارسال کرده است.
انفجار روز تاسوعا مصادف با 24 آذر (15 دسامبر)، در چابهار بیش از سی کشته و دهها زخمی برجای گذاشت و گروه موسوم به جنبش مقاومت مردمی ایران - جندالله - که هدف خود را احقاق حقوق اهالی سنی استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده، مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفت.
این گروه تصاویر دو نفر عامل بمب گذاری های انتحاری چابهار را در سایت اینترنتی خود منتشر کرد که جلیقه های انفجاری بر تن داشتند و از آنان به خاطر این "عملیات استشهادی" تقدیر به عمل آورد.
در پی این انفجارها، مقامات امنیتی ایران اعلام کردند که نه نفر را در ارتباط با بمب گذاری انتحاری چابهار بازداشت کرده اند.
آقای حمیدی گفته که این چهار نفر "افرادی هستند که به تروریسم کمک کرده و ضمن پناه دادن به آنها برای انجام عملیات نیز تروریست ها را راهنمایی کرده و وقوع این عملیات را برای آنها تسهیل کرده اند."
به گفته رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان، اتهام این افراد "عضویت در گروهک تروریستی است که عضویت در آن خود عنوان محاربه داشته و مجازات آن اعدام است و طبق قانون تا زمانی که مرکزیت گروهک های معاند پابرجاست، عضویت در آنها جنبه محاربه داشته و افراد به اتهام محاربه دستگیر می شوند."
آقای حمیدی گفته که پرونده روز تاسوعا در چابهار در مرحله تعیین وکیل است و دادگاه آن به صورت علنی برگزار خواهد شد.
انفجارهای انتحاری روز تاسوعا در چابهار از جمله معدودی انفجارهای انتحاری در ایران بوده و آقای حمیدی می گوید که یک نفر از اعضای گروه جندالله که برای انجام عملیات انتحاری وارد کشور شده بود شناسایی و دستگیر شده است.
پنج روز بعد از حادثه روز تاسوعا در چابهار یازده نفر به اتهام ارتباط با گروه جندالله و عملیات خشونت آمیز در شهر زاهدان اعدام شدند.
پس از انفجارهای انتحاری چابهار مقامات امنیتی از بازداشت نه نفر خبر دادند
اقدامات خشونت آمیز
استان سیستان و بلوچستان در سال های اخیر شاهد اقدامات خشونت آمیزی مانند بمب گذاری، حمله به ماموران دولتی، گروگانگیری و در مواردی کشتن گروگان ها بوده که عمدتا به گروه "جندالله" نسبت داده شده است.
جندالله خود را یک جنبش مدافع حقوق سنی های ساکن استان سیستان و بلوچستان معرفی می کند هر چند جمهوری اسلامی و چند کشور دیگر، از جمله ایالات متحده، آن را یک سازمان تروریستی می دانند.
مقامات قضایی و امنیتی استان سیستان و بلوچستان، در موارد متعدد از بازداشت، محاکمه و اعدام اعضا و افراد مرتبط با جندالله خبر داده اند.
حتی در مواردی، مقامات دولتی، کوتاه مدتی پس از وقوع عملیات خشونت آمیز، خبر از دستگیری افرادی در ارتباط با این عملیات داده و سپس گزارش هایی از اعتراف و مجازات این افراد منتشر کرده اند.
در ماه فوریه سال گذشته، مقامات امنیتی جمهوری اسلامی گفتند که عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، در عملیاتی پیچیده دستگیر شده است و پس از پخش چند فیلم از اعترافات او، در ماه ژوئن (خرداد) وی اعدام شد.
در آن زمان، مقامات قضایی و امنیتی استان سیستان و بلوچستان تاکید کردند که این گروه متلاشی و اعضای آن دستگیر و مجازات شده و یا خود را تسلیم کرده اند.
در پی انتشار خبر اعدام عبدالمالک ریگی، سایت اینترنتی جندالله با انتشار اطلاعیه ای تهدید کرد که به عملیات خشونت آمیز علیه جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد و انتقام اعدام رهبر سابق این گروه را خواهد گرفت.
این گروه از آن زمان به یک رشته حملات خشونت آمیز از جمله بمب گذاری های انتحاری دست زده که از آنها با عنوان "عملیات استشهادی" نام برده است.
No comments:
Post a Comment