Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Åpent brev til utenriksminister Børge Brende - Tre massegraver er avdekket i det okkuperte Baluchistan


Tre massegraver er avdekket i det okkuperte Baluchistan

Tre massegraver med 169 lik og et uspesifisert antall kroppsdeler ble avdekket lørdag 25.01 2014  i Khuzdardistriktet i det okkuperte Baluchistan. De fleste likene og organene kan ikke identifiseres.

Ifølge lokale kilder, The Asian Human Rights Commission ( AHRC ) og Voice for Baluch savnede personer, ble tre massegraver funnet den 25. januar, 2014, etter at en av dem først ble oppdaget av en gjeter som så biter av menneskelige organer og bein.

"Vi frykter disse likene og organene tilhører savnede baluchiske personer. Verdenssamfunnet, FN og Menneskerettighetsaktivister kan bidra til å presse den pakistanske regjeringen til å gjennomføre en gjennomsiktig etterforskning," sier Nasrullah Baloch, leder av Voice for Baluch savnede personer.

Etter at nyheten om den første massegraven spredte seg over hele distriktet, samlet mennesker seg i området og begynte å grave. De fant da to massegraver til.
I alt 169 lik har blitt funnet. Folk har vært vitne til at mer enn 100 døde mennesker i Tootak har blitt fjernet fra massegravene. Imidlertid stoppet de pakistanske militære styrkene de lokale folkene fra å grave videre - og tok deretter kontroll over området. Nå har ingen tilgang til stedet, bortsett fra militært personell.

Vi ber Dem om snarest å reagere på det grusomme folkemordet i det okkuperte Baluchistan og bidra til å stoppe den pakistanske statsterrorismen. Vi forventer at De bidrar til at FN sender en granskningskomité for å undersøke massegravene i det okkuperte Baluchistan.

 Baluchistans menneskerettighetsforening – Norge

Oslo, 28.01.14

No comments:

Post a Comment