گزارش لحظه به لحظه از طرح ترور سفیر عربستان
مردمک : دولت آمریکا سپاه قدس ایران را متهم به برنامهریزی برای ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن و بمبگذاری سفارتخانههای عربستان سعودی و اسرائیل در این شهر کرده است. در همین ارتباط فردی به نام منصور ارباب سیار در آمریکا دستگیر شده و علیه ایرانی دیگری به نام غلام شکوری که در ایران به سر میبرد کیفرخواست صادر کرده است.
در اینجا آخرین تحولات مربوط به این خبر پوشش داده خواهد شد.
در اینجا آخرین تحولات مربوط به این خبر پوشش داده خواهد شد.
۲۰ مهر - ۰۸:۱۰
خانه محل زندگی یکی از ایرانیان متهم
این تصویری است که آسوشیتدپرس از خانه محل زندگی منصور ارباب سیار در تگزاس منتشر کرده است. آقای سیار متهم است که در طرح توطئه ترور سفیر عربستان در آمریکا که از سوی ایران برنامه ریزی و هدایت شده، دست داشته، اتهامی که مقامات جمهوری اسلامی آن را رد کردهاند.
photo by:AP Photo/Jack Plunkett
۲۰ مهر - ۰۷:۵۱
مهدی خلجی: ایران از به رسمیت شناخته شدن ناامید شده است
مهدی خلجی، پژوهشگر ارشد موسسه تحقیقات خاورمیانه واشنگتن، در یادداشتی که برای مردمک نوشته میگوید به نظر میرسد جمهوری اسلامی نومید است از اینکه آمریکا و اروپا آن را به مثابهٔ یک دولت به رسمیت بشناسند و با او به شکلی برابر رفتار کنند و بدان اعتماد نمایند. در نتیجه شاید گمان میکند چرا از امتیازات یک گروه یا مافیا بودن به جای یک دولت بودن استفاده نکند؟ جمهوری اسلامی به بهبود روابطاش با اروپا امیدی ندارد چه رسد به عادی شدن مناسبات با آمریکا. در نتیجه، شاید میاندیشد وقتی امید دوستی نیست، بهتر است دشمنی تمام عیار باشد.
به نوشته آقای خلجی نشانههای بسیاری گواهی میکنند ایران میخواهد شبح جنگ سرد را دوباره بر فراز جهان سرگردان کند. ایران آرزو دارد بتواند نقش شوروی را بازی کند و در ارعابآفرینی جای آن را پر نماید. توانایی و برتری ایران نه در قدرت نرماش بلکه در میزان ویرانگری و ترسآفرینیاش است. هرچه متحدان غرب در منطقه و خود آمریکا بیشتر از ایران بترسند، ایران امکان حفظ منافع ایدئولوژیکاش را بیشتر میبیند. جمهوری اسلامی نگران است اگر نترساند دوام نیاورد. ترور سفیر سعودی در واشنگتن – اگر موفقیتآمیز میبود - همهٔ معادلات منطقه را دگرگون میکرد. آنچه در بحرین، یمن و سوریه میگذرد مطلوب جمهوری اسلامی نیست. اما عربستان در رویدادهای جاری در این کشورها دست بالا را دارد.
آقای خلجی مینویسد که میرحسین موسوی در یکی از بیانیههای خود نوشت بخشی از سپاه پاسداران در پی تحریک آمریکا برای حملهٔ نظامی به ایران است. ترور سفیر سعودی در واشنگتن مخصوصا اگر به کشته شدن چند سناتور آمریکایی هم میانجامید، بهانهای به دست دولت آمریکا برای انتقامگیری میداد. این ترور اگر انجام میشد در حکم اعلام جنگ با ایالات متحده بود. شاید کسانی که چنین تروری را طراحی کردند، امید به واکنش نظامی و سخت آمریکا داشتند تا بتوانند بحران داخلی در ایران را به شکلی قاطعانه حل کنند؛ تسویه حسابی خونین با مخالفان خود در درون حاکمیت انجام دهند و مردم را نیز تحت حکومتی نظامی سرکوب نمایند.
