نام و نام خانوادگی:بخش الله نوابی
نام پدر: احمد
تاریخ تولد: 4 – مهرماه-1345
تاریخ بازداشت:1-خردادماه-1387
تاریخ کشته شدن: 6-خرداد-1387
نحوه کشته شدن: 6روز پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی با ضربات سنگین بر ناحیه کمر و گردن کشته می شود.
شرح ماجرا:
در تاریخ 1-خردادماه-1387ماموران اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان میناب وارد خانه بخش الله نوابی بلوچ ساکن روستای زر آباد سیریک شده و نام برده را بازداشت می کنند. بخش الله نوابی نگهبان ایستگاه آبرسانی شرکت اب و فاضلاب بوده.
یکی از بستگان ایشان که نخواست نامش فاش شود در مورد چگونگی این واقعه می گوید: ماموران اطلاعات نیروی انتظامی ساعت 7 صبح بدون داشتن حکم قضایی وارد منزل بخش الله نوابی شده و پس از بازرسی کامل منزل بدون اینکه در ابتدا ذکر کنند به دنبال چه هستند و نهایتا بدون اینکه چیزی که مد نظر داشتند را پیدا کنند نام برده را بازداشت کرده و خانه را ترک کردند.
خانواده بخش الله به نیروی انتظامی مراجعه می کنند اما هیچ پاسخی نمی گیرند. از مسئولان امنیتی تقاضای ملاقات می کنند اما موافقت نمی شود پس از سه روز در صحن دادگستری فرزندان بخش الله پدر خود را از دور می بینند اما به فرزندان اجازه ملاقات با پدر داده نمی شود. از این رو پدر مجبور می شود از فاصله دور یکی از فرزندانش را صدا بزند و بگوید: مرا از اینجا بیرون بیاورید ، مرا کشتند.
پس از جلسه دادگستری که اتهام را حمل سلاح عنوان می کنند خانواده از وضعیت پدر بی اطلاع گذاشته می شود اتهام حمل سلاح در حالی عنوان می شود که به گفته بستگان نام برده هیچ گونه سلاحی از وی به دست نمی اید و نام برده فقط یک کارمند ساده بوده است.
در تاریخ 6-خردادماه-1387 خبر کشته شدن بخش الله به طور غیر رسمی توسط یکی از ماموران به خانواده بخش الله نوابی می رسد و آنها با مراجعه به دادگستری خواستار پیگیری موضوع می شوند اما نه جسد پدر را به خانواده تحویل می دهند و نه موضوع بررسی می شود.
خانواده نام برده با وضعیت روحی آشفته با مراجعه به کلیه ارگان های مربوطه و دادگستری مجدانه پیگیر قضیه می شوند اما نتیجه ای نمی گیرند. ناچارا خانواده با نوشتن شکایت نامه به دادسرای نظام بندر عباس مراجعه می کند که دادسرا این موضوع را مربوط به خود نمی بیند و آنها را به بازرسی کل استان هرمزگان حواله می کند. در بازرسی کل با گرفتن مشخصات و اطلاعات مربوطه می گویند: فردا برای تهیه گزارش در این مورد به میناب می آییم.
سرهنگ مسئول پیگیری موضوع پس از بررسی ، موضوع را مشکوک اعلام می کند و جسد پدر را به پزشکی قانونی تحویل می دهد اما در مورد روند قضایی آن هیچ اقدامی نمی کند.
خانواده پس از مراجعه به پزشکی قانونی متوجه ضربات سنگینی بر بدن بخش الله نوابی می شوند خصوصا کبودی های بر قسمت بالای کمر ناحیه گردن ، پزشکی قانونی جواب کالبدشکافی را به سه ماه بعد موکول می کند.اما جواب کالبدشکافی بعد از سه ماه نمی آید لذا خانواده نام برده با مراجعه به بازرسی میناب و گرفتن درخواست نامه از پزشک قانونی جواب می خواهند که باز با در بسته مواجه می شوند. تا اینکه بعد از 9 ماه پیگیری احضاریه ای برای یکی از فرزندان بخش الله از طرف دادگستری می آید و با مراجعه به دادگاه ، قاضی پرونده جوابیه کالبد شکافی مرگ پدر را خودکشی از طریق اسيب به عناصرحياتى عنوان می کند و می گوید: ماموران امنیتی بی گناه هستند و بخش الله نوابی به روش حلق آویز خود کشی کرده است. این در حالی است که جواب پزشکی قانونی باید از طریق بازرسی کل اعلام می شد نه قاضی پرونده.
یکی از بستگان نزدیک بخش الله نوابی که نخواسته بود نامش فاش شود می گوید: بخش الله در دست نیرو های امنیتی بوده است و این قضیه خودکشی را کاملا منتفی می کند چرا که اولا هیچ گونه آثاری از کبودی بر گردن وی وجود نداشته است و ابزار خودکشی هم در زندان غدقن هستند. اگر خود کشی باشد پس آثار کبودی بر پشت نام برده چه می تواند باشد؟!
خانواده بخش الله پس از نا امید شدن از مسئولین قضایی شهرستان با مراجعه به رئیس کل دادگستری استان هرمزگان شکایت از نیروهای امنیتی را مطرح می کنند اما باز هم با در بسته مواجه می شوند. سعی می کنند برای پرونده کشته شدن بخش الله وکیل بگیرند اما بخاطر فقر مادی و هزینه هنگفت وکالت موفق به این کار نمی شوند. نهایتا در کمال ناچاری عذر به درگاه خداوند می آورند و چاره ای دیگر پیش رو نمی بینند.
اینک پس از گذشت 4 سال و با رسانه ای شدن اخبار قتل و اعدام جوانان اهل سنت و نتیجه گیری از این اقدام رسانه ای بستگان این مقتول نیز می خواهند با کمک کمپین فعالین بلوچ صدای مظلومیت این خانواده را به کلیه نهاد های حقوقی ، سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران -احمد شهید- برسانند.
امید است نهاد های حقوقی با پیگیری این قتل محرز توسط نیروهای انتظامی اجازه تکرار این نوع برخوردهای سرکوب گرایانه را به ماموران امنیتی ندهند و آسیب وارده بر خانواده این مقتول را نیز جبران کنند.
رونوشت این گزارش:
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد
سازمان عفو بین الملل
خبرگزاری هرانا
خبرگزاری دویچه وله
بی بی سی فارسی
صدای آمریکا
خبرگزاری العربیه نت فارسی
رسانه های اهل سنت فارسی زبان
No comments:
Post a Comment