کامرون مانتر، سفیر ایالات متحده آمریکا در پاکستان، در گفتوگو با رادیوی پاکستان، دولت این کشور را به ارتباط با شبکهی حقانی متهم کرد. آمریکا و ناتو شبکهی حقانی را از جمله سازمانهای دخیل در حملات اخیر در کابل میدانند.
شورشیان طالبان در جریان حملاتی که سهشنبهی گذشته (۱۳ سپتامبر) در کابل روی داد، به ساختمانی در حال ساخت نفوذ کردند و از آن محل چندین موشک و نارنجک به سمت تعدادی از سفارتخانهها از جمله سفارت آمریکا و مقر فرماندهی ناتو در کابل شلیک کردند.
به گفتهی مقامات آمریکایی یکی از شبکههایی که در این حملات نقش داشته و طالبان و القاعده را در این زمینه همراهی کرده است، شبکهی حقانی است. سراج الدین حقانی، رهبر این گروه شورشی است که در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان فعالیت میکند. این شبکه در گذشته نیز حملات متعددی را علیه دولت افغانستان انجام داده است.
سفیر آمریکا در پاکستان در همین ارتباط گفت: «شواهدی موجود است که نشان میدهد، دولت پاکستان با شبکهی حقانی در ارتباط است.» کامرون مانتر همچنین خواستار "قطع" ارتباط دولت پاکستان با شبکهی حقانی شد. علاوه بر این مقامات آمریکایی به تازگی از احتمال حضور ایمن الظواهری، رهبر شبکهی القاعده در پاکستان خبر داده بودند.
بحران در روابط واشنگتن و اسلام آباد
دولت پاکستان و به ویژه سازمان اطلاعات این کشور در گذشته نیز به ارتباط با شبکهی القاعده متهم شده بود. اوج این اتهامات در ماه مه امسال و در پی کشتهشدن اسامه بن لادن توسط گروهی از کماندوهای ارتش آمریکا در پاکستان رخ داد.
در جریان این حمله نیروهای ویژهی آمریکا ظاهرا بدون هماهنگی با دولت پاکستان به مخفیگاه رهبر پیشین القاعده در خاک پاکستان حمله کردند و او را کشتند. از همان زمان روابط آمریکا و پاکستان با بحران و حساسیتی ویژه همراه بوده است. تیرگی روابط میان آمریکا و پاکستان تا حدی پیش رفت که تعدادی از سیاستمداران در هر دو کشور خواستار بازنگری همه جانبه در روابط با طرف مقابل شدند.
اینبار سفیر آمریکا در پاکستان، این کشور را به ارتباط با شبکهی حقانی متهم میکند؛ اتهامی که تاکنون واکنشی را از سوی مقامات دولت پاکستان در پی نداشته است.
KB/SN
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15396780,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment