Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

بی‌خاصیت‌ترین پسوردهای سال گذشته را بشناسید


فهرستی از بدترین رمزهای عبور مورد استفاده در سال ۲۰۱۳ منتشر شده است. در این فهرست ۲۵ رمز عبور مشخص شده‌اند. جالب این‌که بدترین رمز عبور همان رمزی است که دائم در مورد خطر استفاده از آن هشدار داده می‌شود.
گزینش رمز عبور مناسب از جمله مواردی است که در حوزه امنیت مجازی همواره مطرح می‌شود. این موضوع از آن‌جا حائز اهمیت ویژه است که از ساده‌ترین کاربران تا کاربران حرفه‌ای و هکرها، همه و همه به رمز عبور مناسب و مطمئن نیاز دارند.
شرکت "اسپلش‌دیتا" هرسال با انتشار فهرست بدترین رمزهای عبور سال نشان می‌دهد که چه تعداد از کاربران راه نفوذ به حریم خصوصی خود را برای نفوذگران هموار می‌کنند.
اسپلش‌دیتا در زمینه امنیت شبکه فعالیت می‌کند و برای تهیه فهرست یادشده به سراغ آمار موفقیت هکرها می‌رود. این شرکت شمار حمله‌های اعلام‌شده و پسوردهای شکسته ‌شده را بررسی می‌کند. افزون بر این بررسی می‌شود که هر رمز عبور چند بار در صفحه‌ی هدف تکرار شده است. البته آمار اسپلش‌دیتا مربوط به کشورهای انگلیسی‌زبان است نه همه کشورهای دنیا. با وجود این فهرست منتشرشده می‌تواند تصویری کلی از وضعیت موجود به دست دهد.
صدرنشین فهرست بدترین‌ها
بدترین رمز عبور سال ۲۰۱۳ پسوردی است که از اعداد یک تا شش تشکیل شده است (۱۲۳۴۵۶). در سال ۲۰۱۲ عبارت "password" صدرنشین فهرست بود. جالب این‌که در همه مطالبی که در مورد گزینش رمزعبور مطمئن تهیه می‌شوند، به کاربران هشدار داده می‌شود که از انتخاب پسوردهایی از این دست بپرهیزند. جالب‌تر این‌که در این مطالب پسوردهایی مانند "۱۲۳۴۵۶" به‌عنوان پسوردهای بد به کاربران معرفی می‌شوند.
جایگاه سوم در فهرست بدترین پسورد سال همچنان در اختیار "۱۲۳۴۵۶۷۸" است. "۱۲۳۴"، "۱۲۳۴۵"، "۱۲۳۴۵۶۷۸۹"، "۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰" و "۰۰۰۰۰۰" هم در سال ۲۰۱۳ وارد فهرست بدترین رمزهای عبور شده‌اند.
بررسی فهرست بدترین پسوردهای سال که در پایان این مطلب آمده نشان می‌دهد که بسیاری از کاربران از سر راحت‌طلبی یا از بیم فراموش‌کردن رمز عبور ساده‌ترین عبارات یا اعداد ممکن را برای حفظ اطلاعات خود برمی‌گزینند.
چند توصیه برای گزینش رمز عبور مناسب
• رمز عبورتان بایست دست‌کم از ۸ کاراکتر تشکیل شده باشد
• رمز عبور را از ترکیب حروف بزرگ، کوچک، اعداد و علائم خاص (!“&()_%) بسازید
• از استفاده از اطلاعات شخصی (نام، تاریخ تولد ...) در ساخت رمز عبور بپرهیزید.
• بسته به اهمیت فضایی که با پسورد قصد محافظت از آن را دارید، بلندی رمزعبور و پیچیدگی آن را تغییر دهید.
• اگر از یک پسورد برای همه حساب‌های کاربری و ایمیل‌ها استفاده کنید، با نفوذ به یکی از حساب‌ها اطلاعات دیگر هم به خطر می‌افتند.
• تعویض مرتب پسورد امنیت داده‌های شما را افزایش می‌دهد.
• پیشنهاد: جمله‌ای را به خاطر بسپارید. حروف اول کلمات این جمله را به‌صورت یکی در میان بزرگ و کوچک بنویسید؛ چند علامت و عدد (مثلا تعداد کلمات جمله یا ...) هم به آن بیافزایید.
فهرست اسپلش‌دیتا از بدترین پسوردهای ۲۰۱۳

Dw.De/persian

No comments:

Post a Comment