Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

آیت الله خامنه ای " ولی جائر " خوانده شد --- بیانیه پنج روشنفکر وسیاستمدار ایرانی حامی جنبش سبز

عبدالکریم سروش، محسن کدیور، عطاالله مهاجرانی، عبدالعلی بازرگان و اکبر گنجی
دبی – العربیه نت

چند روز پس از صدور بیانیه میرحسین موسوی و طرح راهکارهایی برای خروج از بحران جاری در کشور پنج تن از روشنفکران وسیاستمداران ایرانی مقیم خارج از کشور با صدور بیانیه ای خواسته های جدیدی را مطرح کردند.

این بیانیه که به امضای عبدالعلی بازرگان، عبدالکریم سروش، محسن کدیور، اکبر گنجی و عطاء الله مهاجرانی رسیده است " ضمن حمایت کامل از مواضع رهبران جنبش درداخل کشور ( موسوی، کروبی و خاتمی) " مطالبات مطرح شده در بیانیه موسوی را " با توجه به تنگناهای سیاسی داخل کشور جنبه حد اقلی " تلقی کرده است.

بیانیه این فعالان سیاسی به تکرار واژه " دشمن " در سخنرانی های مختلف آیت الله علی خامنه ای اشاره کرده و تاکید می کند " گفتمان " توطئه دشمن " که ولیّ جائر در طول ۲۰ سال گذشته ترویج و از طریق آن دشمن سازی و ایجاد تفرقه میان ملت می کند... بخش عظیمی از ملت را به جبهه ی دشمن تبدیل کرده که سازمان های سرکوب باید تکلیف آنان را یکسره کنند."

بیانیه هشدارمی دهد " کینه و نفرتی که در سی سال گذشته در سطوح مختلف جامعه انباشته شده، بسیار عمیق و ریشه دار است. این نارضایتی ژرف توان تخریبی عظیمی دارد که در صورت فوران، موج گسترده ای از خشونت را در سطوح مختلف جامعه ایران دامن خواهد زد."

این شخصیت ها جنبش سبز ایران را " مدافع تمامیت ارضی ایران، مخالف حمله ی نظامی به کشور، مخالف دخالت بیگانگان در تعیین سرنوشت مردم ایران و نگران تحریمهای اقتصادی زیانمند به حال ملت ایران " معرفی کرده اند.

تظاهرات عاشورا

بیانیه روشنفکران ایرانی با اشاره به حوادث روزعاشورا وتظاهرات معترضان در این روز
حکومت جمهوری اسلامی را به توسل به " ترفندی نخ نما شده برای تحریک احساسات دینی مردم " متهم کرده اند.

بر اساس این بیانیه " استبداد دینی که مشروعیت خود را با خشونت و کشتار مردم در روز عاشورا پاک از دست داده بود، از ترفندی نخ نما شده برای تحریک احساسات دینی مردم استفاده کرد."

امضا کنندکان با اشاره به نقش صدا وسیما درحوادث اخیر گفته اند حاکمیت " به کمک صدا و سیمای دولتی و بسیج همه نیروهای تحت فرمان کوشید صحنه قیام را وارونه کرده جنبش سبز را متهم به توهین به مقدسات و انکار اعتقادات دینی نماید. و با آماج حمله قرار دادن رهبران و چهره های شاخص جنبش سبز و دستگیری احتمالی آنان، این حرکت را به گمان خود به کلی خاموش سازد."

پس از تظاهرات روز عاشورا هواداران دولت به پشتیبانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از ارگانهای تحت امر رهبر جمهوری اسلامی ایران تظاهراتی در تهران و سایر شهرها برگزارکردند و اقدام معترضان در روز عاشورا را توهین به امام حسین تلقی کردند و خواستار محاکمه رهبران معترضان به جرم " محاربه " شدند.

