Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

خبرنامه وب‌سایت رادیو فردا

خبرهای کوتاه از ایران و جهان

فن‌آوری سایفون؛ برای گذشتن از سد فیلترینگ
با استفاده از فناوری سایفون، فیلترشکن شخصی خودتان را داشته باشید. این فناوری به شما اجازه می دهد تا به وب سایت رادیو فردا و دیگر سایت هایی که در ایران فیلتر شده اند دسترسی پیدا کنید. با یک بار ثبت نام در «سایفون» دیگر نیازی به فیلتر شکن ندارید.
برای دسترسی به فیلترشکن سایفون در این آدرس ثبت نام کنید:
www.jenahahal.info
تازه‌ترین فیلترشکن رادیو فردا:
daresabz.com
برای دسترسی به وب سایت رادیو فردا از طریق گوشی‌های همراه نیز می‌توانید از فیلترشکن‌های روزانه یا فن‌آوری سایفون استفاده کنید
سایت موبایل رادیو فردا:
www.radiofarda.mobi


سرخط‌ خبرها

وزير اقتصاد از مديرعامل سابق بانک ملی خواست به ايران برگردد
شمس الدين حسينی، وزير اقتصاد ايران، روز پنج شنبه از عدم بازگشت محمود رضا خاوری مدير عامل سابق بانک ملی به کشور انتقاد کرد و از او خواست به ايران برگردد. از زمان فاش شدن پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی، محمودرضا خاوری مدير عامل سابق بانک ملی در کشور کانادا به سر می برد. به نوشته رسانه های محلی کانادا، وی در حال حاضر ساکن شهر تورنتو است. به گزارش خبرگزاری مهر، وزير اقتصاد اين مهاجرت را «کاری اشتباه» خواند و گفت: «اين کار باعث شده اتهام های زيادی به سوی وی معطوف شود و انتظار می رود وی بازگشته و به مسئوليت خويش عمل کند و پاسخگو باشد.»

آمانو بار ديگر از ايران خواست به همکاری همه جانبه با آژانس تن بدهد
يوکيو آمانو رئيس آژانس بين المللی انرژی هسته ای، روز پنج شنبه از ايران خواست با اين آژانس، همکاری همه جانبه ای داشته باشد. به گزارش خبرگزاری آلمان، آقای آمانو که برای ديداری به اندونزی رفته است، در يک سخنرانی افزود که ايران از «همکاريهای ضروری» سر باز می زند. وی از ايران خواست برای مطمئن کردن جامعه بين المللی از اهداف برنامه هسته ای خود، گامی به جلو بردارد. برنامه هسته ای ايران موجب شده تا شورای امنيت سازمان ملل، با صدور قطعنامه هايی، تحريمهای سختی عليه ايران تصويب کند.

ايران صدور احکام زندان برای مخالفان در بحرين را محکوم کرد
علی اکبر صالحی وزير امور خارجه ايران صدور احکام زندان برای مخالفان بحرينی را محکوم کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای صالحی گفت: « تشديد سرکوب معترضان و صدور احکام سنگين برای آنها راه به جايی نمی برد و دولت بحرين بايد اقدامات مناسبی برای پاسخ به مطالبات و خواسته های مردم انجام دهد.» وی همچنين با اشاره به ديدار خود با وزير امور خارجه بحرين در نيويورک گفت که نگرانی ايران را درباره برخورد حکومت بحرين با مخالفانش به همتای بحرينی خود منتقل کرده است. در هفته اخير محاکمه کسانی که در جريان اعتراضهای ماه فوريه بحرين بازداشت شدند برگزار شد و دهها نفر به حبسهايی از يک سال تا ۱۵ سال محکوم شدند. بحرين، مخالفانش را – که عموما شيعه هستند – به ارتباط با جمهوری اسلامی ايران متهم می کند.