این تحلیلگر مسائل ایران مینویسد انگیزهٔ جمهوری اسلامی از طراحی این ترور هرچه باشد، احتمال آنکه در آیندهٔ نزدیک رهبران ایران بحرانی تازه بیافرینند تا هزینهٔ این رسوایی بین المللی را جبران کنند بسیار زیاد است. بمبی که در واشنگتن منفجر نشد، ممکن است جای دیگری منفجر شود، لبنان، عراق، افغانستان یا جایی که گمان کمتر کسی بدان میرسد.
۲۰ مهر - ۰۵:۴۷
سابقه «عملیات تروریستی» منسوب به ایران در خاک آمریکا
گرچه این نخستین بار است که دولت آمریکا، دولت جمهوری اسلامی را رسما به تلاش برای انجام عملیات تروریستی در ایالات متحده متهم میکند اما پیش از این هم نام جمهوری اسلامی در ارتباط با یک پرونده ترور دیگر در رسانههای آمریکایی مطرح شده است.
علی اکبر طباطبایی یکی از شهروندان ایرانی است که در ۳۱ تیر ۱۳۵۹ در خانه اش در ایالت مریلند آمریکا به ضرب گلوله کشته شد. مرکز اسناد حقوق بشر ایران مینویسد که آقای طباطبایی یک چهره شناخته شده در محافل سیاسی بوده و پیش از انقلاب به عنوان وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در واشنگتن کار میکرده است. بر اساس گزارش این مرکز آقای طباطبایی موسس و رئیس بنیاد آزادی ایران، یک سازمان مخالف جمهوری اسلامی و از منتقدان بی پروای آیت الله خمینی بود که چندین بار در رسانههای ایالات متحده ظاهر شده بود.
بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست قاتل آقای طباطبایی فردی بود به اسم دیوید یلفیلد، یک آمریکایی آفریقایی تبار بود که مسلمان شده بود و نام خود را به داوود صلاح الدین تغیبر داده بود و پس از انجام این عملیات تروریستی به تهران فرار کرده و با «استقبال گرم» روبرو شد.
بر اساس این گزارش داوود صلاح الدین در آذر ۵۸ به عنوان گارد محافظ سفارت ایران استخدام شد و پس از آن که روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا قطع شد، صلاح الدین مسئول حفاظت دفتر حفظ منافع ایران در سفارت الجزایر شد. گزارش مرکز اسناد حقوق بشر ایران حکایت از آن دارد که صلاح الدین در خرداد ۱۳۵۹ در ازای دریافت پنج هزار دلار، به توصیه یکی از دانشجویان ایرانی که در دفتر حفظ منافع ایران در سفارت الجزایر کار میکرد، در عملیات آتش زدن یک انتشاراتی در خیابان ویسکانسین همکاری کرد که دولت آیت الله خمینی را به فساد متهم کرده بود. سپس از او خواسته شد تا به خاطر دولت ایران آدم بکشد.
این گزارش مدعی است همان فرد به صلاح الدین پنج هفته فرصت، پنج هزار داد و فهرستی از پنج نفر از کسانی را که مخالف دولت ایران بودند سپرد. علی اکبر طباطبایی در صدر این فهرست بود. بر اساس این گزارش صلاح الدین در مصاحبهای با برنامه خبری تلویزیون آمریکا در پاسخ به این سوال که این تصمیم کجا گرفته شد، گفت که این تصمیم را در ایران در تهران گرفتند. من این طور فکر میکنم. صلاح الدین میگوید به او قول داده شده بود که اگر این قتلها را انجام دهد دولت ایران تمام مخارج او را خواهد پرداخت تا در هنگ کنگ طب سنتی و ورزشهای رزمی بیاموزد. صلاح الدین در پوشش یک مامور پست به در خانه آقای طباطبایی رفت. آن طور که خودش در فیلم مستندی با عنوان «فراری آمریکایی» ادعا میکند: هنگامی که [طباطبایی] برای امضا دم در آمد من به او شلیک کردم. به همین سادگی.
او سپس از فرودگاهی در مونترال عازم پاریس شد. در راه در روزنامه هرالد تریبون خبر دست داشتن خود را در این قتل خواند. او چهل و هشت ساعت پس از ترک مونترال به سفارت ایران در ژنو پناه برد. در سفارت ایران در ژنو برای او ویزای ایران صادر شد و یک هفته بعد صلاح الدین وارد فرودگاه تهران شد. مرکز اسناد حقوق بشر ایران مینویسد که او پس از ورود مورد استقبال مخصوص از جانب دیپلماتها و چند فرد مهم در سپاه پاسداران قرار گرفت و در یک خانه امن سپاه ساکن شد. این سایت مینویسد که صلاح الدین ادعا میکند که در تهران با وزیر خارجه وقت صادق قطب زاده دیدار کرده و یک دیدار خصوصی سی و پنج دقیقهای هم با آیت الله خمینی داشته است. صلاح الدین هنوز یک فراری بین المللی است و اگر چه محاکمه نشده است اما در مصاحبههایی که انجام داده به تیراندازی به طباطبایی اعتراف کرده است.