بیانیه روشنفکران ایرانی با فراخواندن معترضان به آگاهی تاکید کرده اند " افراطیون حاکم بر دستگاه های سرکوب، تعلق خاطری به ایران ندارند و نگران ریخته شدن خون هزاران ایرانی هم نیستند. آن ها به اقلیت بسیار محدودی ازجامعه ی ایران اتکا دارند و تنها ضامن بقای شان اسلحه، شکنجه و ارعاب مردم است. تخصص آن ها خشونت است و خشونت را به مهمترین ابزار نزاع های سیاسی تبدیل کرده اند."

بر اساس این بیانیه " زمامداران خودکامه البته کوشش می کنند خشونت را به تظاهرات مسالمت آمیز و پرشکوه میلیون ها ایرانی آزادیخواه تزریق کنند تا چهره دموکراتیک جنبش مخدوش شود، ولی ملت نباید فریب خورده و وارد بازی سازمان های نظامی امنیتی شود."


خواسته ها

بیانیه پنج شخصیت سیاسی مقیم خارج در پایان خواسته هایی در 10 بند مطرح کرده است که شامل موارد زیر است.

1 - استعفای آقای محمود احمدی نژاد وبرگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری تحت نظارت نهادهای بی طرف، لغو نظارت استصوابی، تشکیل کمیسیون مستقل انتخابات با شرکت نمایندگان مخالفان و معترضان به منظور تدوین ضوابط برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه.

2- آزادی کلیه ی زندانیان سیاسی و عقیدتی و بررسی شکایات موارد مربوط به آزار، شکنجه و کشتار معترضان در ماه های اخیر در دادگاه های علنی با حضور هیأت منصفه و برخورداری از وکیل غیر تحمیلی؛ و جبران خسارات وارده به قربانیان سرکوب های اخیر و خانواده ی آنان.

3- آزادی کلیه رسانه ها اعم از مطبوعات و رسانه های صوتی تصویری و مجازی، رفع سانسور و توقیف از کلیه ی نشریات توقیف شده، گسترش کانالهای تلویزیونی غیردولتی و ماهواره ای، رفع فیلترینگ از اینترنت، امکان دسترسی آسان به رسانه های فوق الذکر، تصفیه رادیو وتلویزیون از دروغ پردازان و تشنج آفرینان.

4- به رسمیت شناختن حق فعالیت قانونی احزاب سیاسی، جنبش دانشجوئی و زنان،NGO ها و نهادهای مدنی، اتحادیه های مستقل کارگران و کارمندان، و حق تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی.

5- استقلال دانشگاهها، سپردن اموردانشگاهها به شیوه دموکراتیک به دست دانشگاهیان، خروج نیروهای نظامی و شبه نظامی از دانشگاه ها و انحلال شورای غیرقانونی عالی انقلاب فرهنگی.

6- محاکمه عاجل شکنجه گران، قاتلان، آمران و عاملان جنایات گذشته بویژه چند ماه اخیر.

7- استقلال قوه قضائیه از طریق انتخابی کردن ریاست آن، انحلال دادگاههای ویژه غیرقانونی، تصفیه قوه قضائیه از قضات ناعادل و گوش بفرمان، برحذرداشتن مقامات قضائی از ایراد خطابه های سیاسی و اجرای منویات مقامات مافوق (دادگاههای فرمایشی) بجای اجرای بیطرفانه و عادلانه قانون.

8- خروج نیروهای نظامی انتظامی امنیتی از قلمرو سیاست و اقتصاد و فرهنگ، و اکتفا به وظایف حرفه ای.

9- رعایت استقلال اقتصادی و سیاسی حوزه های علمیه و دولتی نشدن روحانیت. استخدام نکردن تریبون نمازهای جمعه برای صدور احکام خلاف شرع و قانون (از قبیل محارب، مفسد فی الارض، مرتد و باغی.)

10- انتخابی کردن، نقدپذیر و پاسخگو کردن همه متصدیان رده اول کشور ومحدود کردن دوره تصدی آنان.

No comments:

Post a Comment