Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

عبدالله مهتدی در گفتگو با العربیه --- هدف اعدام ها جلوگیری از پیوستن گسترده کردها به جنبش اعتراضی است


اعتصاب عمومی کردستان الگویی برای جنبش سبز است
دبی - العربیه
به منظور بررسی علل اعدام های اخیر در ایران برنامه نهایه الاسبوع (پایان هفته) در شبکه تلوزیونی العربیه روز جمعه 14-5-2010 گفتگویی را با عبد الله مهتدی دبیرکل حزب کومله کردستان ایران انجام داد.

در این گفتگو آقای مهتدی به پرسش های خانم نجوا قاسم مجری برنامه پاسخ داد و تاکید کرد که هدف از اجرای اعدام ها در این هنگام جلوگیری از پیوستن هر چه بیشتر کردها و سایر قومیت ها به جنبش اعتراضی در ایران است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا چنین گزیده ای از افراد اعدام شدند و چه چیز شما را بیمناک می سازد؟ گفت، تصور می کنم که رژیم ایران این اعدام ها را بر اساس نقشه بازدارنده ای به اجرا گذاشت که بیانگر نگرانی از پیوستن گسترده کردها به جنبش اعتراضی است .

مهتدی با اشاره به این که اعدام شدگان متهم به محاربه با خدا شدند افزود، چنین اتهاماتی را رژیم سالها است که ابداع کرده وعلیه کردها به اجرا می گذارد تا کسی از آنها حمایت نکند و ضمن عدم همدردی ، از ایستادن در کنار آنها اجتناب ورزد.


دیوار منزوی کردن کردها فرو ریخت
دبیر کل کومله در ادامه گفت ، اما این بار بر خلاف گذشته شرایط دگرگون شده است، زیرا تلاش برای تنها گذاشتن کردها ناکام ماند و دیوار منزوی ساختن آنها فرو ریخت. به طوری که بسیاری از شخصیت ها من جمله اصلاح طلبان ، روزنامه نگاران ، احزاب ، نویسندگان و موسسه های مدنی در ایران اعدام ها را محکوم کردند وهمبستگی خود را با کردها اعلام داشتند.

نجوا قاسم پرسید منظور شما این است که هدف جداسازی میان قومیت ها و جنبش اصلاحی است؟ مهتدی گفت، آری هدف همین بود، اما اعتصاب عمومی در کردستان ودیگر مناطق کردنشین کاملا موفق آمیز بود وسراسر شهرها و روستاها را دربر گرفت... به اعتقاد من این اقدام باعث خواهد شد تا رژیم در دفعات آینده پیش از دست زدن به چنین عملی حد اقل دوبار فکر خواهد کرد. از سوی دیگر نگرانی مقامات این است که اعتصاب عمومی موفقیت آمیز در کردستان تبدیل به الگویی برای برگزاری سالگرد آغاز اعتراضات در ایران شود که به جنبش سیز معروف است ودر واقع جنبشی برای ایجاد تغییرات دمکراتیک در ایران است.

وی درباره اوضاع قومیت های ایرانی گفت، آنها به شدت مورد تبعیض قرار می گیرند و آنچه در کردستان می گذرد بیانگر شرایطی است که دیگر قومیت ها مانند بلوچ ها ، عرب ها ، ترک ها و دیگران با آن روبرو هستند.


نقش قومیت ها در جنبش دمکراتیک
در پاسخ به این سوال مجری که آیا چنین مواضعی می تواند انگیزه ای برای قومیت ها باشد تا احساس کنند که مسایل آنها جداگانه است ودر نتیجه احساس قومی در آنها جدای از جنبش اصلاحی رشد پیدا نخواهد کرد؟ دبیر کل کومله خاطر نشان کرد، بدون شک هدف رژیم این است وبه همین منظور تلاش دارد تا با دست زدن به اعدام و توسل به اقدامات ستمگرانه دیگر به آن برسد اما این بار نتیجه کاملا خلاف خواسته آنها بود واز سوی دیگر حمایت گسترده احزاب سراسری و شخصیت های غیر کرد ومحکومیت شدید اعدام ها از سوی آنها بسیار مثبت بود.

من معتقدم قومیت ها به عنوان شهروندان ایرانی نقش مهم و تعیین کننده ای در آینده ایران بازی خواهند کرد و نیز به عنوان عناصر مهم مورد نیاز ساختار دمکراتیک، نقش برجسته ای را در جنبش دمکراتیک ایفا خواهند نمود، این امر برای رهایی از حاکمیت دیکتاتوری وتبدیل آن به حاکمیت دمکراتیک ضروری است.

No comments:

Post a Comment