۲۰ مهر - ۰۵:۳۰
مایکل رابین: رابطه دو سر نفرت ایران و عربستان
مایکل رابین محقق موسسه «اینترپرایز» در یادداشتی که در وبلاگ سی.ان.ان منتشر شده مینویسد که سرکشیایران نسبت به ایالات متحده و اسرائیل چیز جدیدی نیست، اما طرح ایران برای ترور سفیر عربستان در واشنگتنبسیاری از مردم را شگفت زده کرده است. اما دشمنی ایران با عربستان کسی را متعجب نکرده است. او مینویسد تنها خیلج فارس نیست که بین این دو کشور فاصله انداخته است بلکه شکافهای عمیق فرقهای میان شیعه و سنی و عرب و فارس پیشینه چند قرنی دارد.
قبل از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ در آمریکا بین ایران و عربستان رابطه عشق و نفرت برقرار بود. از سویی تفاوتهای مذهبی و قومی دو قدرت منطقه را گرفتار کرده بود و از سوی دیگر دو پادشاهی سنتی خود را در جنگ سرد در یک جبهه و در مقابل کمونیسم و افراطیون میدیدند که وضع موجود را تهدید میکردند.
آقای رابین به موضوع جنگ هشت ساله بین ایران و عراق اشاره میکند که در جریان آن نزدیک به یک میلیون نفر جان خود را از دست دادند. او مینویسد چیزی که ایرانیان فراموش نمیکنند کمک های بزرگ اقتصادی عربستان سعودی به عراق در جریان جنگ هشت ساله است.
سپس بهار عربی پیش آمد. بحرین یک کشور عربی است با اکثریت شهروندان شیعه مذهب که مورد حمایت ایران هستند و عربستان برای کمک به خاموش کردن اعتراضها نیروهایش را به بحرین فرستاد.
مایکل رابین مینویسد خلیج فارس همیشه داغ است اما افشاگریهای این روزها آن را از همیشه داغتر کرده است.
۲۰ مهر - ۰۴:۵۲
عادل همان است که از آمریکا خواسته بود «سر مار» را بزند
روزنامه کریستین ساینس مونیتور، مینویسد که عبدالجبیر عادل همان کسی است که بر اساس اسناد ویکی لیکس از آمریکا خواسته بود سر مار را بزند. در یکی از این اسناد که ویکی لیکس ادعا کرده به وزارت امور خارجه آمریکا مربوط است آمده در دیدار پادشاه عربستان با دو مقام آمریکایی، ملک عبدالله خواستار حمله آمریکا به ایران شده است.
عبدالله در دیدار ماه آوریل 2008 خود با رایان کروکر سفیر آمریکا در عراق و ژنرال پترائوس فرمانده وقت نیروهای آمریکا در عراق این خواسته را مطرح کرده است.بر اساس ادعای ویکی لیکس، سفیر عربستان در واشنگتن به سفیر آمریکا در ریاض گفته است که پادشاه از آمریکا می خواهد که «سر این مار را قطع کند.»
در بخش زیادی از این اسناد که مربوط به وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت خانه های این کشور در ترکیه، عراق، ژاپن و ده ها کشور دیگر هستند، رهبران برخی کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله اسرائیل، عربستان، امارات متحده عربی و اردن از آمریکا خواسته اند که «شر ایران» را کم کند. آنها نگران برنامه اتمی ایران و نفوذش در عراق و نزدیکی اش به حزب الله لبنان و گروه فلسطینی حماس بوده اند.
