احمدی نژاد: خبر دقیقی از اهداف ناتو در لیبی دارم
در حالی که اجساد معمر قذافی رهبر پیشین لیبی و پسرش معتصم مخفیانه در مکانی سری در بیابان دفن شده، محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، تلویحا گفت که آقای قذافی را غربیها کشتند تا اسرارشان را فاش نکند.
در تازه ترین واکنش ایران به سرنگونی حکومت معمر قذافی، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، امروز ضمن متهم کردن ناتو به تلاش برای چپاول ثروتهای لیبی، تلویحا گفت که معمر قذافی همانند اسامه بن لادن، رهبر پیشین شبکه القاعده، به قتل رسید تا علیه کشورهای غربی افشاگری نکند.
آقای احمدی نژاد در یک سخنرانی در شهر بیرجند گفت: "بعضی معتقدند این آقا رو کشتند تا حرفهایش را نزند. شبیه کاری که بر سر بن لادن آوردند."
پس از اعلام کشته شدن بن لادن در عملیات کماندوهای ویژه آمریکایی در حوالی اسلام آباد در ماه مه (اردیبهشت) گذشته، محمود احمدی نژاد روایت رسمی از این ماجرا را به زیر سوال برد.
آقای احمدی نژاد گفته بود که خبر دقیق دارد که اسامه بن لادن از مدتها قبل از این عملیات در اختیار نیروهای آمریکایی بوده و "او را مسموم کرده بودند."
او گفت: "اطلاع دقیق داریم دلیل اینکه او را کشتند نه برای مبارزه با تروریسم بلکه فقط برای تامین خوراک تبلیغاتی درون جامعه آمریکا و جلب آراء مردم در انتخابات است."
امروز نیز رییس جمهوری ایران در سخنرانی خود گفت از نیات واقعی ناتو در لیبی خبر دقیق دارد.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از قول او نوشته است: "خبر دقیقی از کشورهای ناتو دارم. نشسته اند کارهای لیبی را تقسیم می کنند. یکی می گوید این بخش از منابع نفتی لیبی مال ما و آن بخش مال شما و آن یکی می گوید راه ها و جاده ها و شهرها مال ما. بروید ثروت ملی لیبی را بردارید، به چند قیمت بازسازی کنید و در اختیار بگیرید."
معمر قذافی تا آخرین روزهای زندگی اش مخالفان خود را دست نشانده "استعمارگران" می خواند و از هوادارانش می خواست مانع از افتادن کشور خود به چنگ ناتو شود.
ناتو می گوید که بنا به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تنها برای حفاظت از جان غیرنظامیان وارد عملیات نظامی در لیبی شده است.
حافظه تاریخی
"من از تو سوال می کنم نگاه کن به تاریخ گذشته ایران، آیا هیچ رئیس جمهوری یا معاون اول رئیس جمهوری از ایران به لیبی سفر کرد؟"
محمود احمدی نژاد خطاب به یک خبرنگار آمریکایی
اما رییس جمهوری ایران از عملکرد شورای امنیت هم انتقاد کرد و گفت: "شما با یک تکه کاغذ که از شورای امنیت که امروز بی آبروترین نهاد بین المللی است و تحت سلطه مطلق آمریکا و متحدین او قرار دارد، گرفتید وارد لیبی شدید، مردم این کشور را کشتید و امروز هم می خواهید ثروت و عزت ملت لیبی را تقسیم کنید؟"
همچنین بنا به گزارش خبرگزاری فارس، محمود احمدی نژاد در ادامه این سخنرانی خاطره گفتگوی خود با یک خبرنگار آمریکایی درباره روابط ایران با معمر قذافی را بازگو می کند.
رییس جمهوری ایران می گوید از این خبرنگار پرسیده است: "من از تو سوال می کنم نگاه کن به تاریخ گذشته ایران، آیا هیچ رئیس جمهوری یا معاون اول رئیس جمهوری از ایران به لیبی سفر کرد؟ ولی یک رییس جمهوری دولت آمریکا را نشان بده که به لیبی سفر نکرده باشد و یک قرارداد امضا نکرده باشد."
در شهریور ۱۳۶۳ آیت الله علی خامنه ای، رییس جمهوری وقت ایران، به لیبی سفر کرد و مورد استقبال معمر قذافی قرار گرفت.
خاکسپاری مخفیانه قذافی
همچنین امروز یک مقام شورای ملی انتقالی لیبی به بی بی سی گفت که اجساد معمر و معتصم قذافی و یکی از مشاوران ارشد رهبر سابق لیبی مخفیانه به خاک سپرده شد.
این تصمیم پس از چند روز سردرگمی رهبران حکومت جدید لیبی درباره نحوه و مکان خاکسپاری این اجساد گرفته شده است.
خانواده آقای قذافی می خواستند جنازه او بیرون زادگاه اش، شهر سرت، دفن شود.
اما مقامهای شورای ملی انتقالی می گفتند که ترجیح می دهند او را در جایی محرمانه خاک کنند.
بنا به گزارشها، سحرگاه امروز چند نفر از بستگان و نزدیکان معمر و معتصم قذافی و ابوبکر یونس جبر، وزیر دفاع سابق لیبی در مراسم نماز میت شرکت کردند و بعد اجساد را دو مقام مورد اعتماد شورای ملی انتقالی برای تدفین به مکانی سری در بیابان "صحرا" انتقال دادند.
مقامهای شورای ملی انتقالی نگران بودند که قبر رهبر سابق لیبی به زیارتگاه طرفدارانش یا هدف حملات مخالفانش بدل شود.
جسد معمر قذافی تا پیش از تدفین در مصراته به نمایش عمومی گذاشته شده بود.
آقای قذافی پنجشنبه گذشته در شهر سرت زنده به دام افتاد ولی مقامهای حکومت جدید اعلام کردند او بعدا در جریان یک تیراندازی کشته شد.
همین مساله سوالهایی را درباره نحوه مرگ آقای قذافی مطرح کرده است. شورای ملی انتقالی وعده تحقیق داده است.
No comments:
Post a Comment