توماس ترانسترومر، جايزه نوبل ادبيات سال ۲۰۱۱ را از آن خود کرد
آکادمی نوبل، روز پنج شنبه اعلام کرد که توماس ترانسترومر، شاعر برجسته سوئدی، برنده جايزه نوبل ادبيات سال ۲۰۱۱ ميلادی است. در بيانيه آکادمی نوبل آمده است که اين جايزه را به اين شاعر ۸۰ ساله داده است چرا که وی، «با ايجاز و تصاوير شفاف خود، واقعيت را به شکلی نو در دسترس ما قرار می دهد.» وی در سالهای اخير از سوی جامعه فرهنگی سوئد برای دريافت جايزه نوبل حمايت می شد. کتابهای شعر وی به بيش از ۵۰ زبان دنيا ترجمه شده است. در ايران نيز کتاب «مجمع الجزاير رويا» از جمله آثار اوست که به فارسی منتشر شده است.

در تازه ترين حمله طالبان، دو افغان کشته شدند
به گفته مقامهای محلی، نيروهای طالبان روز پنج شنبه به روی يک اتوبوس در ولايت هلمند در جنوب افغانستان آتش گشودند و دو نفر را کشتند. به گزارش خبرگزاری فرانسه يکی از قربانيان، کودک است. ۱۶ نفر نيز در اين حمله مجروح شده اند. اين حمله در پی آن رخ داد که راننده اتوبوس حاضر نشد به درخواست شبه نظاميان تن بدهد و اتوبوس را متوقف کند. بر اساس آمارهای سازمان ملل، از ابتدای سال جاری ميلادی، هزار و ۴۶۲ شهروند غيرنظامی افغان در حملات طالبان جان خود را از دست داده اند.

فلسطينيان می گويند تعدادی از درختهای زيتونشان توسط شهرک نشينان يهودی قطع شده است
فلسطينيان می گويند بار ديگر در آستانه فصل برداشت محصول، درختهای زيتون آنها توسط شهرک نشينان يهودی قطع شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، هانی اسماعيل رئيس شورای روستای عُصرا – Ousra – در کرانه باختری رود اردن، گفت که صبح روز پنج شنبه، ۱۵۰ درخت زيتون در اين روستا قطع شده است. کشت زيتون يکی از اصلی ترين منابع درآمد فلسطينيان است و ۴۵ درصد زمينهای متعلق به فلسطينيان به اين اين محصول اختصاص دارد. فلسطينيان هر سال در آستانه برداشت محصول می گويند که با حملات شهرک نشينان يهودی رو به رو هستند.

صدها نفر در تظاهراتی در کابل، خواستار خروج فوری نيروهای خارجی از افغانستان شدند
در آستانه دهمين سالگرد حمله نيروهای ائتلاف به افغانستان، صدها نفر در کابل در تظاهراتی خواستار خروج فوری نيروهای خارجی از اين کشور شدند. در پی حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادی، نيروهای بين المللی به رهبری آمريکا در روز هفتم اکتبر همان سال به افغانستان حمله کردند و رژيم طالبان را سرنگون کردند. در تظاهرات مسالمت آميز روز پنج شنبه در کابل، گروهی از شهروندان با در دست داشتن عکس کسانی که در جنگ کشته شده اند، عليه اشغال و نيروهای آمريکايی شعار دادند. اين تجمع به دعوت گروههای چپ گرای افغان برپا شد.

«۳۳ تن از مخالفان بحرينی به حبس بين يک تا ۱۵ سال محکوم شده اند»
يک وکيل مدافع در بحرين گفت که در روز پنج شنبه، احکام زندان برای ۳۳ تن ديگر از کسانی که در جريان اعتراضهای ماه فوريه اين کشور دستگير شده اند، صادر شده است. محسن العلوی، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که اين افراد به احکام بين يک تا ۱۵ سال زندان محکوم شده اند. همزمان، فشارهای جامعه بين المللی موجب شد تا دادگاهی در بحرين دستور دهد تا در حکم ۲۰ تن از کارکنان يک بيمارستان بازنگری شود. بر اساس اين دستور، پزشکان و پرستاران در يک دادگاه مدنی محاکمه خواهند شد. دادگاههای يک هفته اخير بحرين که عموما برای محاکمه شعيان مخالف برگزار شده، از سوی برخی گروههای مدافع حقوق بشر با اعتراض رو به رو شده است.