۲۰ مهر - ۰۲:۴۰
واکنش کاربران سایتهای رسانههای عربی
کاربران عرب اینترنت واکنشهای مختلفی به خبر«کشف توطئه ترور» سفیر عربستان سعودی در آمریکا، از سوی ایران نشان دادهاند. یک کاربر عراقی در پای این خبر در سایت العربیه نوشته است از صمیم قلب امیدوار است عربستان به ایران حمله کند. کاربری به اسم ولید محمد مینویسد که این بهانهای برای حمله به ایران است. کاربری به اسم عثمان الوعل مینویسد هر حرکت سیاسی و امنیتی باید دلیل معقولی داشته باشد. ایران از کشتن سفیر عربستان آن هم در آمریکا چه سودی میبرد؟ کاربری به اسم الفیفی میگوید علاقهای به دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه ندارد اما به سناریوهایی که باعث میشود کشورهای عربی با اسرائیل در یک جبهه قرار بگیرند علاقهای ندارد. یک کاربر سعودی این سایت نوشته است که ایران از زمان ساسانیان از اعراب متنفر است. این نه اولین بار است و نه آخرین بار که حکومت آخوندی صفوی ایران سعی میکند به شیوهای بزدلانه دست به جای استدلال دست به ترور بزند. یک کاربر سعودی دیگر میگوید غرب و در راس آنها آمریکا میخواهند اسلام سیاسی را محو کنند و از اسرائیل حمایت کنند. اما ایران لباس دین پوشیده و این خطرناک تر است. ایران از درون و آمریکا از بیرون میخواهند اسلام را نابود کنند. کاربری به اسم مد امین نوشته است که اصلا به نفع ایران نیست که عملیات بزرگی مثل بمب گذاری در سفارت عربستان در واشنگتن را انجام بدهد .ایران نه احمق است و نه اهل چنین کاری. کاربری به اسم علاوی اللبنانی مینویسد حکومت ایران یک حکومت بی پروا و متکبر و مغرور است و بر کشورهای عربی واجب است که با حکومت ایران مبارزه کنند . ایران از نتیجه جنگ هشت ساله با عراق عصبانی است. من برای جنگیدن با ایران آمادهام. کاربری به اسم عبدالرحمن الحربی مینویسد همه چیز برای ایران مجازی است. ایران دولت احمقی دارد که نظیرش در جهان مدرن دیده نمیشود. مردمش از فقر میمیرند و نفتش صرف کینه توزی میشود. شیعیان اقلیتی هستند که اصحاب پیامبر را لعنت میکنند. آنها برای امت صلاح الدین (صلاح الدین ایوبی، فرمانده جنگهای صلیبی که به سرکوب شیعیان معروف است) خطرناک هستند.
یک کاربر سایت الجزیره از کانادا نوشته است این یک دروغ بزرگ و کار آمریکاییهاست که میخواهند ناکامی در جنگ عراق و افغانستان و دشواریهای اقتصادی شان را چنین پنهان کنند. بعد از ایران نوبت کشور اسلامی دیگری است. کاربری به اسم مراقب در سایت الجزیره نوشته است که نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد. این کشور میخواهد آتش فتنه میان ایران و عربستان را روشن کند. کاربری به اسم ناضل جهاد از مصر در سایت الجزیره مینویسد که این بازی جدیدی از اسرائیل با کمک آمریکا و عربستان است که قربانیان آن اسلام و ملتهای اسلامی خواهند بود. کاربری به اسم عبدالرحمن زکارنه از فلسطین مینویسد ای عربها و ای مسلمانان چرا همیشه آمریکاییها و اروپاییها را تایید میکنید و خودتان را تکذیب میکنید. من معتقدم که این فقط تلاش برای روشن کردن آتش فتنه بین مسلمانان است و برکت آن به صهیونیستها میرسد. کاربری به اسم یزید بشار از اردن مینویسد که به خدا که ای ایران! آمریکا و اسرائیل و عربستان علیهات متحد میشوند و از روی زمین محوت میکنند و این نتیجه حماقت خودت است.
کاربری به اسم خیدار از آلمان مینویسد خیلی خنده دار است که ایران بخواهد سفیر عربستان را آن هم در آمریکا بکشد. چرا در آمریکا و نه در پاکستان یا بنگلادش و تاجیکستان که آسانتر است. این دروغ آمریکاییهاست. آنها در مورد وجود سلاح های هستهای در عراق دروغ گفتند. نباید به اسرائیل فرصت بدهیم که بین ما تفرقه بیندازد.
