صحنه ای از تظاهرات اعتراضی در تبریز
دبی – العربیه . نت
منابع محلی از تبریز گزارش می دهند به دنبال تظاهرات اعتراضی در تبریز در شمال غرب ایران این شهر امروز سه شنبه 3 – 8 – 2010 شاهد حضور چشمگیر نیروهای امنیتی بود.
بر اساس این گزارش ها اعتراض ها پس از آن آغاز شد که در بازی فوتبال بین تیم های پیروزی و تراکتورسازی تبریز در ورزشگاه آزادی تهران تعدادی از تماشاگران علیه مردم ترک شعارهای توهین آمیز سردادند که به واکنش متقابل هوادران تیم تبریزی مواجه شدند.
فدراسیون فوتبال ایران هوادران تیم های تراکتورسازی تبریز را به محرومیت از تماشای دیدار تیم خود در دو بازی خانگی و تماشاگران تیم پیروزی را نیز از حضور در یک بازی خانگی محروم کرده است.
به دنبال این اقدام وهمزمان با بازی بین تیم تراکتورسازی وراه آهن در ورزشگاه سهند تبریز هوادران این تیم در اعتراض به محرومیت از حضور در ورزشگاه و سردادن شعارهای اهانت آمیز در برخی مناطق تبریز تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس گزارش منابع محلی نیروهای امنیتی در بازار تبریز ، فلکه ساعت ، منطقه آبرسان و مقابل استانداری آذربایجان شرقی با تظاهرکنندگان درگیر شدند.
فرزاد صمدلی خبرنگار ترک در گفتگو با العربیه اعلام کرد این تظاهرات به دلیل حضور چشمگیر نیروهای مختلف امنیتی به شکل پراکنده در برخی مناطق تبریز برگزار شد و دهها نفر از معترضان نیز بازداشت شدند.
به گفته او " صداو سیمای دولتی که این بازی را به شکل مستقیم پخش می کرد از سانسور شعارهای توهین آمیز خودداری کرده واین موضوع دامنه واکنش ها را شدت بخشیده است."
وی تاکید کرد " این اعتراض ها در پی ادامه توهین ها به مردم ترک در بازی های مختلف فوتبال در کرمان ، مشهد وسپس در تهران شدت گرفت."
صمدلی گفت : " در این تظاهرات مردم شعارهایی در دفاع از آزادی ، هویت تاریخی وحق زبانی خود سردادند."
وی افزود " معترضان شعار می دادند : " همه بدانند که من ترک هستم " ، " زنده باد آذربایجان " ، ما خواهان دموکراسی هستیم و استبداد را محکوم می کنیم ، تدریس باید به زبان ترکی باشد."
مناطق ترک نشین در ایران پیش از این در سال 2006 در پی انتشار یک کاریکاتورتوهین آمیز در روزنامه ایران شاهد تظاهرات اعتراضی و درگیری با نیروهای امنیتی بود.
در پی شدت گرفتن اعتراضات مقامات قضایی روزنامه ایران را توقیف کرده و سردبیر و کاریکاتوریست این روزنامه را بازداشت کرده بودند.
در ایران قومیت های متعددی چون فارس ، ترک ، کرد ، عرب ، بلوچ ، ترکمن و ... به سرمی برند و طی سالهای گذشته اغلب این مناطق شاهد ناآرامی های قومی بوده است.
فعالان سیاسی در مناطق قومی ایران ، دولت را به محرم کردن آنها از تحصیل به زبان مادری ، تبعیض اقتصادی ، اجتماعی وسیاسی متهم می کنند.
No comments:
Post a Comment