در صنعا پايتخت يمن درگيريهای تازه ای رخ داد
به گفته شاهدان عينی، شب گذشته درگيريهای تازه ای ميان نيروهای دولتی و شبه نظاميان قبيله ای در شهر صنعا پايتخت يمن، رخ داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه اين درگيری ها به مدت دو ساعت در يکی از مناطق شمال صنعا ادامه يافته است. در اين درگيريها، نيروهای دولتی که در نزديکی وزارت کشور مستقر هستند به روی افراد مسلح قبيله شيخ صادق الاحمر، آتش گشودند. دفتر شيخ صادق الاحمر به خبرگزاری فرانسه گفته است که اين درگيری در پی حمله نيروهای وفادار به علی عبدالله صالح به خانه اين رئيس قبيله آغاز شده است. هنوز گزارشی از تلفات احتمالی اين درگيری منتشر نشده است.

عمليات نظامی ناتو در ليبی ادامه خواهد داشت
نيروهای ناتو روز پنج شنبه اعلام کردند که به رغم سرنگونی معمر قذافی، عمليات نظامی ناتو در ليبی ادامه خواهد يافت. ژِرار لونگه، وزير دفاع فرانسه، که برای شرکت در روز پايانی اجلاس وزاری دفاع ناتو وارد بروکسل شده است، گفت عمليات ناتو تا نابودی کامل نيروهای هوادار قذافی ادامه خواهد داشت. به رغم اينکه شورشيان سابق ليبی در حال حاضر کنترل مناطق اصلی اين کشور را در دست دارند، اما هنوز هواداران قذافی در برخی مناطق، از مقاومت مسلحانه دست نکشيده اند. از ابتدای بهار امسال که حمله نيروهای ناتو به هواداران قذافی در ليبی آغاز شد، اين سازمان نظامی، نه هزار و ۳۰۰ حمله هوايی انجام داده است.

نخستين گروه برای مخالفت مسلحانه با بشار اسد، شکل گرفت
بعد از هفت ماه اعتراض مسالمت آميز در سوريه، گروهی از نظاميان سابق اين کشور، با تشکيل گروهی به نام «ارتش سوريه آزاد»، سازماندهی مخالفت مسلحانه با رژيم بشار اسد را آغاز کرده اند. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، رياض السد، فرمانده اين گروه، يک سرهنگ سابق نيروهای هوايی ارتش سوريه است که به تازگی به ترکيه گريخته است. وی در مصاحبه ای با آسوشيتدپرس مدعی شد که بيش از ۱۰ هزار نفر به «ارتش سوريه آزاد» پيوسته اند. وی از سربازان ارتش سوريه خواست تا برای سرنگونی بشار اسد به مخالفت مسلحانه روی بياورند.

باراک اوباما از مرگ « استيو جابز» اظهار تاسف کرد
باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا، در واکنش به مرگ «استيو جابز»، بنيانگذار شرکت اپل Apple، وی را يک «مخترع بزرگ آمريکايی» خواند که شهامت تغيير دنيا را داشت. استيو جابز، روز چهارشنبه به دليل بيماری سرطان، در سن ۵۶ سالگی درگذشت. مرگ او با پيامهای تسليت شخصيتهای برجسته سياسی، فرهنگی و علمی از چهارگوشه جهان همراه شده است. بيل گيتس، رقيب ديرين آقای جابز و بنيانگذار شرکت مايکروسافت، گفت که دنيا، به ندرت انسانهايی با ميزان تاثير گذاری استيو جابز به خود ديده است. مارک زوکربرگ، بنيانگذار فيس بوک نيز استيو جابز را «مرشد» خواند و گفت: «ممنون که به ما ياد دادی، با آنچه که ساخته ای می توان دنيا را تغيير داد.»

آفريقای جنوبی: هدف قطعنامه شورای امنيت درباره سوريه، سرنگونی بشار اسد بوده است
دولت آفريقای جنوبی روز پنج شنبه اعلام کرد، در قطعنامه شورای امنيت درباره سوريه، «هدفی پنهان» برای سرنگونی بشار اسد وجود داشت و به همين دليل، اين کشور به قطعنامه رای مثبت نداد. البته آفريقای جنوبی به اين قطعنامه رای منفی نيز نداد و نماينده اين کشور در زمان رای گيری، جلسه شورای امنيت را ترک کرد. در بيانيه وزارت امور خارجه آفريقای جنوبی آمده است که در قطعنامه پيشنهادی کشورهای غربی، «اقداماتی تنبيهی» برای رژيم سوريه پيش بينی شده بود. اين کشور به همراه روسيه و چين به جمع کشورهايی پيوسته است که می گويند از قطعنامه قبلی شورای امنيت درباره ليبی سوء استفاده شده و با شکل گيری شرايط مشابه برای سوريه، موافق نيستند. تصويب نشدن قطعنامه شورای امنيت برای سوريه با انتقاد ايالات متحده آمريکا رو به رو شد.

