Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

واکنش پاکستان به هشدارهای باراک اوباما

باراک اوباما روز پنجشنبه، ۱۴ مهر به پاکستان هشدار داد از حمایت گروه‌های تروریستی دست بردارد و از وجود یک افغانستان مستقل استقبال کند. پاکستان می‌گوید فشار بر این کشور به تشدید احساسات ضد آمریکایی در منطقه می‌انجامد.

رئیس جمهور ایالات متحده، باراک اوباما در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید، پاکستان را متهم کرد که با پیش‌بینی به قدرت رسیدن شبه‌نظامیان طالبان در افغانستان، ارتباط خود با برخی از گروه‌های تروریستی نزدیک به این تشکیلات را همچنان حفظ کرده است. اسلام‌آباد این اتهام‌ها را رد می‌کند و معتقد است تکرار چنین اظهاراتی خدمتی به ثبات افغانستان و منطقه نخواهد بود.

توصیه اوباما به پاکستان
اوباما می‌گوید پاکستان وجود یک افغانستان مستقل را تهدیدی برای امنیت خود می‌داند زیرا این کشور را متحد آینده‌ی هند قلمداد می‌کند. اوباما خاطرنشان کرد تلاش ما این است که به اسلام‌اباد بقبولانیم برخورد مسالمت‌آمیز و روابط دوستانه با هند به نفع همه‌ی کشورهای منطقه خواهد بود.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور افغانستان روز سه شنبه، ۱۲ مهر در جریان سفر دو روزه‌اش به هند یک سند همکاری‌های راهبردی را با نخست‌وزیر هند، مان‌موهان سینگ امضا کرد. طرفین با امضای توافق‌نامه‌هایی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌ی مسائل امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی توافق کرده‌اند.


روابط کابل و اسلام‌آباد رو به تیرگی نهاده است
یکی از بخش‌های این پیمان به آموزش نیروهای انتظامی و امنیتی افغانستان توسط هند مربوط می‌شود. به گزارش "طلوع‌نیوز" مان‌موهان سینگ گفته است هند پس از خروج کامل سربازان خارجی از افغانستان در کنار این کشور خواهد ماند.

نگرانی پاکستان از نزدیکی هند و افغانستان
ظاهرا اسلام‌آباد از نزدیکی و همکاری رو به افزایش هند و افغانستان ناخشنود است. گرچه یوسف‌رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان روز چهارشنبه گفته است این دو کشور مستقل‌اند و حق دارند هرگونه می‌خواهند با هم همکاری کنند. به رغم این تهمینه جانجوا، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان خاطر نشان کرده کشورش پیمان استراتژیک میان همسایگان را با دقت بررسی خواهد کرد. او همچنین ابراز امیدواری کرده این پیمان "اصل اساسی تضمین ثبات در منطقه" را مد نظر داشته باشد.

پیمان همکاری میان هند و افغانستان دو هفته پس از ترور برهان‌الدین ربانی، رئیس جمهور سابق و رئیس شورای عالی صلح افغانستان امضا شده است. بنابر گزارش‌ها تردیدهای کابل در مورد نقش داشتن اسلام‌آباد در این ترور و دیگر اقدام‌هایی که آرامش منطقه را برهم می‌زند یکی از مسائل مورد تبادل نظر میان کرزی و سینگ بوده است.

اطمینان از رابطه اسلام‌آباد با شبه‌نظامیان
سازمان امنیت افغانستان اخیر اعلام کرد به مدارکی دست یافته که اثبات می‌کند ترور ربانی در پاکستان برنامه‌ریزی شده و یکی از شهروندان این کشور در اجرای آن دست داشته است. پاکستان این اتهام را به شدت رد می‌کند. روز پنجشنبه تهمینه جانجوا کابل را متهم به "بازی سیاسی" کرد و گفت کشورش آماده‌ی همکاری در تحقیقات در مورد ترور ربانی است.

باراک اوباما در کنفرانس خبری شامگاه پنجشنبه‌ی خود گفت در مورد وجود ارتباط‌هایی میان نیروهای نظامی و امنیتی پاکستان با برخی از شبه‌نظامیان افراطی تردیدی نیست و چنین موضوعی می‌تواند مسئله‌ساز باشد. واشنگتن از پاکستان می‌خواهد ارتباط با گروه تروریستی حقانی که در مرزهای این کشور با افغانستان مستقر هستند و با طالبان همکاری می‌کنند را قطع کند.

هشدار در مورد گسترش "آمریکاستیزی"
پاکستان هر گونه رابطه با اعضای گروه حقانی را انکار می‌کند. این گروه نیز با انتشار بیانیه‌ای دست داشتن در ترور ربانی را تکذیب کرده است. با این همه آمریکا و افغانستان همچنان اسلام‌آباد را متهم می‌کنند که با باز گذاشتن دست گروه حقانی در مرزهای این کشور و ارتباط با برخی از اسلام‌گرایان افراطی نقشه‌های خود را برای بی‌ثبات کردن افغانستان، به ویژه با توجه به برنامه‌ی خروج نیروهای ناتو از این کشور دنبال می‌کند.



نزدیکی افغانستان به هند برای مقامات پاکستانی خوشایند نیست
صبح جمعه، ۱۵ مهر خبرگزاری رویترز از قول سلیم سیف‌الله، رئیس کمیسیون مسائل خارجی سنای پاکستان نوشت، سخنان شب گذشته‌ی اوباما و ادامه‌ی فشار بر اسلام‌آباد تلاش برای برقراری ثبات و آرامش در منطقه را با خطر جدی روبرو می‌کند. او معتقد است ادامه‌ی چنین سیاست‌هایی به "آمریکا‌ستیزی‌‌‌" دامن می‌زند و باعث تقویت افراطیان می‌شود.

آزادی بازماندگان بن‌لادن در پاکستان
روابط ایالات متحده و پاکستان از ماه مه سال جاری که کماندوهای آمریکایی بدون اطلاع اسلام‌آباد به سکونت‌گاه رهبر القاعده، اسامه بن‌لادن در این کشور یورش بردند رو به تیرگی گذاشته است. آمریکا معتقد است حضور طولانی‌مدت بن‌لادن و نزدیکانش در شهرکی نزدیک اسلام‌آباد بدون اطلاع شماری از نظامیان و نیروهای امنیتی پاکستان امکان‌پذیر نبوده است.

پاکستان نیز عملیات نظامی آمریکا در خاک این کشور را نقص حاکمیت ملی خود قلمداد می‌کند. در همین حال روز جمعه خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع محلی گزارش داد، پنج ماه پس از کشته شدن بن‌لادن کمیسیونی که مامور تحقیق در مورد این پرونده بود با آزادی اعضای خانواده‌ی او و خروج‌شان از پاکستان موافقت کرده است.

بنابر این گزارش ماموران پاکستانی به این نتیجه رسیده‌اند که برای ادامه‌ی تحقیقات پیرامون چگونگی مرگ بن‌لادن دیگر "نیازی به بازماندگان" او نیست. چند همسر و یک دختر بن‌لادن از حمله به سکونت‌گاه رهبر القاعده در شهر ایبت‌آباد پاکستان جان سالم به در برده بودند.

BK/SI

http://zohrehbaloch.blogspot.com/2011/10/blog-post_07.html

No comments:

Post a Comment