یک مقام وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از مشاهده مواردی از بیماری تب خونریزی دهنده کنگو در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت علت بروز این بیماری را سروکار داشتن با دام های آلوده ذکر کرده است. به گفته محمد مهدی گویا، این بیماری از راه ورود دام قاچاق از مرزهای شرقی به داخل کشور شیوع می یابد و هرگاه کنترل بر قاچاق دام افزایش می یابد موارد این بیماری کمتر می شود.
به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، اکنون بیماری تب کریمه کنگو در استان سیستان و بلوچستان بومی شده است و وزارت بهداشت برای ریشه کنی این بیماری برنامه ای ندارد، بلکه تنها در صدد کنترل این بیماری است.
بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری دامی است که در دام ها عوارض ظاهری ندارد و موجب تلف شدن دام هم نمی شود. اما بر اثر گزش کنه یا تماس با دام یا انسان آلوده ، منتقل می شود. استان های مجاور مرزهای شرقی ایران مانند خراسان و سیستان و بلوچستان بیش از بقیه نقاط در معرض این بیماری قرار دارند.
بیماری ویروسی کریمه کنگو در انسان با تب شدید و خونریزی داخلی و پوستی همراه است و دست کم در ۳۰ درصد موارد به مرگ منجر می شود. این بیماری قابلیت همه گیری بالایی دارد.
No comments:
Post a Comment