آمریکا از عدم تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه حکومت سوریه انتقاد کرد
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه از عدم تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه حکومت سوریه انتقاد کرد و آن را در تناقض با مسئولیت این شورا توصیف کرد. خانم کلینتون گفت: «ما معتقدیم که شورای امنیت ملی روز سه شنبه به مسئولیت خود در قبال حمایت از صلح جهانی و امنیت غیرنظامیان عمل نکرد. قطعنامه ای که آن روز وتو شد، کمترین حد واکنش جامعه بین المللی نسبت به خشونتهای چندین ماهه رژیم بشار اسد علیه مردم سوریه محسوب می شد.» چین و روسیه که از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند روز سه‌شنبه قطعنامه پیشنهادی اروپا علیه رژیم سوریه را وتو کردند. هیلاری کلینتون با اشاره به این دو کشور گفت که آنها باید در این باره به مردم سوریه توضیح بدهند. بنابر گزارش سازمان ملل، از آغاز اعتراض‌ها در سوریه ، بیش از ۲۷۰۰ تن در جریان سرکوب‌ها کشته شده‌اند.

شماری از سیاستمداران مصری خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آن کشور شدند
شش تن از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری مصر روز چهارشنبه در بیانیه‌ای خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در آن کشور شدند. این شش نفر که عمرو موسی، دبیر کل پیشین اتحادیه عرب، نیز یکی از آنان است خواستار برگزاری انتخابات و آغاز به کار رئیس جمهوری منتخب در ماه آوریل سال آینده میلادی ( شش ماه بعد) شده‌اند. شورای عالی نیروهای مسلح مصر که پس از سرنگونی حسنی مبارک، اداره حکومت این کشور را در دست گرفته، تاریخ دقیقی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام نکرده و آن را موکول به زمانی پس از انتخابات پارلمانی دو ماه دیگر کرده است.

"ماهواره جاسوسی جدید اسرائیل فعالیت‌های ایران را با دقتی بیشتر رصد خواهد کرد"
اسرائیل قصد دارد با پرتاب ماهواره‌ای جاسوسی به فضا، اقدامات ایران را با دقتی بیشتر رصد کند. شبکه تلویزیونی «کانال ۱۰ اسرائیل» روز چهارشنبه اعلام کرد که ماهواره جاسوسی ساخت این کشور، که بزودی در مدار زمین مستقر خواهد شد، قادر است از ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری تصاویری با وضوح دو برابر بیشتر از قبل به زمین ارسال کند. بر پایه این گزارش، ماموریت اصلی این ماهواره، نظارت بر مناطق مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران و همچنین رصد کردن محموله‌های تسلیحاتی احتمالی از ایران به مقصد حزب‌الله لبنان است.

تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا علیه ایران و سوریه
اتحاديه اروپا قصد دارد شماری دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران را به دلیل نقض حقوق بشر در فهرست تحریم‌های تازه خود قرار دهد. يک مقام اتحاديه اروپا به رويترز گفته است شورای سياست خارجی اتحاديه اروپا قرار است در نشست روز دوشنبه، ۲۹ مقام ديگر ايران را احتمالا به فهرست مسئولان ايرانی مورد تحريم خود اضافه کنند. از سوی دیگر بنابر همین گزارش، اعضای اتحادیه اروپا در باره تحريم بانک مرکزی سوريه نیز به طور اصولی به توافق رسیده‌اند و این تصمیم را روز دوشنبه به کميته امور خارجی اتحاديه ارائه خواهند کرد.