۲۰ مهر - ۰۲:۰۶
بیانیه سفارت عربستان در واشنگتن
سفارت عربستان سعودی در واشنگتن در بیانیهای از واکنش سازمانهای امنیتی مسئول آمریکا برای جلوگیری از عملیات مجرمانه علیه سفیر این کشور قدردانی کرده است. این سفارتخانه در بیانیه خود آورده است که این توطئه نقض آشکار هنجارها، استانداردها و کنوانسیونهای بین المللی و در تضاد با اصول انسانی است.
۲۰ مهر - ۰۱:۴۴
تحلیلگر فارین پالیسی: بالا گرفتن جنگ سرد میان ایران و عربستان
سیمون هندرسون یک محقق «موسسه تحقیقات خاورمیانه واشنگتن» در یادداشتی که برای وبلاگ فارین پالیسی نوشته میگوید بعد از انتشار جزییات حیرت آور دست داشتن ایران در توطئه ترور سفیر عربستان در ایران این سوال ایجاد میشود که چرا باید ایران چنین بدنامیای برای خود فراهم کند که دست کم بر سیاستهای آمریکا در مقابل ایران تاثیر میگذارد.
او مینویسد اگر چنین توطئهای عملی میشد صد تا صد و پنجاه نفر شامل چندین سناتور کشته میشدند و فشار زیادی بر کاخ سفید وارد میشد تا واکنش نظامی در مقابل ایران نشان دهد. او به سخنان رامین مهمان پرست اشاره میکند که این اتهام را یک «نمایش مضحک» میداند اما میگوید آیا این نشانهای از سیاست تهاجمی تازه جمهوری اسلامی است؟
سیمون هندرسون مینویسد: واکنش عربستان سعودی چه خواهد بود در شرایطی که هفته گذشته وزیر کشور عربستان شاهزاده نایف به شیعیان این کشور هشدار داده بود که از «کشورهای خارجی» دستور نگیرند و منظورش دولت ایران بود. او گفته بود که عربستان در مقابل شورشیان ناراضی که ثبات ملی مملکت پادشاهی را به خطر بیندازند با مشت آهنین برخورد خواهد کرد.
ملک عبدالله و عادل الجبیر سفیر عربستان در واشنگتن، روز اول اکتبر با مشاور عالی امنیت ملی آمریکا، تام دانیلون دیدار کردند تا در مورد «شماری از موضوعات مشترک مورد علاقه» گفتگو کنند. اکنون میدانیم یکی از آنها چه بوده است.
آقای هندرسون مینویسد موضوعی که اهالی واشنگتن را هم در کنار سیاستمداران تحت تاثیر قرار میدهد این است که توطئه قرار بوده در رستورانی در محله جورج تاون واشنگتن اتفاق بیفتد جایی که الجبیر هفتهای دو بار آنجا غذا میخورد. شرط میبندم آنجا کافه میلانو در جورج تاون است جایی که یکی از رستوران های مورد علاقه الجبیر بود.
۲۰ مهر - ۰۰:۵۸
اتهام تروریستی در خاک آمریکا: اولین بار
بررسی سریع مردمک نشان میدهد که این اولینبار است که دولت ایران به صورت رسمی در یک دادخواست قضایی متهم به اقدام تروریستی در خاک آمریکا شده است. همچنین از یازده سپتامبر تاکنون هیچ دولت خارجی متهم به اقدام تروریستی در داخل خاک آمریکا نشده است.
۲۰ مهر - ۰۰:۵۱
واکنش کلینتون: احتمال انزوای بیشتر ایران
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت که توطئه مرتبط با دولت ایران برای ترور سفیر عربستان باعث منزوی شدن بیشتر تهران خواهد شد. به گزارش رویترز خانم کلینتون به خبرنگاران گفت که ما با دوستان و شرکای خود مشورت خواهیم کرد که چگونه پیامی قاطع بفرستیم. به گفته وزیر امور خارجه آمریکا این عمل مغایر با ضوابط بین المللی است و باید به آن پایان داده شود. او گفت وقت آن است که پیغامی قاطع به ایران بفرستیم و این کشور با انزوای بیشتری در جامعه بین المللی روبرو خواهد شد.
۲۰ مهر - ۰۰:۲۹
واکنش معاون وزیر خارجه ایران
معاون وزیر خارجه ایران مشارکت ایران در طرح ترور سفیر عربستان در ایران را «تبلیغ آمریکا برای انحراف افکار عمومی ازبحران در این کشور و انزوای رژیم صهیونیستی» ارزیابی کرد.
حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفتوگو با شبکه خبر، انتشار خبر دستگیری یک ایرانی به جرم شرکت در طرح ترور سفیر عربستان در آمریکا را «ابهام آمیز»، «نخ نما» و «طرحی در راستای سیاستهای خصمانه آمریکایی-صهیونیستی» دانست.
آقای قشقاوی هم مانند علاءالدین بروجردی اتهام زنی به ایران در جریان یک پرونده تروریستی را با اعتراضهای چند روز گذشته در نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا پیوند زده و گفته است: رسانههای غرب و مقامات کشورهای استکباری به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند تا با این جنجالهای بیاساس افکار عمومی را از بحران اخیر آمریکا و نیز سرنوشت رو به افول رژیم صهیونیستی در منطقه منحرف کنند.
معاون وزیر خارجه بر وجود اختلاف دیدگاه میان ایران و عربستان، تاکید کرد که رابطه این دو کشور بر «احترام متقابل میان مسلمانان» استوار است و این خبر تاثیری بر رابطه ایران و عربستان نخواهد داشت.
۲۰ مهر - ۰۰:۲۷
واکنش عربستان؛ احتمال فراخواندن سفیر
عبدالله الشمشیری یک مقام دولتی در ریاض امروز گفته است که پس از کشف تلاش دولت ایران برای انجام یک عملیات تروریستی علیه سفیر این کشور، مردم عربستان از دولت انتظار دارند که دست به یک «اقدام جدی» بزند.
به گزارش الاهرام ، آقای شمشیری گفته است که کمترین انتظار آن است که عربستان سفیر خود را از ایران فرابخواند.
۲۰ مهر - ۰۰:۲۵
کیرک: اقدام ایران در حد «اعلام جنگ» علیه آمریکاست
سانتور آمریکایی، مارک کیرک، در یک گفتوگوی رادیویی، اقدام ایران در حد «اعلام جنگ» علیه ایالات متحده است.
این سناتور آمریکایی از دولت آمریکا خواسته تا از طریق تحریم بانک مرکزی ایران باعث سقوط این بانک و تحتالشعاع قرار دادن پول ملی ایران شود.
۲۰ مهر - ۰۰:۰۵
جلسه دادگاه: سوم آبان
سی ان ان گزارش کرده که اولین جلسه دادگاه سوم آبان ماه برگزار خواهد شد.
۱۹ مهر - ۲۳:۴۴
واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به اتهام تروریستی
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، مطرح شدن پرونده دخالت ایران در ترور سفیر عربستان در آمریکا را «تلاش برای انحراف افکار عمومی از قیام مردمی وال استریت» دانست.
علاءالدین بروجردی، در گفت و گو با خبرگزاری فارس این پرونده را «توطئه جدید آمریکایی - صهیونیستی» خواند تا اوباما از بحران اقتصادی و سیاسی رها شود.
او گفت که ایران یکی از قربانیان تروریسم است و به همین دلیل اتهامهایی اینچنین تنها میتواند «یک دروغ بزرگ» باشد.
۱۹ مهر - ۲۳:۴۲
اصرار خبرگزاری فارس بر دستگیری دو متهم
در حالی که مقامهای آمریکایی اعلام کردهاند که در جریان طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن تنها یک نفر دستگیر شده و متهم دیگر در ایران به سر میبرد، خبرگزاری فارس اصرار دارد که آمریکا دو ایرانی را در جریان این پرونده دستگیر کرده است.
این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران در خبر کوتاه و گزارش تشریحی خود درباره نشست رسانهای وزیر دادگستری آمریکا به نقل از «خبرگزاریهای غربی» نوشته است: «دو ایرانی به اتهام دست داشتن در توطئه بمبگذاری در آمریکا بازداشت شدهاند.»
در تازهترین گزارش خبرگزاری فارس آمده است: وزیر دادگستری آمریکا و رئیس افبیآی این کشور اعلام کردهاند که این دو ایرانی دستگیر شده «غلام شکوری» و «منصور ارباب سیار» نام داشته و تلاش داشتند، سفیر عربستان در آمریکا ترور کنند.
در کیفرخواست انتشار یافته از سوی دادگستری آمریکا آمده است: غلام شکوری، فرد دومی است که در این پرونده متهم شده است. این فرد در ایران بسر میبرد و دارای مقام مهمی در سپاه قدس ایران است.
