Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

موسوی راجع به اعدام های 67: دولت نقشی و امكان دخالتى نداشته است

Doroghe mahzzz! Sage zard baradare shoghaale!!! Mosavi, Karubi va hamagi saraane jomhori islaami masole koshtaarhaaye dahe 60 hastand!


در حالى كه آخرين گزارشهاى رسيده حكايت از تعرض "لباس شخصى ها" يا ماموران مخفى حكومتى به مهدى كروبى دارند، بازتاب سخنان حساس موسوى در محافل سياسى تهران ابعاد گسترده ترى يافته است.

به گزارش خبرگزاريها، مهدى کروبى رئيس پيشين پارلمان ايران و يكى از رهبران معترضان اصلاح طلب كنونى روز پنجشنبه 5/8/2010، در مراسم ختمى درمسجدى در تهران هدف حمله افرادى از هواداران اخمدى نژاد قرار گرفت.

خبرگزارى فارس نزديک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامى ايران در اين باره نوشت: "برخى شرکت کنندگان خشمگين تلاش کردند از شرکت کروبى در مراسم جلوگيرى کنند که فايده نداشت و سپس به محافظان وى حمله کردند".

اين خبرگزارى افزود: محافظان چند بار مجبور به پرتاب گاز اشک آور شدند و حتى تير هوايى شليک کردند تا کروبى در پايان مراسم بتواند مراسم را ترک کند".

رئيس پيشين مجلس ايران که به يکى از چهره هاى مخالف محمود احمدى نژاد رئيس جمهور ايران تبديل شده است
و به صحت انتخاب دوباره احمدى نژاد در ژوئن 2009 معترض مى باشد، طى يك سال بعد از آن انتخابات بارها و به انحاء مختلف هدف حملات و ارعاب طرفداران دولت كنونى قرار گرفته است.

از سوى ديگر ميرحسين موسوى رهبر "جنبش سبز ايران" كه در آستانه روز خبرنگار با جمعی از مدیران مسئول، خبرنگاران و خانواده های روزنامه نگاران زندانى، دیدار و گفت و گو کرده ، به نكات مهمى در باره رويدادهاى سياسى ايران اشاره نموده است.

نخست وزير ايران در دوران جنگ با عراق (1980 تا 1988) به صراحت در اين ديدار گفت: "مسئله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود باید بررسی کرد و بعد هم دید آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ نقشی داشته است؟ آیا اصلا امکانی برای دخالت داشته است؟ آیا در احکام و اسناد، نامی از دولت وجود داشته است؟ دولت که نقشی در این مسئله نداشته است. خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته اند. اما برای مطرح کردن این مسائل با ذکر جزئیات، من هم محذوراتی دارم".

گفتنى است كه به اعتقاد اپوزيسيون ايران در تابستان و بويژه در مرداد ماه سال 1988 (1367 هجرى شمسى) هزاران نفر از زندانيان سياسى و مخالفان عقيدتى به يكباره و با محاكمات كوتاه روانه ديار نيستى شدند. اعدام هاى سراسرى در زمانى روى داد كه قطعنامه 598 مبنى بر لزوم پايان جنگ از سوى ايران با اكراه پذيرفته شده بود و بيم آن مى رفت كه اعتراض به نتايج جنگ فراگير شود.

وى در بخشى ديگر از سخنانش با اشاره به مقايسه حكومت جمهورى اسلامى با دوران خلافت امام اول شيعيان گفت: این حرف ها زده می شود که اگر روزی قتل عامی در زندان ها یا جاهای دیگر رخ داد، بگویند یک سابقه تاریخی در زندگی حضرت امیر (ع) دارد. کما اینکه می گویند چنین کاری در جنگ نهروان سابقه داشته است.

گزارش وبگاه کلمه وابسته به مهندس میرحسین موسوی ضمن اعلام اين خبر، از زبان موسوى در باره وضع كنونى روزنامه نگران در ايران نوشت: وجود تعداد زیاد روزنامه نگار در زندان هم تاسف انگیز است، هم خیلی با معناست ونشان می دهد گسترش آگاهی به ضرر عده خاصی است. تعدد روزنامه نگاران دربند، حقانیت راهی که جنبش سبز برگزیده است را نشان می دهد چرا که بخشی از قشر آگاه، روشن و حق طلب جامعه به دلیل مخالفت با رویش مجدد استبداد در زندان به سر می برند.

موسوى در اين ديدار ضمن تاكيد مجدد بر آزادى، اعتدال، اخلاق گرايى و حق طلبى گفته است: "ناگفته های زیادی از دوران دفاع مقدس وجود دارد".


No comments:

Post a Comment