استیوجابز، از بنیانگذاران شرکت اپل، درگذشت
استیو جابز، یکی از بنیانگذاران شرکت رایانه‌ای اَپل، روز چهارشنبه در ۵۶ سالگی درگذشت. استیو جابز از مدت‌ها پیش به نوع نادری از سرطان لوزالمعده مبتلا شده بود و حدود چهل روز پیش، به خاطر بیماری از مدیریت این شرکت کناره‌گیری کرد. آقای جابز که مغز متفکر شرکت اپل محسوب می‌شد این شرکت رایانه‌ای را درسال ۱۹۷۶ ميلادی ( ۳۵ سال قبل) همراه با فرد دیگری پایه‌ریزی کرد. شرکت اپل که تولیدکننده محصولات پرطرفداری از جمله آی پاد و آی فون است در سال جاری میلادی در کنار شرکت نفتی اکسان موبیل (Exxon Mobil) ، به عنوان گرانقیمت‌ترین شرکت در آمریکا معرفی شده است.

سارا پیلین از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد
سارا پیلین، فرماندار پیشین ایالت آلاسکا در آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که قصد ندارد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور شرکت کند. خانم پیلین در نامه‌ای خطاب به طرفدارانش اعلام کرد که از نامزدی حزب جمهوریخواه آمریکا برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری صرف نظر کرده است. سارا پیلین در انتخابات سه سال قبل معاون جان مک کین، نامزد حزب جمهوریخواه، بود. انتخابات حزب جمهوریخواه برای تعیین کاندیدای ریاست جمهوری از اوایل سال آینده میلادی آغاز می‌شود.

یک مقام صنفی کارگری، شمار بیکاران در ایران را بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر اعلام کرد
یک مقام صنفی کارگری، روز چهارشنبه شمار بیکاران در ایران را بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری ایلنا "حمید حاج اسماعیلی" مشاور کانون عالی انجمن های صنفی کارگری، نرخ بیکاری در ایران را بیش از 14 درصد دانست. آقای اسماعیلی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان را بیش از 20 درصد اعلام کرد و نرخ بیکاری زنان کارجو را بیش از 50 درصد خواند. وی با انتقاد از سیاست آماری در ایران افزود، مرکز آمار افرادی را که دو روز در هفته کار می کنند، شاغل محسوب می کند اما به علت پایین بودن میانگین حقوقی، این افراد قادر به تامین معیشت خود نیستند.

نخست وزیرترکیه، اسرائيل ِ مسلح به بمب اتمی را تهديدی برای منطقه خواند
رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکیه، روز چهارشنبه گفت: به دليل اين که اسرائيل به سلاح اتمی مسلح است «تهديدی» برای منطقه خاورميانه محسوب می شود. وی همچنين با انتقاد از اقدامات حکومت بشار اسد گفت که ترکيه تحريم هايی عليه سوريه اعمال خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رجب طيب اردوغان که در جريان سفر به آفريقای جنوبی صحبت می کرد، همچنين اسرائيل را به «تروريسم دولتی» متهم کرد. اسرائيل تاکنون داشتن سلاح هسته ای را تایید نکرده است. ترکيه ماه گذشته سفير اسرائيل در آنکارا را اخراج کرد و روابط نظامی و معاملات دفاعی با اين کشور را به حالت تعلیق در آورد.

سفارت جمهوری اسلامی در ایتالیا میگوید، قوه قضاییه برای کشیش ندرخانی رای قطعی صادر نکرده است
سفارت جمهوری اسلامی در ایتالیا با صدور بیانیه ای اعلام داشت، قوه قضاییه برای کشیش یوسف ندرخانی رای قطعی اعدام صادر نکرده است. در این بیانیه با اشاره به اصل 13 قانون اساسی آمده است که ایران ضمن به رسمیت شناختن پیروان ادیان بزرگ الهی از جمله مسیحیان، حقوق شهروندی و دینی آنان را مورد پذیرش و تاکید قرار داده است. به گزارش خبرگزاری فارس در این بیانیه تاکید شده که این اقلیت ها مانند هموطنان مسلمان خود در چارچوب قانون اساسی دارای نمایندگانی در مجلس شورای اسلامی هستند. سفارت جمهوری اسلامی در بیانیه خود افزوده است که یوسف ندرخانی به استناد قوانین جمهوری اسلامی بازداشت شده و از داشتن وکیل و تمامی حقوق قانونی اعم از تماس تلفنی و ملاقات حضوری با خانواده برخوردار است. در پی اعلام صدور حکم اعدام برای این کشیش جوان به اتهام ارتداد، بسیاری از نهادهای مدافع حقوق بشر و دولت های غربی، خواهان لغو این حکم شدند.