۱۹ مهر - ۲۳:۴۱
واریز ۱۰۰ هزار دلار به حساب اف بی آی
یکی از بخشهای جالب کیفرخواست شیوه پرداخت پول به اف بی آی توسط ارباب سیار را توضیح میدهد. در کیفرخواست آمده است که مامور اف بی آی که خود را به جای فروشنده مواد مخدر در مکزیک جا زده بوده از ارباب سیار خواسته که مبلغ صد هزار دلار به حساب وی در نیویورک برای شروع عملیات واریز شود.
ارباب سیار نیز در دو نوبت مبلغ ۵۰ هزار دلار به شماره حسابی که اف بی آی برای این منظور ایجاد کرده بوده، واریز میکند به تصور اینکه حساب بانکی مربوط به کارتلهای مواد مخدر در مکزیک است.
۱۹ مهر - ۲۳:۴۰
عکس منصور اربابسیار منتشر شد
کلانتری نیوسس کانتی در ایالت تگزاس آمریکا، این عکس از منصور اربابسیار را منتشر کرده است.
وبسایت تلویزیون خبری abc آمریکا، در شرح آن نوشته که این عکس در سال 2001 و پس از بازداشت آقای ارباب سیار به اتهام دزدی گرفته شده است.
۱۹ مهر - ۲۳:۳۹
سپاه قدس چیست؟
سپاه قدس، نیروی ویژه و زیرشاخهای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در کنار ستاد مشترک، نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی واحدهای پنج گانه این نهاد نظامی را تشکیل میدهد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نخستین ماههای پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ در ایران شکل گرفت و نیروی نظامی شهری به شمار میآمد که قرار بود با انضباط را در شهرها و روستاها برقرار و از تحریک و توطئه و خرابکاری در موسسههای دولتی، ملی، مراکز عمومی و سفارتخانهها جلوگیری کند.
با شدت یافتن جنگ ایران عراق و نیاز به اعزام نیرو، شاخهای در سپاه تاسیس شد که نیروی قدس نام گرفت که در واقع نیروی مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
فعالیت این بخش از سپاه با حمایت از کردهای ایران در مقابله با صدام پررنگ شد. سپاه قدس در جریان جنگ شوروی و افغانستان از احمدشاه مسعود حمایت کرد.
فعالیت برون مرزی سپاه قدس از زمان حمله آمریکا به افغانستان و سپس عراق پررنگتر شد. حرف و حدیثها درباره این نیروی نظامی ایران بسیار است و عدهای این گروه را به دخالت در اوضاع سیاسی منطقه، به ویژه دامن زدن به تفرقه قومی و مذهبی در عراق از طریق اجرای عملیات تروریستی و انتقال اسلحه به مخالفان محلی متهم میکنند.
در ماههای گذشته و با گسترده شدن ناآرامیها در شهرهای مختلف سوریه علیه بشار اسد، اتحادیه اروپا شاخه برون مرزی سپاه پاسداران را به کمک و پشتیبانی از حکومت بشار اسد و دخالت در سرکوب معترضان متهم کرد.
۲۹ اردیبهشت امسال وزارت خزانهداری آمریکا، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و محسن چیذری یکی دیگر از فرماندهان ارشد سپاه قدس را به اتهام دخالت در سرکوب معترضان سوری تحریم کرد.
علاوه بر این دوم شهریور ۱۳۹۰، ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در بیانیهای سپاه قدس را تحریم کردند.
حضور سپاه قدس در جریان حمله اسرائیل به لبنان و حمایت از بازماندگان جریان امل، مشارکت در جنگ بوسنی و هرزگوین و حضور فعال در سرکوب اعتراضهای مردمی پس از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۱۳۸۸ از جمله فعالیتهای علنی این بخش از سپاه پاسداران است.
۱۹ مهر - ۲۳:۳۸
متن کامل اطلاعیه وزارت دادگستری
وزارت دادگستری آمریکا اطلاعیه درباره اتفاقات امروز منتشر کرده که حاوی بخش عمده ای از کیفرخواست منتشر شده علیه دو متهم اصلی پرونده است. متن پی دی اف این اطلاعیه به زبان انگلیسی را در زیر ببینید:
No comments:
Post a Comment