Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

اعتراض ساکنان مرزی بلوچستان به تخلفات مرزی ایران


بنا به گزارش رسانه ها، مردم شهر مشکیل بلوچستان روز دوشنبه ۱۸ نوامبر، در 
اعتراض به عملکرد نیروهای مرزی ایران تظاهرات کردند. مردم این شهر گاردهای مرزی ایران را به پرتاب خمپاره به مناطق پرجمعیت این شهر متهم کرده اند.
این شهر با بخش جالک در بلوچستان ایران هم مرز است.
بنا به گزارش «اکسپرس تریبون»، ده ها معترض در تظاهرات شرکت کردند و علیه این حمله ها و ایران شعار سردادند.
میر نورمحمد، یکی از معترضان به این نشریه گفته است «تخلفات مرزی ایران در مشکیل به کرات رخ می دهند. بخش هایی از یک مسجد بر اثر این حمله تخریب شده است».
اصغر سیاپد، دستیار کمیسر منطقه گفت مقامات استانی را در مورد تخلفات مرزی (ایران) مطلع کرده است. 

این روزنامه نوشته است بیشتر مغازه های شهر برای شرکت صاحبان کسب و کارها در این تظاهرات به مدت چندین ساعت تعطیل شدند.
جیاند خان، یکی از بزرگان منطقه گفته است «چند سال پیش دو زن و یک مرد بر اثر پرتاب خمپاره گاردهای مرزی ایران جان خود را از دست دادند». او از مقامات پاکستان خواسته است تا اقدام عملی در این زمینه اتخاذ کند و مسئله را با ایران در میان بگذارد.
معترضان پس از تظاهرات در جاده اصلی شهر، در برابر «دفتر دستیار کمیسر و سپاه مرزی» تحصن نشسته برگزار کردند. 
برپایه گزارش های رسیده از منطقه، معترضان زمانی پراکنده شدند که مقامات به آن ها اطمینان دادند که پاکستان مسئله را با ایران در میان خواهد گذاشت.
یک هلیکوپتر ایران نیز چند روز پیش به فضای هوایی پاکستان تجاوز کرد.
اصغر سیاپد، دستیار کمیسر مشکیل گفته است «ما با اداره محلی ایران صحبت کرده ایم اما آن ها هر گونه دخالت در این امر را رد کرده اند».
مقامات ایرانی ادعا کرده اند که نیروهای این کشور با قاچاقچیان دخانیات، قاچاق انسان و دلالان مواد مخدر مبارزه می کنند.
مناطق مرزی ایران در استان سیستان و بلوچستان و مرزهای کشور با بلوچستان پاکستان طی ماه های اخیر شاهد تنش های بسیاری بوده است.
ایران در پایان ماه میلادی گذشته از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود تا نسبت به قتل نیروهای مرزبان کشور در استان سیستان و بلوچستان واکنش نشان دهد.
اواخر اکتبر ۱۴ مرزبان ایرانی در مرز ایران و پاکستان کشته شدند و مقامات جمهوری اسلامی این قتل ها را اقدام تروریستی و وحشیانه خوانده بود. گروه موسوم به «جیش العدل» مسئولیت این قتل ها را به عهده گرفته بود.
ایران همواره نسبت به حضور مخالفان مسلح و یا نفوذ قاچاقچیان مسلح به مرزهای جنوب شرقی کشور در بلوچستان و عبور از مرز پاکستان و ورود به ایران به مقامات اسلام آباد اعتراض کرده است.

No comments:

Post a Comment