محمدرضا خاتمی میگوید، اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نمی کنند
محمدرضا خاتمی عضوشورای مرکزی حزب مشارکت میگوید، اصلاح طلبان در انتخابات آتی شرکت نمی کنند. وی این مطلب را در مراسم ختم پدر حسن روحانی، از اعضای مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به پرسش خبرنگاران بازگو کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا خاتمی درپاسخ به موضع گیری اصلاح طلبان در قبال آنچه که فتنه خوانده میشود گفت: «در باره فتنه همه موضع گیری می کنند، اختلاس و دزدی مملکت را برداشته است.» پایان نقل قول. عضوشورای مرکزی حزب مشارکت در پاسخ به این سوال که اگر مجلس ششم اکنون روی کار بود، چه برخوردی با اختلاس اخیر می کرد، گفت: «اگر مجلس ششم بود، چنین اختلاسی روی نمی داد.»

پارلمان ترکیه مجوز عملیات نظامی نیروهای این کشور در شمال عراق را تایید کرد
پارلمان ترکیه روز چهارشنبه مجوز عملیات نظامی نیروهای این کشور در شمال عراق را تایید کرد. این لایحه موقت که چهار سال پیش به تصویب نمایندگان پارلمان ترکیه رسیده بود، تا کنون چند بار تمدید شده است. حملات هوایی و توپخانه نیروهای ترکیه علیه پ کا کا در منطقه قندیل عراق از دوماه پیش شدت گرفته است. این حملات، روابط ترکیه و دولت خودمختار کردستان عراق را بشدت تیره کرده است. دولت ترکیه تا کنون چند بار مواضع حزب کارگران کردستان ترکیه در عراق را هدف گرفته و آخرین حمله ارتش ترکیه به عراق، سه سال پیش با اعزام 10 هزار سرباز انجام شد.

۱۴ مدافع حقوق بشر صدور حکم اعدام برای کشیش یوسف ندرخانی را محکوم کردند
شیرین عبادی به همراه ۱۳ تن دیگر از فعالان حقوق بشر ایران در بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای یوسف ندرخانی، کشیش مسیحی را محکوم کرده و «رفتار خشونت‌آمیز دستگاه قضایی» با وی را موجب رسوایی نظام حقوقی و قضایی جمهوری اسلامی دانسته‌اند. در این بیانیه که به امضای افرادی نظیر اکبر گنجی، آرش نراقی، فاطمه حقیقت جو، حسن یوسفی اشکوری، عبدالعلی بازرگان و رضا بورقانی رسیده، آمده است که رفتار «خشونت‌آمیز، غیرانسانی و ناعادلانه» قوه قضاییه جمهوری اسلامی با یوسف ندرخانی «مصداق بارز نقض حقوق بشر و ناقض کرامت انسانی» است. یوسف ندرخانی، کشیش ایرانی و پیرو کلیسای انجیلی، همراه با همسرش که هر دو از اسلام به مسیحیت گرویده‌اند، دو سال پیش در شهر رشت بازداشت شدند. دادگاه بدوی، یوسف ندرخانی را به «ترک دین» و «دعوت سایر مسلمانان به مسیحیت»، «ایجاد یک کلیسای مخفی در خانه خود» و «ابراز مخالفت آشکار با اسلام» متهم و به اعدام محکوم کرده بود.

چهار روزنامه نگار روز چهارشنبه در تهران بازداشت شدند
چهار روزنامه نگار روز چهارشنبه در تهران بازداشت شدند. به گزارش وبسایت کلمه، مهدی افشارنیک و علی اکرمی روز چهارشنبه به صورت همزمان در منازل خود توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند. برپایه این گزارش، ماموران منازل این دو روزنامه نگار را نیز تفتیش کرده اند. بر پایه گزارش سایت جرس، روز چهارشنبه محمد حیدری و محسن حکیمی روزنامه نگار و فعال ملی مذهبی نیز بازداشت شدند. هنوز دلایل بازداشت این چهار روزنامه نگار اعلام نشده و به خانواده های آنان نیز در این باره توضیحی داده نشده است.

سه قاچاقچی مواد مخدر روز سه شنبه در زندان کرمان اعدام شدند
سه قاچاقچی مواد مخدر روز چهارشنبه در زندان کرمان اعدام شدند. به گزارش خبرگزاری ایسنا این سه نفر به جرم قاچاق هروئین به اعدام محکوم شده بودند. به گزارش خبرگزاری فرانسه طی 9 ماه گذشته 218 نفر در ایران اعدام شده اند. سال گذشته ایران، پس از چین بالاترین شمار اعدام ها در جهان را داشت.

ايران کادر پزشکان بدون مرز را از زاهدان اخراج کرد
پزشکان بدون مرز در بیانیه ای اعلام کرد که جمهوری اسلامی از این نهاد بين المللی خواسته است فعاليت های خود را در زاهدان، مرکز استان سيستان و بلوچستان، تعطيل کند. در اين بيانيه آمده است: کارکنان نهاد بين المللی و غيردولتی « پزشکان بدون مرز» از 10 سال پيش به ايرانيان فقیر و مهاجران افغان در شهر زاهدان خدمات پزشکی ارایه می دادند. طی چند سال اخير دولت ايران حدود ۷۵ هزار تن از مهاجران افغان ساکن اين مناطق را به کشورشان بازگردانده است. در سال ۲۰۰۷ نيز سکونت اتباع خارجی در استان سيستان و بلوچستان به خاطر آنچه که دولت ايران آن را ضرورت های « امنيت ملی » اعلام کرد، ممنوع شد.

محمدخاتمی و عبدالله نوری میگویند، عدم برگزاری انتخابات آزاد باعث فساد گسترده در حکومت شده است
محمد خاتمی و عبدالله نوری، از رهبران اصلاح طلبان، در ديدار با يکديگر اعلام کردند که عدم برگزاری انتخابات آزاد باعث ايجاد فساد گسترده در حکومت شده است. آنها همچنین خواستار برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، آزادی زندانيان سياسی و رسانه های مستقل شده اند. در ديدار رييس جمهوری پيشين و وزير کشور اسبق درباره وضعيت سياسی ايران در آستانه انتخابات مجلس نهم بحث و تبادل نظر صورت گرفت و اين دو رهبر اصلاح طلب، راهکارهای خروج حاکميت از بحران مشروعيت را بررسی کردند. به گزارش منابع خبری ايران، در اين ديدار اعلام شد که «حاکميت موظف است شرايط را برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه آماده کند» و «انتخابات آزاد بايد بدون دخالت نهادهای امنيتی و نظامی و همچنين بدون دخالت و تاثيرگذاری مجريان و ناظران در نتيجه انتخابات شکل بگيرد.»

یک خبرنگار رادیوی اروپای آزاد در ترکمنستان به پنج سال زندان محکوم شد
دادگاهی در ترکمنستان یک خبرنگار رادیوی اروپای آزاد رادیو آزادی را به اتهام ترغیب یکی از بستگان خود به دست زدن به خودکشی به پنج سال زندان محکوم کرد. سازمان گزارشگران بدون مرز در پاریس با ابراز نگرانی شدید این محاکمه را صوری خواند. محاکمه «داودمراد یازکولی یوف» (Dovietmyrat Yazkuliyev) روز سه شنبه برگزار شد و بستگان این روزنامه نگار میگویند وی به دلیل فعالیت های روزنامه نگاری اش محاکمه و محکوم شده است. «داودمراد یازکولی یوف» یکی از اولین روزنامه نگارانی بود که پس از انفجار در انبار مهمات آبادان در نزدیکی عشق آباد در این باره گزارش داد. خبرنگاران بدون مرز این اتهام ها را بی پایه خوانده و میگویند این روزنامه نگار به خاطر تحقیقات و گزارش از این انفجار محاکمه و محکوم شده است.

No comments:

Post a Comment